Safina fanclub
Image default
Beauty en verzorging

4 Tips bij het ondergaan van cosmetische ingrepen

Het ondergaan van een cosmetische ingreep kan spannend zijn. Het is altijd even afwachten of het resultaat past bij je verwachtingen. Je wil dan ook dat de ingreep gedaan wordt door iemand die deskundig en ervaren is en bovendien bevoegd is om de ingreep uit te voeren. Om hier zeker van te zijn, kun je een aantal zaken nagaan. Meer hierover lees je in deze blog.

Tip 1: Bereid je goed voor op het gesprek over de ingreep met de behandelaar

Voordat je een cosmetische ingreep ondergaat, voer je doorgaand een gesprek met de behandelaar. In dit gesprek kun je je verwachtingen en wensen bespreken. Ook is het een goed moment om belangrijke vragen te stellen aan de behandelaar. Verstandig is om voorafgaand aan het gesprek deze vragen voor te bereiden. Zo kun je vragen stellen over het verloop van de behandeling; vragen over de ervaring van de behandelaar; vragen over de nazorg; vragen over eventuele complicaties en risico’s en vragen over de producten die de behandelaar gebruikt.

Tip 2: Controleer of de behandelend arts geregistreerd staat in het BIG-register

Het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg register) is een register van de Nederlandse Rijksoverheid. Hierin staan personen die een beschermde beroepstitel voeren, zoals artsen en fysiotherapeuten. Je kunt je behandelend arts hierin opzoeken om na te gaan of hij of zij werkelijk bevoegd is voor de behandeling die hij bij jou gaat uitvoeren.

Tip 3: Neem een kijkje in de kwaliteitsregisters van beroepsverenigingen van huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten

Niet alleen plastische chirurgen voeren cosmetische behandelingen uit. Ook huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten doen dit, zoals bij laserbehandelingen of peelings. Hiervoor moeten zij gecertificeerd zijn. Huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten staan momenteel niet geregistreerd in het BIG-register. Om toch na te kunnen gaan of ze als zorgverleners voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen, kun je in kwaliteitsregisters van beroepsverenigingen kijken. Hierin staat bijvoorbeeld weergegeven welke diploma’s de zorgverlener bezit en of hij of zij over voldoende werkervaring en deskundigheid beschikt. Voor huidtherapeuten bestaat er het Kwaliteitsregister paramedici en voor schoonheidsspecialisten bestaat er het SKIN-register.

Tip 4: lees reviews

Als je een bepaalde behandelaar op het oog hebt, kan het geen kwaad om wat reviews over deze behandelaar te lezen. Dit kun je simpelweg doen door op google of een andere zoekmachine te zoeken op de naam van deze persoon of bijvoorbeeld de naam van de kliniek waar je de behandeling wilt laten uitvoeren samen met het woord review. Op die manier kun je ervaringen van anderen met deze behandelaar lezen en kun je een beeld vormen of deze behandelaar bij jou past en geschikt lijkt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een ooglidcorrectie bij een ervaren, gediplomeerde en deskundige behandelaar? Kijk dan bijvoorbeeld op de site van een kliniek waar ooglidcorrecties worden uitgevoerd, zoek op welke artsen deze behandeling uitvoeren en bekijk online reviews over hen.