Safina fanclub
Image default
Woning en Tuin

De leukste uitjes met een peuter

Je hebt een dag vrij en wil iets leuks gaan doen met de kleine, maar hebt eigenlijk geen idee. Misschien zie je door de bomen het bos niet meer, of heb je juist geen enkel idee en ben je volledig inspiratieloos. Gelukkig zijn peuters heel makkelijk te entertainen en denk je waarschijnlijk veel te groots.

 

Op de loopfiets naar de speeltuin

Misschien denk je nu, bah wat saai… alweer naar de speeltuin om de hoek? Vergis je niet, peuters moeten de hele wereld nog ontdekken! Wat voor jou een kleine blokje om lopen is, is voor je peuter een groot avontuur. Denk bijvoorbeeld aan alle dingen die je alleen al onderweg tegen kan komen. Een eekhoorn die voorbij rent, een plas water om in te spatteren en ga zo maar door. Neem de loopfiets mee om motorische bewegingen te stimuleren en een paar lekkere (gezonde) koekjes voor onderweg en je peuter heeft een fantastische dag. Eigenlijk wel mooi om even bij stil te staan, geluk halen uit op de loopfiets met wat koekjes op zak naar de speeltuin te gaan.

 

Bezoekje aan de boer

Dacht je tijdens het lezen van het stukje over de speeltuin, ja maar wil echt eens wat anders? Dan is een bezoekje aan de boer misschien wel een leuk idee! Gratis én leuk! Een kijkje nemen bij de koeien, als je geluk hebt zijn er ook kalfjes. Je kunt naar lokale of juist de grotere boerderijen, zoals Campina! Het voordeel van lokale boerderijen is wel dat je er vaak altijd terecht kan. Zo voorkom je ook de drukte bij de bekende boerderijen op de dagen dat het wel open is allemaal. Zo’n dag is natuurlijk wel veel wandelen. Geen zin om je peuter de halve dag te dragen? Dan is het nu ook weer slim om een loopfiets mee te nemen.

https://fietsie.nl/loopfiets/