Nieuwe technologie helpt musea

Nieuwe technologie speelde ook een belangrijke rol bij het helpen van de groeiende sector van musea en attracties om met de toename van het aantal bezoekers om te gaan. De audio tour guide was geboren. Volgens Wikipedia pionierde het Stedelijk Museum in Amsterdam in 1952 met ‘s werelds eerste audiotour door musea. Deze nieuwe geluidstechnologie, hoewel omslachtig en duur, begon de museumervaring van de bezoeker opnieuw vorm te geven en was al snel een deel van het antwoord op de hunkering naar culturele revolutie tijdens de jaren zestig. Deze technologie maakte gebruik van een kortegolfradio-omroepsysteem, waarbij de versterkte audio-output van een bandrecorder als omroepzender fungeerde en commentaar uitzond via een lusantenne die aan het plafond van de galerie was bevestigd. Bezoekers met een ontvanger konden specifiek commentaar horen wanneer zij zich binnen de lus bevonden.

Kleinere musea, bedevaartsoorden en attracties daarentegen konden het zich vaak niet veroorloven om de apparatuur voor audiogidsen aan te schaffen, of om gespecialiseerde gidsen in te huren die rondleidingen in verschillende talen konden verzorgen

Veel van de grotere musea in de wereld bloeiden op naarmate de technologie zich verder ontwikkelde met de ontwikkeling van het audiogidetoestel. Dit was in feite een kleine cassettespeler met een koptelefoon die de bezoekers bij zich droegen en die vooraf opgenomen informatie over de tentoongestelde stukken in verschillende talen verstrekte. Hoewel zij over het algemeen tevreden waren over de reacties van hun bezoekers op deze audiotours, ontdekten de museumbeheerders dat het organiseren ervan duur en tijdrovend kon zijn en dat de menselijke toets van een gekwalificeerde gids ontbrak.

Naarmate het aantal toeristen en pelgrims toenam, kregen ook kerken en religieuze plaatsen te maken met massatoerisme en met name de geluidsoverlast die daarmee gepaard ging. De race was begonnen om een oplossing voor dit probleem te vinden, gelukkig kwam de nieuwe technologie weer met een oplossing, de radiogids.

Wat moet u niet doen bij het wegdoen van gebruikte elektronica?

Misschien heeft u wel een eigen bedrijf of werkt u bij een bedrijf die veel met computers of andere elektronica te maken heeft. Het komt bij ieder bedrijf voor dat er nieuwe computers worden gekocht om met de ontwikkelingen mee te gaan en te zorgen voor een optimale werkplek. Als deze nieuwe computers zijn aangeschaft is al snel de conclusie dat de oudere apparatuur niet meer nodig is en alleen maar in de weg staat. Wat gaat u hier mee doen?

Absolute no-go bij het wegdoen van elektronica

Gooi u apparaten niet zomaar weg en dan al helemaal niet bij het normale vuilnis. In de elektronica zitten bepaalde grondstoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor het milieu. Als u de apparaten wil weggooien doet dit dan op bepaalde verzamelplaatsen. Op deze verzamelplaatsen wordt gezorgd dat deze elektronica waar nodig kunnen worden gerecycled. Naast het milieu moet u ook zorgen dat u data echt niet meer op de apparaten te vinden is. Sommige data die u misschien op de computer heeft kan vertrouwelijk zijn en mag niet op straat komen te liggen.

Verkopen of vernietigen

Als u dus op het punt staat om de oude en gebruikte computers of andere elektronica weg te doen is het goed om te kijken of u het nog kan laten opkopen door bepaalde partijen. Kan dit niet en is het product beschadigd of niet of nauwelijks te gebruiken dan moet u de apparatuur weggooien. Kijk goed waar u dat doet want zo maar bij het afval doen is heel slecht voor het milieu. Bij het verkopen of weggooien van de elektronica is het heel belangrijk om uw data te vernietigen. Bepaalde data is vertrouwelijk en sommige data wilt u misschien persoonlijk niet in het openbaar hebben. Bij het verkopen van uw apparaten is het goed om zelf de data te verwijderen en te vernietigen, vaak blijkt uit de praktijk dat niet elk bedrijf of persoon de juiste kennis heeft over het verwijderen van data. U denkt misschien dat u alles heeft gedaan en dat er geen enkel beetje data te vinden is maar er zijn genoeg mensen die van alles weten te achterhalen. Om dit te voorkomen is het handig om dit te laten doen door een andere partij om zo een data lek te voorkomen. 

Datavernietiging

Er zijn partijen die uw data kunnen vernietigen. Deze bedrijven kopen u computer of ander apparaat op en zorgt er voor dat de data niet meer op het apparaat te zien is. Misschien is datavernietiging door NEG-ITsolutions iets voor u. Dit is zo’n bedrijf die zorgt dat uw data niet verwijdert wordt maar volledig vernietigd. Als u heeft gekozen om een andere partij uw data te vernietigen zorg er voor dat u een bewijs krijgt waarop staat dat het vernietigd is. Naast het vernietigen van de data geven deze bij het opkopen een bepaalde prijs voor uw apparaten. Dit doen deze bedrijven om u oude apparaten opnieuw aan te bieden op de markt. Schrik niet, dit betekent niet dat u data bij andere bedrijven komt door de zorgvuldige datavernietiging. Verder is het hergebruiken van computers en andere apparaten ook beter voor het milieu.

Safinafanclub

De voordelen van videoconferencing

Als u denkt dat vergaderen over een lange afstand lastig is, heeft u het mis. Dankzij videoconferencing, ofwel videocommunicatie, vergadert u zonder problemen wereldwijd. Het plannen van wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse vergaderingen op een specifieke bestemming behoort tot de verleden tijd. Dankzij videoconferencing worden er enorm veel kosten bespaart. Denk aan reis- en verblijfskosten. En wat dacht u van de reistijd welke nu ingezet kan worden voor andere doeleinden? Bovendien wordt milieuvervuiling teruggedrongen. Denk aan alle vluchten en autoritten wereldwijd die nodig zijn om alle genodigden van een vergadering bij elkaar te brengen.

Tel alle verspilde kosten bij elkaar op en investeer in videoconferencing

Wanneer u alle verspilde kosten bij elkaar optelt, heeft u al snel het bedrag bij elkaar om te investeren in videoconferencing. Vervolgens profiteert u jarenlang van deze investering en bespaart u in de toekomst ontzettend veel geld en tijd. Bovendien biedt videoconferencing de mogelijkheid tot spoedvergaderingen. Dit draagt bij aan productiviteit en efficiëntie. Er kan eenvoudiger ingespeeld worden op situaties door direct een conference call te plegen. Problemen worden sneller opgelost en andere werkzaamheden kunnen vervolgens direct weer opgepakt worden. Ook bedrijven die niet veel vergaderen buiten kantoor hebben baat bij videoconferencing. Wanneer u regelmatig belt, mist u een groot deel van de communicatie, namelijk de non-verbale communicatie. Deze communicatie bepaalt tot wel 70% van een boodschap.

Laat een kwalitatief systeem installeren door experts

Heeft u interesse in videoconferencing? De experts van InAVate komen graag zo snel mogelijk bij u langs. Zij denken graag met u mee voor een passende oplossing welke speciaal afgestemd is op de behoeften van uw bedrijf. Naast videoconferencing, is dit bedrijf u ook graag van dienst op het gebied van narrowcasting, LED Walls, Live Streaming & Archiving en nog veel meer. Neem contact op met dit bedrijf of maak een afspraak en ontvang persoonlijk advies.

https://www.inavate.nl/
Safinafanclub

Condensdroger tweedehands: Waar moet u opletten bij de aanschaf?

Bij het aanschaffen van huishoudapparatuur kijken wij vaak naar hoe het apparatuur eruit moet zien. Zo begint u te denken aan hoe het apparaat waar u op zoek naar ben zal staan te midden van het apparatuur dat er al bij u in huis staat. Zo misschien ook met een condensdroger. Een condensdroger is een apparaat dat voor heel veel gemak en tijdsbesparing. Zo zult u niet eerst u kleding hoeven op te hangen en eerst moeten wachten totdat uw was droog is. Zo kunt u ook meer wasjes draaien omdat u niet zonder ruimte komt te zitten zoals bij hebt bij het ophangen van kleren. Ondanks dit een leuke aankoop is voor uw woning, zijn er toch zaken waar u aan moet denken bij de aanschaf van dit apparaat. Zeker als het gaat om een tweedehands condensdroger.

Levensduur van het product

Een condensdroger is een aankoop die in de meeste huishoudens een keer per 7 a 8 jaar wordt gedaan. Na deze tijd is het vaak tijd voor vernieuwing van het product. Een tweedehands condensdroger kan dus door de vorige eigenaar al een aantal jaren in gebruik zijn. De vraag is dus hoelang u hier nog van kunt genieten. Neem niet gewoon aan wat de verkoper zegt. Vraag of ze de bon nog hebben. Zo kunt u zelf achterhalen hoe oud de condensdroger is. Vraag bij de leverancier na hoe lang u garantie heeft

Let bij het doen van de aankoop op de energielabel

Let ook op de energielabel van het apparaat. Een condensdroger verbruikt energie en als u milieubewust wil zijn dan is het van belang om ervoor te zorgen dat u het verbruik van dit product in overweging neemt. Er zijn nieuwe condensdrogers te koop voor elk budget, elk met een andere energielabel. Als u er een koopt met de energielabel A dan betekent dat, dat het product zeer weinig energie verbruikt. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat u voor deze condensdroger super veel geld hoeft kwijt te zijn. Als u dus denkt aan een het kopen van een tweedehandse condensdroger en u ook aan het milieu wilt denken dan moet u deze overweging maken. Wellicht is het kopen van een een nieuwere en zuinige droger handiger indien de tweedehandse droger niet al te zuinig is.

De trommelinhoud van de condensdroger

Elk huishouden spendeert een apart aantal uur aan het doen van de was. Als u een groot gezin hebt dan zal u meer uur aan het doen van de was kwijt zijn. Bent u alleen dan zal dit vast minder zijn. Daarom is de trommelinhoud van de droger belangrijk. Hoe kleiner de trommel is, hoe minder was erin past. En hoe minder was er in de droger past, des te meer droogsessies t zult hebben. Dit betekent dat u veel langer dan nodig is bezig bent met het doen van de was. De meeste drogers hebben een inhoud van 7 kilo. Dit is voor een gemiddeld gezin van 3 tot 4 mensen genoeg. Neem dit is mee in gedachten bij het doen van uw aankoop. Een condensdroger tweedehands kopen kan in vele gevallen voordelig zijn, maar dat is niet altijd zo.

https://wgswitgoed.nl

De smartwatch is in opkomst en wordt steeds populairder door de wereld heen

Voor een product dat slechts kort geleden door velen werd bekritiseerd, heeft de smartwatch een nieuw elan gekregen op de Amerikaanse markt. Inderdaad, in plaats van een mislukt product te zijn, verwachten we dat het eigenaarschap van de Amerikaanse smartwatch tegen het einde van 2020 groter zal zijn dan dat van de goedkopere en meer alomtegenwoordige activity tracker. Dit ondanks het feit dat eigenaren van smartwatches een gemiddelde prijs betaalden van bijna 2,5 keer die van activiteit kopers van trackers (volgens de NPD Connected Intelligence Wearables Industry Overview and Forecast, december 2017). De groei wordt aangedreven door de Apple Watch, maar het is een succes dat een rimpelig effect zal hebben op smartwatch-merken die ook in de Android-markt aan de behoefte van de consument voldoen.

Er werden in 2017 al meer dan 43 miljoen apparaten verkocht

Aan het begin van 2017 stond het eigendom van de activiteitentracker onder Amerikaanse volwassenen op meer dan 43 miljoen apparaten – ruim meer dan het dubbele van het aantal eigenaren van smartwatchs. Dit was logisch, gezien de grote prijsverschillen tussen de categorieën, een betere levensduur van de batterij voor trackers en de groeiende pijnen die de ruimte van het smartwatch voor het laatste jaar teisterde.

Bovendien werden veel oudere smartwatches over het algemeen als te groot beschouwd om een ​​echte vervanging voor de activity tracker te zijn. Wat ooit consumenten naar activity trackers trok, hun eenvoud, heeft de laatste tijd tegen de categorie gewerkt. Consumenten zijn nu op zoek naar meer geavanceerde gebruikscasussen met functies zoals intelligent volgen van gezondheid en fitness, evenals gebruiksvriendelijke meldingen en berichten. Velen zijn ook op zoek naar wearables als controlehub voor zaken als muziek en domotica. Dientengevolge veranderen veel bestaande eigenaren van activiteitstrackers en nieuwe kopers van de smartwatch.

De lancering van de Apple Watch heeft ook groei bewerkstelligd

Dit proces is versneld door de nieuwste lancering van de Apple Watch Series 3 met ingebouwde cellulaire connectiviteit en lagere prijzen voor de oudere Watch Series 1 en 2. Eind 2017 zullen NPD-projecten die Apple zal hebben verkocht bijna 17 miljoen Apple Watches in de VS sinds de oorspronkelijke lancering van het apparaat in april 2015.

Bovendien verschuift de mix van activity trackers, omdat de smartwatch een groter percentage van de markt bestuurt. Als high-end activity tracker-kopers bijvoorbeeld verder up-market gaan naar de smartwatch, zullen veel goedkopere en meer basale activity trackers een toenemend percentage nieuwe verkopen overnemen.

Om een ​​beter inzicht te krijgen in de veranderende dynamiek tussen de smartwatch en activity tracker, produceert NPD een tweejaarlijkse eigendomsprognose van de markt. Op basis van die prognose is de onderstaande grafiek van mening van de verschuivende eigendomsverhoudingen bij Amerikaanse volwassenen in de loop van de tijd en vooruit geprojecteerd.

 

Voor een product dat slechts kort geleden door velen werd bekritiseerd, heeft de smartwatch een nieuw elan gekregen op de Amerikaanse markt. Inderdaad, in plaats van een mislukt product te zijn, verwachten we dat het eigenaarschap van de Amerikaanse smartwatch tegen het einde van 2020 groter zal zijn dan dat van de goedkopere en meer alomtegenwoordige activity tracker. Dit ondanks het feit dat eigenaren van smartwatches een gemiddelde prijs betaalden van bijna 2,5 keer die van activiteit kopers van trackers (volgens de NPD Connected Intelligence Wearables Industry Overview and Forecast, december 2017). De groei wordt aangedreven door de Apple Watch, maar het is een succes dat een rimpelig effect zal hebben op smartwatch-merken die ook in de Android-markt aan de behoefte van de consument voldoen.

Er werden in 2017 al meer dan 43 miljoen apparaten verkocht

Aan het begin van 2017 stond het eigendom van de activiteitentracker onder Amerikaanse volwassenen op meer dan 43 miljoen apparaten – ruim meer dan het dubbele van het aantal eigenaren van smartwatchs. Dit was logisch, gezien de grote prijsverschillen tussen de categorieën, een betere levensduur van de batterij voor trackers en de groeiende pijnen die de ruimte van het smartwatch voor het laatste jaar teisterde.

Bovendien werden veel oudere smartwatches over het algemeen als te groot beschouwd om een ​​echte vervanging voor de activity tracker te zijn. Wat ooit consumenten naar activity trackers trok, hun eenvoud, heeft de laatste tijd tegen de categorie gewerkt. Consumenten zijn nu op zoek naar meer geavanceerde gebruikscasussen met functies zoals intelligent volgen van gezondheid en fitness, evenals gebruiksvriendelijke meldingen en berichten. Velen zijn ook op zoek naar wearables als controlehub voor zaken als muziek en domotica. Dientengevolge veranderen veel bestaande eigenaren van activiteitstrackers en nieuwe kopers van de smartwatch.

De lancering van de Apple Watch heeft ook groei bewerkstelligd

Dit proces is versneld door de nieuwste lancering van de Apple Watch Series 3 met ingebouwde cellulaire connectiviteit en lagere prijzen voor de oudere Watch Series 1 en 2. Eind 2017 zullen NPD-projecten die Apple zal hebben verkocht bijna 17 miljoen Apple Watches in de VS sinds de oorspronkelijke lancering van het apparaat in april 2015.

Bovendien verschuift de mix van activity trackers, omdat de smartwatch een groter percentage van de markt bestuurt. Als high-end activity tracker-kopers bijvoorbeeld verder up-market gaan naar de smartwatch, zullen veel goedkopere en meer basale activity trackers een toenemend percentage nieuwe verkopen overnemen.

Om een ​​beter inzicht te krijgen in de veranderende dynamiek tussen de smartwatch en activity tracker, produceert NPD een tweejaarlijkse eigendomsprognose van de markt. Op basis van die prognose is de onderstaande grafiek van mening van de verschuivende eigendomsverhoudingen bij Amerikaanse volwassenen in de loop van de tijd en vooruit geprojecteerd.

 

https://electronicagadgets.nl/smartwatch/