Hoe voelt overbelasting en hoe kun je er het beste mee omgaan?

Weet jij wat overbelasting inhoudt en heb je hier weleens mee te maken? Dan is het wel zo handig om te weten hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Overbelasting over een lange periode kan namelijk een burn-out als gevolg hebben. Op internet is er van alles te vinden over de burn-out. Je leest er wat het is, hoe je een burn-out kunt behandelen en nog veel meer. Vanzelfsprekend is het beter om de burn-out te voorkomen dan ervan te moeten genezen. Vandaar dat er in deze blog aandacht wordt besteed aan overbelasting en wat je hiertegen kunt doen. 

Wat is overbelasting en hoe kun je het herkennen?

Overbelasting hangt samen met stress wat je voor een lange periode achter elkaar ervaart. Een ander woord voor overbelasting is overspannenheid. Energie hebben is erg belangrijk om goed te blijven functioneren. Wanneer je energie hebt kun je thuis, op werk of tijdens je studie obstakels nemen die op je pad komen, zonder dat dit verdere schade aanricht. Wanneer je te veel energie gebruikt en je de voorraad energie niet bijvult door rust te nemen, kan er overbelasting ontstaan. Je kunt je reserves aan energie bijvullen door gezond te eten, te ontspannen, sociale contacten te onderhouden en voldoende te bewegen. Wanneer je voor een lange tijd te veel hooi op de vork neemt, verbruik je veel energie wat je niet meer aanvult met nieuwe energie. Op welke manier kun je overbelasting herkennen? De symptomen van overbelasting zijn een opgejaagd gevoel, vermoeidheid, het ontwijken van mensen waar je eerst graag mee optrok, hoofdpijn en snel geprikkeld of geïrriteerd zijn. Wanneer je dit bij jezelf opmerkt, is het tijd om erachter te komen waar je stress en overbelasting vandaan komt.

 

Hoe kun jij van de overbelasting afkomen?

Ten eerste is het belangrijk dat je meer ontspanningsmomenten inplant. Neem je rust en zorg ervoor dat je dingen doet waarmee jij je energieniveau weer op peil brengt.  Leer daarnaast om je grenzen bij anderen aan te geven. Je mag best eens nee zeggen. Als laatste is het belangrijk dat je merkt welke zaken je gelukkig maken en waar jij energie uit haalt. Uit je emoties en krop ze niet langer op. Het is tijd om de overbelasting tegen te gaan. Twijfel jij eraan of je een burn-out hebt? Doe dan de online burn-out test, zodat je verdere stappen kunt zetten om ervan af te komen.

https://www.liberi.nl
Safinafanclub

Ook helder zicht op afstand met ooglaseren

 

Heb je moeite met het lezen van de ondertiteling op televisie, zie je bewegwijzering pas goed als je dichtbij staat en vind je het lastig om mensen te herkennen op grotere afstand? Dan heb je last van bijziendheid. Doe je hier niks aan, dan kan je naast wazig zicht ook hoofdpijn krijgen en zere ogen. Ook met sporten en autorijden kan je hier last van hebben. Bij myopie, zoals het ook wel genoemd wordt, is je oogbal langer en ronder dan het zou moeten zijn. Er ontstaat veraf een wazig beeld, omdat het licht voor je netvlies valt. Als je een bril draagt, zal dit een bril zijn met glazen op minsterkte. Wil je van je bril of contactlenzen af, dan is het in de meeste gevallen zo dat je je ogen kan laten laseren. Het plaatsen van een lensimplantaat kan de oplossing bieden. Bij deze behandeling wordt er een kunstlens in uw oog geïmplanteerd.

Hoe werkt een laserbehandeling bij bijziendheid?

Bij myopie met een afwijking tussen -0,75 en -10 kom je in aanmerking voor laseren ogen. De voorkant van je hoornvlies wordt gecorrigeerd zodat het licht weer goed valt op je netvlies. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden. Bij het laseren van je ogen verwijdert de arts voor het laseren het bovenste laagje van je hoornvlies. Vervolgens wordt de bolling van je oog met de laser gecorrigeerd. Er zijn verschillende manieren om dit laagje te verwijderen. Tijdens een vooronderzoek wordt gekeken welke behandeling voor jouw ogen het meest geschikt is. Het laagje kan met een laser worden verwijderd, de TransPRK behandeling of met alcohol en dat heet de Lasek behandeling. Een andere techniek is de IntraLASIK, waarbij de oogarts een flapje maakt in het bovenste laagje van het hoornvlies. Dit wordt na het laseren weer teruggeplaatst. Tijdens het vooronderzoek worden de mogelijke behandelmethoden, de tarieven en de voor- en nadelen van de behandelmethoden besproken.Beter slapen op een natuurlijke manier

Voordat u naar slaapmiddelen grijpt, moet u deze technieken uitproberen om uw slaap te verbeteren.

De wereld ziet er om 3 uur ‘s nachts, wanneer u in bed ligt te staren naar het plafond, of erger nog, naar de klok, heel anders uit. Het enige wat je doet is je zorgen maken: “Hoe kom ik morgen zonder slaap door?”

Als je vaak moeite hebt om in slaap te vallen of te blijven, zoals meer dan 60% van de oudere vrouwen doet, dan had je misschien gedacht om slaappillen te proberen. Hoewel deze middelen u kunnen helpen om in slaap te vallen, kunnen ze ook bijwerkingen hebben, waaronder een verhoogd risico op vallen en slaperigheid in de ochtend, waardoor het rijden van de volgende dag gevaarlijk kan zijn. 

Voordat u zich tot de zwaardere middelen wendt, is het belangrijk om vast te stellen of u zelfs een slaapprobleem hebt. “Sommige mensen vinden het vervelend dat ze überhaupt wakker worden, maar ze worden wakker, gaan naar de badkamer en gaan meteen weer slapen. Daar is niets mis mee”, legt Bram van Slaapwijsheid uit. Dat je 20 minuten nodig hebt om in slaap te vallen, betekent niet noodzakelijkerwijs dat je een slaapprobleem hebt, zegt hij.

Als je regelmatig niet kunt slapen of blijven slapen en het beïnvloedt je gedurende de dag, dan kun je slapeloosheid hebben. Maar voordat u middelen neemt om u te helpen slapen, raadt Bram u aan om levensstijlinterventies te proberen, zoals het vermijden van cafeïne en het vasthouden aan een regelmatig slaapschema. Het kan ook nuttig zijn om naar een dokter te gaan, zodat u kunt zien of een medische aandoening uw slaapproblemen veroorzaakt.

Slaapproblemen en oplossingen

Hier zijn enkele veel voorkomende slaapproblemen en hoe deze te behandelen.

Probleem: ik ben moe, maar ik kan gewoon niet in slaap vallen.

Oplossing: Probeer de levensstijl te veranderen, vermijd factoren die je misschien wakker houden. Beperk de hoeveelheid cafeïne en alcohol (vooral voor het slapengaan); zorg ervoor dat je slaapkamer koel, donker en comfortabel is; en schakel alle elektronica uit (inclusief het boek dat je op je tabletcomputer leest) een uur voor het slapengaan.

Probleem: ik krijg zeven of acht uur slaap per nacht, maar als ik wakker word ben ik uitgeput. Ook zegt mijn partner dat ik snurk.

Oplossing: Ga naar je dokter, die misschien een slaaponderzoek bestelt om je te testen op slaapapneu.

Probleem: Ik ben te gestrest om te slapen.

Oplossing: Probeer stressverlagende technieken, zoals mediteren, een warm bad nemen of naar muziek luisteren. Voordat je naar bed gaat, stelt Bram voor om een “zorglijst” op te schrijven van alles wat je in je hoofd hebt. Als de zorgen eenmaal op papier staan, kan het makkelijker zijn om ze opzij te zetten. “Het is zo eenvoudig, maar het is zeer effectief,” zegt ze.

Probleem: ik blijf midden in de nacht wakker om de badkamer te gebruiken.

Oplossing: Beperk cafeïne en alcohol, wat de drang om te plassen kan verhogen. Stop met het drinken van vloeistoffen een paar uur voor het slapen gaan. En gebruik de badkamer vlak voor je naar bed gaat. Als u vochtafdrijvende middelen gebruikt, praat dan met uw arts, want die kunnen bijdragen aan het probleem.

Als je slaappillen nodig hebt

U kunt beginnen met het proberen van een natuurlijk slaapmiddel zoals melatonine, een hormoon dat helpt bij het reguleren van de slaap-waak-cyclus van het lichaam. “Melatonine heeft de neiging om effectief te zijn voor vrouwen boven de 55”, zegt Niels van Slaapwijsheid. Het is ook veilig, met weinig bijwerkingen. Valeriaanwortel is een ander plantaardig slaapmiddel. Het kan echter wel bijwerkingen hebben, waaronder hoofdpijn.

Als slapeloosheid echt invloed heeft op je gezondheid en je dagelijkse functioneren, moet je wellicht overgaan tot het gebruik van receptvrije slaapmiddelen. Neem contact op met uw arts voordat u een slaapmiddel neemt, zelfs als u het koopt.

Bron: Slaapwijsheid.nl

 

https://slaapwijsheid.nl/

TENS apparaat zorgt voor pijnverlichting tijdens bevalling

Ben je op zoek naar het beste TENS apparaat? MammaTENS heeft verschillende types die de pijn tijdens de bevalling kunnen verminderen. Het beste kun je kijken welk apparaat het beste aansluit bij jouw wensen en eisen. De verschillende modellen kun je vinden in de webshop van MammaTENS. De producten die ze onder meer aanbieden zijn:

OmniTensXP+

–        Zeer geschikt voor pijnvermindering gedurende bevallingen

–        Eenvoudig met één druk op de knop opvoeren van stroom

–        Ook te gebruiken van andere soorten pijn

–        Inclusief setje batterijen en 3 setjes elektroden

TENStem Eco Basic

–        Kan gebruikt worden met vier elektrode tegelijkertijd

–        16 programma’s voor pijnbestrijding

–        Te gebruiken voor verschillende toepassingen

–        Speciale programma’s voor spier ontspanning en verbetering van de doorbloeding

STIMEX zelfklevende elektroden

–        Geschikt voor alle TENS-apparaten

–        Deze plakelektroden hechten vanzelf aan de huid

–        Verkrijgbaar in diverse vormen en afmetingen

TENS apparaat huren of kopen voor pijnbestrijding tijden de bevalling

Wil je een TENS huren bij bevalling voor pijnverlichting? Dit is zeker mogelijk. Daarnaast heb je ook de optie om een TENS apparaat te kopen. Er zijn verschillende zorgverzekeraars die een vergoeding geven op een TENS apparaat. Sommige zorgverzekeraars geven een vergoeding op het huren en andere op het kopen van een TENS apparaat. Op de website van MammaTENS vind je een overzicht van zorgverzekeraars en of zij wel of geen vergoeding geven op het kopen of huren van een TENS apparaat. Het is aan te raden om bij je zorgverzekeraar te informeren naar de exacte voorwaarden voor de vergoeding van een TENS apparaat. Niet elke zorgverzekeraar geeft een totale vergoeding voor het TENS apparaat, ook deelvergoedingen kunnen voorvallen. In enkele gevallen is het nodig dat je van te voren goedkeuring aan je zorgverzekeraar vraagt.

https://www.mammatens.nl/
Safinafanclub

Het voordeel van aanpasbare scootmobielen

De ene scootmobiel is de andere niet. Zo kan je dus zorgen dat je een model vindt dat bij jou als persoon past. Je kan het echter ook anders aanpakken. Dat doe je door ervoor te zorgen dat het model van jouw keuze beter wordt aangepast op de wensen en eisen die jij hebt. Dit is namelijk ook gewoon heel goed mogelijk. Om die reden is het wel ook goed om te weten om wat voor soort zaken het gaat. Zo maak je net wat gemakkelijker de juiste keuze. Met als voordeel dat je veel meer van je keuze zal genieten. Het komt ook de bruikbaarheid ervan natuurlijk sterk ten goede. Dit weegt allemaal wel in grote mate mee voor jou.

Zorgen voor flink meer comfort

Een belangrijke reden waarom aanpasbare scootmobielen aan te raden zijn, is de mate van comfort die ze bieden. Dat komt onder andere doordat je er veel mee kan. In de eerste plaats is er natuurlijk het verstellen van de stoel. Daar is al heel veel mee te bereiken. Denk daarnaast ook aan het verstellen van de stuurkolom. Ook daar kan je het comfort flink mee vergroten. Het is eigenlijk voor iedereen wel belangrijk om de scootmobielen te kiezen die deze mogelijkheden bieden. Dit is vooral belangrijk omdat jij er dan beter mee de weg op kan.

Voor de veiligheid

Ook als het gaat om het ervaren van voldoende veiligheid is het goed om aanpassingen te kunnen doen. Zo kan je bijvoorbeeld kijken naar de modellen waarvan de vering is aan te passen. De modellen die je vindt bij Fast & Furious die hieraan voldoen, worden voer het algemeen gezien als de meest veilige opties. Dit is een goede reden om er dus ook aandacht aan te besteden. Het is niet alleen voor jezelf van belang, maar juist ook voor de mensen om je heen. Alleen al daarom kijk je er dus ook naar. Dat is altijd verstandig.

Net wat beter manoeuvreren

Ook wanneer het gaat om de voertuigbeheersing is het fijn wanneer je wat aanpassingen kan doen. Denk aan een scootmobiel waarvan je de lengte naar je hand kan zetten. Er zijn modellen die je enkele centimeters langer of korter kan maken. Het voordeel daarvan is duidelijk. Wanneer deze net wat korter is kan je net wat directer sturen. In situaties met veel drukte kan dit een voordeel zijn. Er is ook een praktisch voordeel. Wanneer je wat langer bent, kan je er net wat gemakkelijker in plaatsnemen. Daarvoor maak je hem dan net wat langer als bestuurder.

Meer stabiliteit als bestuurder

Ook wanneer je kijkt naar de mate van stabiliteit is het goed dat er aanpassingen mogelijk zijn. Dek bijvoorbeeld alleen al aan de mogelijkheid om de voetenplank naar jouw houding aan te passen. Hoe steviger je met je voeten op de plank staat, hoe beter dit is. Je kan dan namelijk wat steviger zitten. Met als voordeel dat er ook niet snel iets met je kan gebeuren. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer je net wat steviger moet remmen. Daarom kijk je hier dus ook altijd naar als je een keuze moet maken voor een bepaald model.

Gebruikmaken van de kennis

Het is slim om een scootmobiel die is aan te passen te kiezen. Al is het wel belangrijk om zeker te weten dat de keuze die je maakt ook helemaal bij je past. Dat is gemakkelijk te verzorgen. Dat doe je door gebruik te maken van de kennis die beschikbaar is. Bijvoorbeeld door de hulp te vragen van de medewerkers. Zo kan je alles leren wat voor jou van belang is. Bovendien is er dan ook nog eens hulp te krijgen bij het doen van de aanpassingen. Op die manier haal je helemaal alles uit de geboden mogelijkheden.

https://www.baaz.nl/wat-de-automotive-industrie-van-de-scootmobiel-kan-leren
Safinafanclub

Weet op welke stoel u zit

Bekruipen de zenuwen u bij ieder tandartsbezoek en zegt u soms zelfs afspraken af omdat u simpelweg niet durft te gaan? Dan bent u niet de enige. Zo’n 800.000 Nederlanders hebben een serieuze tandartsfobie. Toch is het mogelijk hier iets aan te doen. Zo moet u uw tandarts vertrouwen op zijn vakkundigheid, uw gevoel bij een tandarts moet goed zijn. Dat is een eerste stap. Bent u dus op zoek naar een tandarts in Utrecht? Dan gaat u niet naar de eerst de beste tandarts in de buurt die u tegenkomt. Probeer in te schatten of u een goed gevoel heeft bij deze tandarts. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld op de website te kijken. Wordt het team aan u voorgesteld? Heeft deze tandartsenpraktijk een duidelijke visie? Heeft de tandarts bepaalde specialisatie die voor u van belang is? Deze factoren dragen allemaal bij aan het algehele gevoel dat u bij deze praktijk heeft.

Zo groeit uw vertrouwen

U heeft de website bekeken en als het goed is heeft u een beeld gekregen van de praktijk en de medewerkers. Daarmee bent u er nog niet. Het is aan te raden om gewoon eens te bellen voor meer informatie. Een gesprekje met de tandartsassistente kan uw vertrouwen helpen groeien. Zij kan u bijvoorbeeld de werkwijze binnen de praktijk uitleggen. Maak desnoods eens een afspraak om alleen rond te kijken in de praktijk en een gevoel te krijgen. Zo loopt u voor uw echte controle of behandeling waarschijnlijk een stuk zelfverzekerder naar binnen.

Maak de afspraak

Het is wel de bedoeling dat u straks daadwerkelijk voor uw behandeling op de tandartsstoel kom te zitten. Een eerste stap? Maak die afspraak! Hierbij kunt u altijd aangeven dat u angstig bent, de behandelend tandarts kan hier tijdens de controle dan rekening mee houden. Let bij de keuze voor uw tandarts in Utrecht dan ook op de aandacht die de praktijk geeft ná een eventuele behandeling.

https://www.staalwijktandarts.nl/
Safinafanclub

Reiki Master

Reiki is een alternatieve geneeswijze die wordt beoefend door diverse mensen. Daarnaast gaan veel mensen langs bij een reikitherapeut voor het ontvangen van reiki. Wil jij bewuster worden van jezelf en je gaven inzetten om anderen tot steun te zijn? Dan is het een overweging waard om je te specialiseren als reiki master. Wat betekent het als je reiki master bent en hoe breng je dit in praktijk? 

Wat is reiki? 

Voor we het begrip reiki master toelichten, is het goed om te weten wat reiki is. Het is afkomstig uit Japan en er wordt gewerkt met universele levensenergie. Er vindt veelal overdracht plaats tussen therapeut en ontvanger. Dit gebeurt middels de handen. Het doel hiervan is om energie weer vrij te laten stromen. Reiki helpt onder meer bij lichamelijke, mentale en emotionele klachten. Het brengt dus een positief effect met zich mee, want je helpt er zowel jezelf als anderen mee. 

Wat doet een reiki master? 

Binnen reiki is het begrip reiki master een veel voorkomend verschijnsel. Bij reiki is er sprake van diverse graden. Je bent reiki master als je de drie graden in de reiki succesvol hebt doorlopen. Het is dus eigenlijk een opleidingsgraad. Je bent echter pas volwaardig meester als dit ook op spiritueel vlak zo is. Dankzij die bewustwording kun je ook anderen opleiden om uiteindelijk reiki master te worden. 

Waarom ga je langs bij een reiki master? 

Langsgaan bij een reiki master kan omwille van diverse redenen. Een reiki master kan jou bijvoorbeeld helpen bij het organiseren van reiki cursussen, advies geven hoe je mensen door middel van reiki helpt en inzage geven in de diverse behandelvormen en inwijdingsrituelen van reiki. Een reiki master is er dus specifiek voor alle mensen die zich verder willen ontwikkelen als reiki ‘specialist’.

https://www.zoma-opleidingen.nl/

Zorgverzekering immigrant

Komt u vanuit het buitenland (tijdelijk) in Nederland wonen en werken? Dan is er een aantal belangrijke zaken om te regelen. Zo bent u verplicht om een zorgverzekering af te sluiten, voor het geval dat u medische zorg nodig heeft tijdens uw verblijf in Nederland. Ook eventuele gezinsleden die in Nederland verblijven, moeten verzekerd zijn bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Bij HollandZorg kunt u terecht voor een passende zorgverzekering immigrant, zowel voor uzelf als voor uw gezin. Wij richten ons onder andere op het bieden van zorgverzekeringen aan mensen die tijdelijk werkzaam zijn in Nederland.

HollandZorg verzekeringen

Bij HollandZorg heeft u naast de basisverzekering de keuze uit vier verschillende aanvullende verzekeringen, voor extra vergoeding wanneer dit nodig is. Daarnaast zijn er twee tandartsverzekeringen voor extra vergoeding van tandheelkundige zorg. U kunt uw zorgverzekering dus aanpassen op uw eigen zorgbehoeften, waardoor u nooit meer betaalt dan noodzakelijk is. Daarbij begrijpen wij dat u als (flex)migrant maar tijdelijk een zorgverzekering nodig heeft. Daarom is het bij ons heel eenvoudig om uw zorgverzekering op te zeggen, maar ook om deze vervolgens weer in te schakelen als u nog eens terug keert naar Nederland.

EHIC kaart

EHIC kaart staat voor ‘European Health Insurance Card’. Deze ontvangt u wanneer u bij HollandZorg een zorgverzekering afsluit. De EHIC kaart is meteen ook uw zorgpas, waarop uw verzekeringsgegevens vermeld staan. Wanneer u tijdelijk in een EU/EER-land of Zwitserland woont, heeft u met de EHIC pas recht op medische zorg wanneer dit noodzakelijk is. U kunt dan bijvoorbeeld rekenen op een vergoeding van de kosten van spoedeisende hulp. Deze vergoeding is niet in alle landen hetzelfde. Wilt u meer informatie over onze zorgverzekeringen, of heeft u vragen? Neem dan een kijkje op de HollandZorg website, of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

https://www.hollandzorg.com/nl

Tandartsenpraktijk Culemborg: kwalitatief goede mondzorg in een ontspannen setting

Bijna niemand staat te springen om een bezoekje aan de tandarts. Dan is het fijn als je bij een tandarts komt die je op je gemak stelt en waar in een ontspannen setting de periodieke controles en tandheelkundige behandelingen worden uitgevoerd. Bij Tandartsenpraktijk Culemborg ben je verzekerd van een deskundige behandeling en een persoonlijke benadering, waarbij je een duidelijke en vriendelijke uitleg krijgt over wat er gebeuren gaat. Tandartsenpraktijk Culemborg garandeert kwalitatief hoge mondzorg voor jong en oud.

Moderne behandeltechnieken en nauwe samenwerkingsverbanden

De praktijk wordt gerund door de tandartsen Dennis Webhofer en Daisy-Joyce Webhofer-Hendrix, die een hecht team vormen met preventieassistentes en mondhygiënistes. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met kaakchirurgen en specialisten in implantologie, parodontologie en endodontologie. De tandartsen volgen regelmatig na- en bijscholingen in hun vakgebied en ze maken gebruik van de modernste apparatuur. Hierdoor kunnen zij de nieuwste behandeltechnieken van hoog niveau aanbieden. Je kunt voor uiteenlopende behandelingen bij tandarts Culemborg terecht. Van vullingen, tandvleesbehandelingen, sealen en wortelkanaalbehandelingen tot beugels, bruggen, kronen en implantaten.

Kindvriendelijke aanpak en app voor afspraken

Je wordt in Tandartsenpraktijk Culemborg behandeld door een vaste tandarts, in een praktijkruimte die aan de strengste richtlijnen op het gebied van hygiëne voldoet. De tandarts in Culemborg onderscheidt zich met een speciale kindvriendelijke aanpak. De Gewoon Gaaf-methode heeft als doel om kinderen van jongs af een goed gebit te bezorgen. De innovatieve aanpak toont zich ook in de TP Culemborg-app, waarmee je je afspraken op je smartphone kunt ontvangen.
Heb je vragen, wil je je inschrijven of direct een afspraak maken? Neem dan contact op met Tandartsenpraktijk Culemborg. Dat kan telefonisch (0345 – 473 396), per e-mail of door invulling van het contactformulier op onze website. Je mag natuurlijk ook gewoon even langskomen bij onze praktijk aan de Costerweg 3 in Culemborg.

https://www.tpculemborg.nl/

Het afbreken van een zwangerschap

Bent u ongewenst zwanger en heeft u besloten om de zwangerschap af te laten breken? Dan bent u op zoek naar een goede, betrouwbare abortuskliniek waar u zich op uw gemak voelt. Bloemenhove kliniek is al in 1971 opgericht om meisjes en vrouwen die ongewenst zwanger zijn te kunnen helpen en behandelen. Ons team van vrouwelijke specialisten staat klaar om u gerust te stellen en te adviseren. We hebben begrip voor uw situatie en doen er alles aan om de behandeling, maar ook de periode voor en na de abortus, zo goed mogelijk te laten verlopen.

Abortuspil

Bij Bloemenhove kliniek wordt gebruik gemaakt van verschillende methoden om een zwangerschap af te breken. Welke behandeling geschikt is voor u, hangt af van het stadium waarin uw zwangerschap verkeert. Als u er al in de eerste weken achter kwam dat u zwanger was, dan is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de abortuspil. Deze methode is geschikt voor zwangerschappen van 5 tot 8 weken.

Zuigcurettage

Wanneer uw zwangerschap al langer duurt dan 8 weken, wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van een zuigcurettage om abortus te plegen. Deze methode kan ingezet worden tot 12 weken zwangerschap. U kunt bij deze behandeling kiezen voor een plaatselijke verdoving of sedatie, waarbij u in slaap wordt gebracht. De behandeling duurt doorgaans een minuut of tien, waarna u direct weer wakker wordt gemaakt.

Instrumentele abortus

Indien u 13 tot 22 weken zwanger bent, is een instrumentele abortus nodig. Tot 17 weken kunt u nog kiezen om de behandeling te ondergaan met een plaatselijke verdoving. Na 17 weken zwangerschap wordt de abortus altijd uitgevoerd onder sedatie. Een overnachting in de kliniek is niet nodig. U kunt na de behandeling weer naar huis. Deelnemen aan het verkeer wordt echter afgeraden. Voor meer informatie over de verschillende abortus behandelingen, kunt u op onze website kijken of contact met ons opnemen. Wij staan graag voor u klaar en beantwoorden al uw vragen.

https://www.bloemenhove.nl/