Een nieuwe beschermingscode op producten

Sinds 2020 is er een nieuw element op de etiketten voor verpakkingen van gevaarlijk stoffen: de ufi code. Dit is een uit zestien tekens bestaande code, met de naam Unieke Formule Identificatie. Vanaf 2025 is deze code verplicht op álle etiketten van producten die als gevaarlijk zijn geclassificeerd, vanwege mogelijke gezondheidsgevolgen en hun fysische effecten. Niet alleen de producenten maar ook importeurs en andere tussenhandelaren van dergelijke producten, zijn dan verplicht om vergiftigingencentra van product specifieke informatie te voorzien.

Doel van de code

De ufi code en verdere verstrekte informatie worden in het geval van nood gebruikt door de vergiftigingencentra. Bij een ongeluk kan de code namelijk vanaf het etiket worden voorgelezen. De medewerker van het vergiftigingencentrum kan aan de hand daarvan nauwkeurig bepalen om welk product het gaat, met de bijbehorende risico’s.

Informatie voor vergiftigingencentra

Niet alleen moeten de ufi’s vermeld staan op de etiketten. Ook zijn de ondernemingen, die gevaarlijke producten verhandelen, verplicht om andere informatie over deze en soortgelijke producten te verstrekken aan vergiftigingencentra. Denk aan informatie als de samenstelling, handelsnaam, kleur, verpakking, productcategorie en toxicologische informatie. De code koppelt vervolgens al deze informatie eenduidig aan het betreffende product.

Geldigheid van de code

De code blijft geldig en onveranderd zolang de samenstelling van het mengsel niet verandert. Dus enkel wanneer een bestanddeel wordt toegevoegd, verwijderd of vervangen óf bij verandering van de bestanddeel concentraties dien je een nieuwe code te genereren. Vervolgens informeer je de vergiftigingencentra en etiketteer je opnieuw de producten.

https://www.devibfabriek.nl/wat-is-de-ufi/
Safinafanclub

Vloerweegschalen met diverse capaciteiten

Vloerweekschalen zijn gemaakt voor het wegen van een bepaalde capaciteit. Hoewel de meeste vloerweegschalen gemaakt zijn voor het wegen van zware ladingen, is het maximale gewicht dat deze exemplaren kunnen wegen natuurlijk ook beperkt. U hebt altijd de keuze uit vloerweegschalen met diverse capaciteiten. U weet het beste wat in uw bedrijf past. Hoeft u geen zeer zware of grote ladingen of goederen te wegen? Dan volstaat vaak een compact exemplaar. Zo’n exemplaar heeft vaak een iets lagere capaciteit, maar dat is natuurlijk geen probleem wanneer u weet dat de door u te wegen ladingen en spullen nooit zwaarder zijn dan het maximumgewicht dat de weegschaal aankan.

Houd het veilig met een vloerweegschaal met beveiliging tegen overbelasting

Het kan natuurlijk voorkomen dat u een onverwacht zware lading moet wegen of dat een te wegen goed zwaarder is dan u dacht. U kunt uzelf hiertegen beschermen. Zo levert LRE Weegtechniek een vloerweegschaal met bescherming tegen overbelasting. Dit betekent dat de weegschaal, dankzij een speciale cel, tot 150% boven zijn maximale wegcapaciteit kan overleven. Mocht het een keer gebeuren dat de lading die u weegt te zwaar is, dan zal de weegschaal hier niet direct kapot door gaan.

Ook voor een geschikte telweegschaal

Moet u naast zeer grote of zware ladingen ook kleinere objecten wegen of zeer precies ladingen of aantallen af kunnen wegen? Dan is het verstandig om ook een telweegschaal aan te schaffen. Een telweegschaal wordt gekenmerkt door een zeer grote precisie en is daarmee uitermate geschikt voor het zeer precies (af)wegen van producten en goederen. Wanneer u naast een vloerexemplaar ook een telweegschaal aanschaft, weet u zeker dat u alles in uw bedrijf zeer nauwkeurig kunt wegen. Een telweegschaal biedt namelijk een finesse die vloerweegschalen niet kunnen bieden. Door de combinatie van een vloer- en telweegschaal beschikt u over een totaaloplossing.