Logo ontwerp voor Keurmerk

Een logo hoeft natuurlijk niet altijd te worden ontworpen voor een commercieel bedrijf dat producten verkoopt. Het kan ook een stichting of vereniging zijn die op zoek is naar een logo. Zo kregen we een tijd terug het ongewone verzoek om een logo te ontwerpen voor een Sinterklaaskeurmerk. Bij het ontwerpen van een logo houdt je rekening met het doel waarvoor het logo wordt gebruikt. Dit heeft mede gevolgen voor de frivoliteit die je geeft aan het logo. Bij een keurmerk is vertrouwen van groot belang. Het moet bij de aangesloten deelnemers en bij de eindgebruikers duidelijk zijn dat het een professionele club betreft. Dit komt dan ook terug in de concepten die de logo ontwerpers van Linkenlogo hebben gemaakt voor de opdrachtgever.

Uiteraard ontkom je bij een typisch Hollands thema als Sinterklaas niet aan enkele opvallende kenmerken. Een mijter is in dit geval het beeld dat als winnaar uit de bus is gekomen.

Vorm en inhoud van een logo

Zo zijn de werkzaamheden bij diverse opdrachtgevers nogal bepalend voor de uiteindelijke vorm en inhoud van een logo ontwerp. Een ontwerp kan tijdloos zijn, maar zal in veel gevallen toch een link bevatten naar de werkzaamheden. Mocht de kans bestaan dat werkzaamheden binnen relatief korte termijn (ongeveer 5 jaar) gaan wijzigen dan is het verstandig om deze niet te vermelden in het logo. Anders kan een, soms subtiele, verwijzing wel degelijk nut hebben. Voor een snelle herkenbaarheid is een schaar behulpzaam bij het presenteren van een logo voor een kapper. Het kan net het verschil maken tussen opvallen en genegeerd worden.

Zelf bedenken of varen op expertise

Een afweging van veel opdrachtgevers van logo ontwerp is de mate waarin je ontwerpers wilt voeden met ideeën. Veel startende ondernemers hebben zelf al een gedachte over het logo. Toch vragen zij zich af of ze deze wel moeten delen. Je wilt toch ook profiteren van de expertise van grafisch ontwerpers en een fris en onbevooroordeeld ontwerp zien. Een middenweg is hierbij te adviseren. Vraag bijvoorbeeld aan enkele ontwerpers om een logo te maken gebaseerd op jouw input. Vraag aan enkele andere ontwerpers om een geheel ander logo te ontwerpen. In de praktijk zie je dat de initiële ontwerpinstructie dan toch vaak de voorkeur krijgt. Maar ook combinaties met andere concepten zijn dan nog mogelijk.

Meerdere concepten

Bij de ontwerpers van Linkenlogo kan op deze manier worden gewerkt. Het meest verkochte pakket voor logo ontwerp zet minimaal 5 ontwerpers aan het werk. Er worden diverse concepten gemaakt. Deze mogen onbeperkt worden gecombineerd. Hierbij gaan de ontwerpers dus in eerste instantie werken vanuit zowel de gedachte van de opdrachtgever als hun eigen inzichten. Daarna zullen de aanwijzingen van de opdrachtgever worden opgevolgd tot deze geheel tevreden is over het eindresultaat.

Snel een logo

Bij het combineren en fine-tunen van logo ontwerpen is snelheid geboden. Je bent bijna bij het gewenste eindresultaat maar wilt toch nog wat altneratieven zien. De ontwerpers van linkenlogo sturen aanpassingen in het ontwerp de volgende werkdag. Hierdoor kun je snel verder met het afwikkelen van je logo ontwerp en door met andere zaken.

Bestel daarom snel een logo ontwerp bij Linkenlogo