Safina fanclub
Image default
Woning en Tuin

Lounge als een koningin in jouw woonkamer

Men spendeert iedere dag veel tijd door in de woonkamer. Daarom is het belangrijk om het aandacht te geven die het verdient. De woonkamer is de plek waar je thuiskomt na een lange dag hard werken. Misschien werk je er zelf of eet je er. De woonkamer kan verschillende functies hebben en daardoor is het lastig een de ruimte sfeervol en functioneel in te richten. Een aantal tips om je woonkamer zo goed mogelijk in te richten. Snelle tip is om dat te doen met meubels van woonwinkel in Enschede.

 

Welke functie heeft de ruimte?

Wil je je woonkamer functioneel inrichten dan is het belangrijk om na te gaan welke functies het moet vervullen. Zit je veel bij de open haard of kijk je veel naar de televisie? Wil je er ook gaan eten, wil je er gaan werken of wil je er gaan lezen? Door het gebruik maken van een wensenlijst kun je aan de slag met het indelen van je woonkamer, het uitzoeken van verlichting en de keuze maken uit meubels.

 

De woonkamer inrichten met een logische indeling

Heb je alle functies van de woonkamer in beeld dan kun je nadenken over de indeling van de woonkamer. Een logische indeling is van diverse factoren afhankelijk. Mag de bank gericht zijn op de televisie, kijk je het liefst naar de tuin of zit je graag rondom een open haard? Houd ook rekening met de looproutes in je woning. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de eettafel niet te dicht bij de deur van de hal zet. En houdt ook voldoende ruimte rondom de bank zodat je de tuindeuren makkelijk naar open en buiten kunt doen.

 

Je woonkamer inrichten met je favoriete meubels

Nu kan het leukste gedeelte beginnen, namelijk de keuze maken uit je favoriete meubels. Zorg dat je investeert in tijdloze meubelstukken die zorgen voor de basis van je interieur. Houd hierbij altijd je woonwensen in het achterhoofd. Komen vaak vrienden en familie langs of heb je een groot gezin dan is een elementenbank met veel zitplaatsen het aanschaffen waard. Wil je van de televisie genieten maar ook uitzicht op de tuin hebben dan kun je denken aan een draaibare fauteuil. Ditzelfde geldt bij een eettafel. Een grote familietafel zorgt ervoor dat er genoeg plaats is om gezellig te tafelen en je kunt er eventueel gaan werken. Een kleinere compacte tafel is ruimtebesparend, maar biedt wel minder zitplaatsen. Wil je uitgebreid kunnen tafelen en veel ruimte besparen dan is het verstandig om een uitschuifbare tafel aan te schaffen.

 

https://brokinterieur.nl/