Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Met de auto op wintersportvakantie

Op wintersportvakantie gaan is natuurlijk een super leuk moment. Eindelijk kun je weer lekker op je ski’s of snowboard de berg afglijden. Het is overigens wel belangrijk dat je veilig op je bestemming aankomt. Het is namelijk de bedoeling dat je ski’s de enige zijn die ergens vanaf glijden. Om te voorkomen dat jouw auto gaat glijden kun je sneeuwkettingen meenemen. Hierdoor weet je zeker dat je veilig op je bestemming aankomt ongeacht de omstandigheden.

Zijn sneeuwkettingen verplicht?

In veel bekende wintersportgebieden is het hebben van sneeuwkettingen verplicht. Denk bijvoorbeeld aan Oostenrijk, Duitsland, Italië. In al deze landen is het op bepaalde wegen of bergen verplicht om sneeuwkettingen te monteren. Let dus goed op waar je heen gaat en zorg dat je de juiste sneeuwkettingen hebt als sneeuwkettingen verplicht zijn. Toch is het ook verstandig om sneeuwkettingen mee te nemen als het niet verplicht is. Je bent er dan van verzekerd dat je ook tijdens barre weersomstandigheden nog steeds kunt doorrijden.

Wat zijn de alternatieven?

Mocht je het toch te spannend vinden om in barre weersomstandigheden te rijden dan kan je er ook voor kiezen om met het vliegtuig naar je bestemming te gaan. In de buurt van grote steden is meestal wel een luchthaven te vinden. Ook kun je er voor kiezen om wel met de auto te gaan, maar tijdens sneeuw niet door te rijden. Zo zou je bijvoorbeeld in een pension kunnen gaan slapen op het moment dat de weersomstandigheden te slecht worden.

 

https://www.sneeuwkettingenkopen.nl/Sneeuwkettingen-verplicht