Safina fanclub
Image default
Woning en Tuin

Probleem met de CV? Zo opgelost!

Lijkt het alsof je verwarming niet warm wordt, zelfs nadat je de thermostaat al een paar keer hoger hebt gezet. Daarbovenop hoor je ook nog een tikkend geluid uit je leidingen komen, Het is duidelijk dat je CV ketel dus niet goed meer werkt! Voor deze kleinere problemen hoef je niet direct een vakman in te schakelen, want dit kun je ook zelf oplossen! Hieronder lees je wat je kunt doen bij een bepaald probleem!

Mijn verwarming wordt niet warm

Als je verwarming niet warm wordt, of maar gedeeltelijk, dan kan er lucht in de radiator zitten. Deze lucht kun je verwijderen met een ontluchtingssleutel. Begin met het ontluchten bij de radiator op de laagste plek in je woning. 

Ik hoor een tikkend geluid in de leidingen

Hoor je een tikkend geluid telkens als je jouw verwarming aanzet? Dan is er ook een grote kans dat dit veroorzaakt wordt door lucht in je radiator. Als je eenmaal per jaar je radiator ontlucht, moet het tikkende geluid verdwijnen!

De druk is te laag

Door een te lage druk kan het warme water niet naar je douche, wasbak of verwarming stromen. Je kunt dit oplossen door het water in je CV ketel bij te vullen, zodat de druk niet onder de 1 bar komt. Als je dit water telkens maar moet blijven aanvullen, dan duidt dat op een groter probleem waar je een vakman voor moet inschakelen!

Geen warm water, maar de verwarming werkt wel

Als je verwarming wel werkt, maar er geen warm water uit je douche stroomt, is het slim om te controleren of je op andere plekken wel warm water hebt. Als dit zo is, dan is er waarschijnlijk iets mis met de leidingen. Is dit niet zo, dan duidt dit op een probleem in de CV ketel. Er kan dan ook sprake zijn van een te lage druk in de ketel, dit zie je dan ook terug op het display.

Niet opgelost?

Blijven de problemen zich voordoen, of is het probleem nog niet opgelost met deze tips? Dan kan er sprake zijn van een ernstiger probleem in je CV ketel wat je lastig zelf kunt oplossen. Schakel in dat geval een professionele vakman in om je ketel te laten checken en repareren. Bel of mail de professional via onze website en maak direct een afspraak! Ook voor andere vragen kun je altijd terecht bij deze expert!

Bron: https://CVprobleemkwijt.nl/

https://CVprobleemkwijt.nl/