Wat kan je verwachten bij de opleiding Voetreflexologie?

Heb je wel eens gehoord van de opleiding Voetreflexologie? Bij deze studie krijg je les over thema’s zoals de ontwikkeling, werking en filosofie van de voetreflextherapie, voetdiagnostiek, handreflexmassage, rustgevende en balancerende oefeningen, Traditionele Chinese geneeskunde en filosofie. Ook is het belangrijk om tijdens het eerste jaar praktijkervaring op te doen middels een externe stage in bijvoorbeeld een bejaardentehuis of ziekenhuis. In totaal duurt de opleiding drie jaar. Heb je de opleiding met succes afgerond? Dan ontvang je het diploma VoetreflexPlus en kan je aan de slag.

Een combinatie van Chinese en Westerse voetreflexologie

Voetreflexologie is niet overal ter wereld hetzelfde. Zo verschillen de Chinese en de Westerse behandelwijze van elkaar. De Chinese behandelwijze daarentegen bestaat uit glijdende technieken waarbij met lichaamsbeweging druk wordt uitgeoefend op de voeten. Ook masseren ze meer dan alleen de reflexzones op de voeten. Zo worden ook de meridiaan banen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën gemasseerd. Door beide methodes met elkaar te combineren ontstaan er oneindig veel mogelijkheden wat de behandeling versnelt en versterkt. Tijdens de opleiding Voetreflexologie van Total Health leer je dan ook beide methodes zodat je alle wonderen van de energetische voetreflexmassages onder de knie krijgt.

Waar kan ik een opleiding Voetreflexologie volgen?

Wil je meer weten over de Chinese geneeskunde in combinatie met Westerse filosofieën? Dan is een studie bij Total Health een goede optie voor je. De missie van de academie luidt als volgt: ‘de kwaliteit van leven op een ontspannen, professionele, prettige en duurzame wijze bevorderen waarbij vitaliteit, gezondheid en fit blijven hoog in het vaandel staan’. Om deze missie na te streven, heeft Total Health een unieke werkwijze ontwikkeld wat zorgt voor een dieper inzicht op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Hierbij wordt gebruikgemaakt van bijhorende therapievormen, ervaren therapeuten, professioneel lesmateriaal, nascholing, interessante workshops en persoonlijke begeleiding. De combinatie van theorie en praktijk geeft jou een andere kijk op gezondheid en innerlijke rust.