Eerste hulp bij een wespennest

 

Nu de lente is begonnen, begint het warme weer op te komen. Dat betekent heel veel buiten genieten in het zonnetje! Hier mogen natuurlijk geen hapjes en drankjes missen, want dat maakt het allemaal een stuk gezelliger. De pret houdt al snel op wanneer je constant last hebt van een groep wespen. Helaas kan dit betekenen dat je last hebt van een wespennest. Ben jij benieuwd hoe je een wespennest herkent en wat je er tegen kunt doen ? Lees dan gauw verder, want wij geven je eerste hulp bij een wespennest.

Hoe herken je een wespennest?

Bij het herkennen van een wespennest is het belangrijk om te weten hoe deze eruit ziet. Een wespennest is gebouwd van gekauwd hout. Je herkent het nest dan ook door zijn papierachtige uitstraling met karakteristieke wanden. Een wespennest bevindt zich vrijwel altijd op een beschutte plek. Onder een dakrand, op zolder, in schuren of andere bijgebouwen zijn populaire plekken voor wespen. Wanneer je niets ziet op deze plekken, wil dat nog niet zeggen dat er geen nest is, want wespen zijn erg slim en kunnen ook hun nest in de grond of in een spouwmuur bouwen. Door de wespen voorzichtig een paar keer te volgen, kun je hun schuilplek al gauw vinden.

Waarom is het noodzakelijk om een wespennest zo snel mogelijk te verwijderen?

Het is raadzaam om een wespennest in het voorjaar, nog voor de zomer te bestrijden. Want wist je dat een wespennest tegen het einde van de zomer uit meer dan 5000 wespen kan bestaan? Dit komt doordat de eitjes van de wespenkoningin rond augustus volwassen wespen worden. Dit is dan ook de periode dat de volwassen wespen op zoek gaan naar hun eigen voedsel en wij last krijgen van een wespenplaag. In deze periode zijn de wespen ook een stuk agressiever en is de kans op een pijnlijke wespensteek groot!

Hoe kan ik een wespennest verwijderen?

Zelf een wespennest verwijderen is erg gevaarlijk, je kan namelijk door duizenden wespen tegelijk gestoken worden wat fataal kan aflopen. Durf je toch deze risico aan te gaan? Houdt dan rekening met een aantal zaken wanneer je het nest bestrooit met een speciale poeder voor het doden van wespen.

  • Draag altijd beschermende kleding van top tot teen. 

  • Houdt mensen op afstand wanneer je het nest gaat behandelen, maar laat ze wel weten dat je een wespennest gaat verwijderen mochten er toch complicaties ontstaan.

  • Behandel een nest alleen `s avonds of `s nachts. In de ochtend zijn ze namelijk erg actief met het verzamelen van voedsel.

  • Informeer altijd een professionele wespenbestrijder welk bestrijdingsmiddel effectief is.

Laat je het toch liever over aan een professional? Dan zijn dit je voordelen!

Een professionele wespenbestrijder onderzoekt het wespennest voordat hij het nest gaat bestrijden om mogelijke complicaties tegen te gaan bij het bestrijden van het wespennest. Wanneer hij zeker is van zijn zaak, spuit de professionele wespenbestrijder een giftig poeder in de ingang van het nest. De poeder tast het zenuwstelsel van de wespen aan waardoor ze uiteindelijk sterven. De bestrijder ruimt het nest voor je op om te voorkomen dat er nog een levende wesp aanwezig is. Het veilig verwijderen van een wespennest is echt een klus voor de professionals van Wespennestverwijderen!

Inbraakpreventie voor iedereen

Het zal je helaas misschien al eens overkomen zijn. Je komt thuis na een gezellig avondje uit en loopt naar de voordeur. Je ziet dat deze openstaat, terwijl je zeker weet dat je die deur op slot had gedraaid! Niet van het ergste uitgaan, maar je ziet de bui natuurlijk al hangen. Heel je woning is overhoop gehaald en er missen allerlei spullen, er is ingebroken!

Voorkomen is beter dan genezen

Het kan zijn dat je al een keer het slachtoffer bent geweest van een inbraak, of je wil juist voorkomen dat jou dit ooit gebeurt. Vaak horen we ook van mensen dat ze er niet zo bang voor zijn, omdat ze geen spullen van waarde thuis hebben liggen. Maar, helaas, weten inbrekers dat niet! En ook al heb je geen waardevolle spullen, dan is het nog een erg vervelend gevoel om te zien dat er toch iemand door al je spullen heen is gegaan. Je kan je onveilig gaan voelen in je eigen huis. Daarom is het wijs om je goed te weren tegen inbrekers en laat onze slotenmaker hier nu net alles vanaf weten!

Inspectie door slotenmaker

Je vraagt met gemak een inspectie aan bij jouw lokale slotenmaker. Dit doe je via de website van Slotenprobleemkwijt, je vindt hier niet alleen een aanvraagformulier, maar ook het nummer van jouw slotenmaker. Hij zal jouw woning of bedrijfspand van top tot teen controleren en een lijst maken van alle punten die mogelijk versterkt moeten worden. Denk hierbij niet alleen aan de sloten van de deuren, maar ook aan de ramen! Vaak komt er uit het advies dat de voor- en achterdeur verstevigd moeten worden, aangezien dit de favoriete ingangen van inbrekers zijn. Als hij alles met jou heeft doorgenomen, moet er natuurlijk nog voor een specifieke sloten soort gekozen worden. 

Inbraakwerende sloten

De manier die inbrekers het meest gebruiken is de ‘Bulgaarse Methode’ ofwel kerntrekken. Dit houdt in dat de inbreker met een de geharde schroef uit het sleutelgat schroeft. Daarna wordt deze cilinder er ruw uitgetrokken of zelfs gebroken. Het slot wordt omgedraaid en de deur is open. Op deze manier wordt ook de deur zwaar beschadigd. Om dit dus te voorkomen wordt er een slot met een SKG keurmerk aangeraden, dat houdt in dat het slot is getest op duurzaamheid en sterkte. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid aan. 

SKG** (2 sterren)

Dit is tegenwoordig de standaard voor cilindersloten. Het nadeel aan deze sloten is dat ze niet bestand zijn tegen de kerntrekmethode. Zou je dit graag wel willen, dan moet je voor een slot kiezen met een SKG*** beveiligingsklasse.

SKG*** (3 sterren)

Cilinders die voorzien zijn van dit keurmerk zijn versterkt met kerntrekbeveiliging. Hierdoor zijn dit soort sloten bestand tegen vrijwel elke inbraakmethode. Maar dan moet je cilinderslot gecombineerd worden met een veiligheidsbeslag, ofwel een deurbeslag.

De zomer staat voor de deur. Tijd voor een vliegengordijn!

De zomer staat voor de deur. Tijd voor een vliegengordijn!

Over een paar dagen begint de lente officieel! Op 20 maart om precies te zijn. En dat is al te merken! De temperaturen worden steeds aangenamer en de zon laat zich steeds vaker zien. Vogeltjes beginnen te fluiten en ook aan de natuur valt te zien dat het voorjaar eraan komt. Helaas voor hooikoorts patiënten is dit niet altijd de meest prettige periode van het jaar. Veel mensen hebben al last van klachten zoals niezen, hoesten en traanogen. Net wanneer je dus lekker van de eerste zonnestralen wilt genieten, zit jij als hooikoorts patiënt liever binnen om zo weinig mogelijk met pollen in contact te komen.

Geen of weinig last van pollen? Dan is dit natuurlijk een heerlijke periode om je deuren en ramen te openen en zo je woning lekker te ventileren. Pas wel op met vliegen en muggen, want ook deze kleine beestjes weten de ingang van je woning al snel te vinden. Een vliegengordijn voor je deur mag dan ook niet ontbreken, evenals raamhorren voor je ramen. Op die manier houd je vliegen, muggen en andere insecten buitenshuis en kun jij genieten van een woning zonder vliegen en muggen. Zeker ’s nachts is het niet erg prettig om zoemende vliegen en muggen rondom je hoofd te hebben vliegen. En dan nog die vervelende muggenbulten die ze bij je kunnen veroorzaken. Dat willen we allemaal natuurlijk niet, voorkom dat dus door vliegengordijnen en raamhorren te gebruiken!

De speciale deurgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Een gaaslamellen gordijn is een van de populairste soorten. Deze lamellen houden zelfs de kleinste vliegjes tegen. Je kunt er gemakkelijk doorheen lopen en achter je rug sluiten de lamellen weer netjes. Dit is ook erg handig voor huishoudens met honden of katten die graag in en uit lopen. Vind je zo’n lamellen gordijn niet wat? Er zijn nog heel veel andere soorten. Kattenstaarten, kettingen, hulzen, kralen, touw en nog meer. Bij een aantal vliegengordijnen is het mogelijk om het zelf in te korten. Er zijn ook vlieggordijnen die je exact in de gewenste maat kunt bestellen.

Houtworm in huis, wat nu?

Je loopt naar de schuur om wat hout te pakken voor het bouwen van je zoon’s boomhut. Je pakt het hout op en je ziet opvallende gaatjes van gelijke grootte. Naast het hout ligt ook wat zaagsel. Je begint aandachtig te luisteren naar het geluid wat van het hout vandaan komt. Je hoort zachte knaaggeluiden uit het hout komen. Heb ik last van houtworm? Zo ja, wat moet ik doen? Lees hier alles over houtworm en de bestrijding ervan.

Wat is een houtworm?

Houtworm, is de benaming voor de larven van houtaantastende kevers die het hout in je constructies aantasten. Denk bijvoorbeeld aan hout van een houten schuur, constructies van je dak, houten meubels of houten beeldjes. Tijdens de eerste fase van zijn leven, boort de houtworm gaten in het hout. Dit om zichzelf te verstoppen en te voeden. Ze leven namelijk van hout. Ze zijn vaak crème kleurig met een zwart/bruine kop en zijn ongeveer 6 tot 11 millimeter. 

Hoe herken je een houtworm?

Houtworm herken je door het afval wat ze achter laten. Ze boren namelijk gaatjes in houten balken, vloeren, panelen, kozijnen, deuren en meubels. Zie je een crème kleurig beestje met een donkere kop uitsteken? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk last van houtworm. Daarnaast ligt er vaak zaagsel onder de gaatjes. Bovendien hoor je zachte knaaggeluiden wanneer je heel aandachtig luistert. Dit is een teken dat ze nog actief zijn. 

Kun je houtworm zelf bestrijden?

Houtworm zelf bestrijden is bijna onmogelijk. Het beestje zit namelijk diep in het hout verborgen. Ze kunnen alleen gedood worden wanneer er insecticide in het hout wordt geplaatst. Daarnaast moet er eerst een inspectie plaatsvinden waarbij het hout gekeurd wordt. Dit is een klus voor een professionele ongediertebestrijder!

Wat kan een ongediertebestrijder van Beestjes Kwijt voor mij betekenen?

Via Beestjes Kwijt kom je rechtstreeks in contact met een deskundige ongediertebestrijder uit jouw eigen regio. De lokale bestrijder komt langs voor een inspectie om te bepalen om welk type houtworm het gaat en hoeveel schade er al is gericht. Want wist je dat de houtworm het hout zodanig kan beschadigen dat het zelfs kan instorten? Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Kosten van houtwormbestrijding

De bestrijder overlegt welke maatregelen hij gaat treffen en hoeveel dit gaat kosten voordat hij aan het werk gaat. Voor het bestrijden van houtworm worden namelijk verschillende kostenposten verrekend. Wanneer jij hiermee akkoord gaat, gaat hij gelijk aan de slag met jouw probleem. De kosten worden bepaald aan de hand van:

  • De grootte van de houtworm plaag

  • De benodigde arbeidsuren en materialen

  • De gekozen bestrijdingsmethode

  • Het aantal behandelingen

Professionele houtwormbestrijding? Neem contact op!

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld de werkwijze van jouw lokale ongediertebestrijder? Ga dan naar www.beestjeskwijt.nl Kun je niet wachten en wil je zo snel mogelijk van je probleem worden verholpen? Neem dan direct contact op! De lokale bestrijder wacht al op jouw telefoontje!

Thermosflessen zijn hip

Thermosflessen zijn hip. Helemaal nu mensen steeds bewuster leven. Een thermosfles ziet er leuk uit en is super praktisch. Je kunt je thermosfles overal vullen met water, koffie of thee. Ga je fietsen, werken, wandelen, sporten, op vakantie of naar de zee? Thermosflessen zorgen ervoor dat je koude drank koud blijft en dat je warme dranken ook heel wat uren warm blijven. Daarnaast is het belangrijk dat een thermofles niet lekt.

Thermosflessen tegen plastic

Thermosflessen zijn elke keer weer te hergebruiken. Voor in de ochtend koffie en in de middag water? Spoel je fles om en je kunt gerust switchen van drank. Met thermosflessen bespaar je bergen plastic wegwerpflesjes en bekertjes. Thermosflessen zijn naast leuk en praktisch ook super milieuvriendelijk. Met thermosflessen gaan we als samenleving zwerfafval tegen. Er zijn veel bedrijven die voor thermosflessen gaan als relatiegeschenk. Die bedrijven hebben vaak vitaliteit of duurzaamheid als kernwaarde.

Verschillende thermosflessen

Ben je al overtuigd van het nut van thermosflessen ten opzichte van plastic flessen of plastic bidons? Je hebt keuze uit verschillende soorten thermosflessen. Thermosflessen verschillen van maat, materiaal, soort dop, kleuren en opdruk. Kies een thermosfles die jij mooi vindt. Geef je een thermosfles cadeau? Dan kun je thermosflessen soms ook laten bedrukken. Bedruk zijn of haar naam op de fles of een lief persoonlijk bericht. Let wel op dat bij sommige bedrijven pas van een bepaalde oplage de thermosflessen bedrukt kunnen worden.

Thermosflessen bedrukken bij Retulp.nl

Bestel je thermosflessen voor een onderneming? Vergroot de naamsbekendheid door thermosflessen te bedrukken. Je kunt kiezen voor een logo, maar ook voor een boodschap tijdens bijvoorbeeld een campagne. Je kunt thermosflessen in allerlei kleuren krijgen en de bedrukking kun je ook helemaal zelf kiezen. Bij Retulp.nl kun je ook je ontwerp zelf maken. Ben je benieuwd naar het bedrukken van Thermosflessen? Neem contact op met Retulp voor meer informatie of vraag een offerte aan.

https://retulp.nl/

Vernieuwde elektrische boilers zorgen voor flinke besparingen en een beter millieu

Vernieuwde elektrische boilers zorgen voor flinke besparingen en een beter millieu.

 

U zult er binnenkort toch ook aan moeten geloven. De regering heeft besloten dat alle huishoudens voor 2050 van het gas af moeten. 
En dat zouden we met zń allen toch ook gewoon moeten willen, want eigenlijk heeft dat alleen maar voordelen. 

Hoofd koel, huis warm

Laten we bij het meest eenvoudige beginnen; de boiler. U heeft waarschijnlijk nog steeds een oude gasketel hangen. Best gevaarlijk, koolstofmonoxide vergiftiging, een gas lek en het is nog duur ook… daar zit niemand op te wachten natuurlijk. Met een elektrische boiler is dit verleden tijd. 

Een elektrische boiler heeft als voordeel dat deze goedkoop is in aanschaf, weinig onderhoud nodig heeft en zeer eenvoudig is aan te sluiten.

Verder zijn elektrische boilers tegenwoordig verkrijgbaar in alle soorten en maten, horizontaal of verticaal geplaatst, plat of rond. 

Er zijn elektrische boilers van 5 tot wel 2000 liter te koop en er zijn zelfs elektrische boilers die door een zwaarder verwarmingselement kunnen verwarmen tot 85 graden celcius. Iets wat nodig is in de veehouderij bijvoorbeeld om de tanks te spoelen.

Op de website van elektrischeboiler.eu heeft u een heleboel keuze. Zij verkopen verschillende merken elektrische boilers maar zij verkopen ook elektrische cvś, zonneboilersets, combi cvś, doorstroom apparaten, ECO douchekoppen en elektrische kachels. 

De allegoedkoopste elektrische boilers komen van het merk DAT. Deze elektrische ketel wordt vervaardigd binnen de EU en onderscheiden zich door de hoge betrouwbaarheid en hoge energielabels. De elektrische ketels van DAT worden gemaakt door een van de grootste boiler fabrikanten van Europa en hebben inmiddels al meer dan 75 jaar ervaring met het maken van boilers. Niet voor niks zijn zij in het thuisland een A-merk.

 

 

De elektrische ketels van DAT hebben een zeer dikke isolatiewand wat ervoor zorgt dat het water in de ketel langer warm blijft, wat weer resulteert in een lager energieverbruik.

Verder verkopen zij ook elektrische ketels van Lemet, Ariston Velis en Wesen. Stuk voor stuk kwaliteits producten met een lange levensduur.

Kortom; waar wacht u nog op, ga ook groen doen!

Ga voor het actuele aanbod en aanbiedingen eens kijken op elektrischeboiler.eu. 

 

https://elektrischeboiler.eu/

Meer weten over gelaagd glas?

Meer weten over gelaagd glas

Heeft u extra veilig glas nodig maar bent u er niet zo zeker van welk glas u dan het beste kunt aanschaffen? In dit blog leest u alles over gelaagd glas en wat het nou precies is. Gelaagd glas is erg veilig en dik waardoor het ideaal past in een deur of in een schuifpui. Het bestaat namelijk uit meerdere glasplaten met daartussen een laag kunststof folie. Hierdoor wordt het extra stevig en dik en is het glas bijna niet te breken. Perfect ook dus om inbraken tegen te gaan. Dus heeft u glas nodig voor in een deur? Kies dan voor gelaagd glas.

Gelaagd glas bestelt u online

U kunt dit gelaagd glaserg makkelijk online bestellen. Bent u op zoek naar tips waar u dit het beste kunt bestellen? Kijk dan eens bij Glasgigant. Bij ons kunt u de beste glassoorten online kunt bestellen. Dit gelaagd glas is dus geschikt voor elke deur of raam en kunt u geheel op maat bestellen, zodat elke deur voorzien kan worden van gelaagd glas. Waarom moet u dus kiezen voor gelaagd glas? De voordelen van gelaagd glas is de hoge mate van veiligheid. Het glas valt niet snel uiteen wanneer er een paar scheurtjes in zitten. Dit komt door de extra laag die zich tussen de lagen bevindt. Heeft u glas nodig die daarnaast ook nog geluid tegen kan houden? Ook daar dient het gelaagd glas voor.

Gelaagd glas op maat online bestellen

Bij Glasgigantkunt u de juiste afmetingen doorgeven bij het bestellen. Vervolgens wordt het glas voor u in de juiste maat gesneden. Uw deur en ramen zijn dus binnen de kortste keren weer helemaal veilig. Kies vervolgens uw eigen afleverdatum uit, zodat u er zeker van bent dat u thuis bent en het glas in ontvangst kunt nemen. Wilt u meer weten over alle mogelijkheden? Dan kunt u natuurlijk de klantenservice bereiken per telefoon of email en zij zullen u meer vertellen.

https://www.glasgigant.nl

Windbreekgaas en winddoeken: de oplossing tegen harde wind

Wil jij ook lekker in de tuin zitten zonder je dat last hebt van de harde wind? Dat kan door middel van een winddoek of een windbreekgaas. Je hangt dit op in de tuin op de plek waar de harde wind vandaag komt. Daarna kan je optimaal genieten van een windvrije tuin. Voor het aanschaffen van een windbreekgaas of een winddoek kan je terecht bij Nettenshop. Hier vind je niet alleen doeken om wind tegen te houden, maar ook andere soorten netteren. Ook voor onder andere valnetten of zandbaknetten ben je hier aan het juiste adres.

Wat doet een windbreekgaas of winddoek?

Heb je een barbecue op de planning maar waait het erg hard? Dankzij een windbreekgaas of winddoek kan je gewoon de barbecue aansteken zonder dat hij constant uitwaait. Een windbreekgaas of winddoek zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van de vervelende wind. Let er wel op dat het op de juiste plek hangt. Een windbreekgaas of winddoek moet natuurlijk wel de wind van de goede kant tegenhouden.

Op maat gemaakt

De windbreekgazen en winddoeken zijn op Nettenshop.nl verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Daarbij kan je zo ook nog speciaal op maat laten maken. Op deze manier weet je zeker dat deze perfect past in jouw tuin. Kies daarnaast ook nog een mooie kleur uit voor je windbreekgaas of winddoek, zo ziet deze er ook nog eens prachtig uit.

Bestel je winbreekgaas of winddoek bij Nettenshop.nl

Na het bestellen van jouw windbreekgaas of winddoek wordt jouw aankoop binnen 10 dagen bij jouw thuis bezorgd. Heeft jouw aankoop spoed? Wanneer je een extra toeslag betaald, plaats je een spoedbestelling en wordt je bestelling al binnen 48 uur bezorgd! Weet je niet zeker welk doek je het best kan kiezen? Schroom dan niet en neem contact op met de klantenservice en zij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.

http://www.nettenshop.nl

Tuin van een Tiny House opknappen

Voor degene die een minimalistische levenstijl kiezen is het vaak een vereiste om deze levenstijl ook tot in de tuin door te trekken.. Het tiny house biedt de ideale omstandigheden. Alles wat je nodig hebt om te wonen is ondergebracht op een klein vloeroppervlak. Een kleine tuin maakt het tiny house perfect. Of het nu gaat om zelfcateraars of bloemenliefhebbers, de minituin kan naar uw wensen worden ingericht. Wat je hiervoor nodig hebt: Fantasie, wat vakmanschap en het juiste gereedschap.
 

De verbinding tussen huis en tuin: open doorgangen zorgen voor een goed gevoel.

Tiny houses zijn er in vele variaties: https://tinyy.nl
 
Het tiny house op het weekendhuisje is net zo denkbaar als het houten huisje in de volkstuin. Maar ook minihuizen zijn geschikt voor permanente bewoning. Als de planning goed doordacht is, kan alles op een kleine plattegrond worden gerealiseerd. Zelfs gezinnen met kinderen vinden hier een manier van leven die het zonder overbodige dingen doet en zich concentreert op het wezenlijke. In de meeste gevallen is het pand ook beheersbaar. Toch moet de tuin zo worden ontworpen dat hij een verlengstuk van de leefruimte vormt en voldoet aan de behoeften van de bewoners.

Een belangrijk aspect is een vlotte overgang: een terras kan direct naast het tiny house liggen, dat bij goed weer intensief wordt gebruikt. Royale raampartijen die een goed zicht op de buitenwereld bieden, zijn zinvol. De zuidkant van een tiny house is een ideale plek om een ligplaats te krijgen. Ivy, wilde wijn en klimhorstensia’s zijn geschikt voor het groen. Echte wijn- en fruitbomen groeien zeer goed als leibomen. Dus niet alleen de muur is zeer decoratief, na een paar jaar kunt u ook rechtstreeks van de huismuur appels, peren of druiven oogsten.


 

Wat moet de tiny house tuin bieden?

Het tuinontwerp is afhankelijk van wat voor de bewoners bijzonder belangrijk is. Wie veel belang hecht aan gezonde groenten kan in de minituin vele soorten groenten kweken – ook al is de ruimte beperkt. Met de juiste planning kunt u elke vierkante centimeter optimaal benutten. Als u de voorkeur geeft aan een bloeiende oase, is er geen reden waarom u dat niet zou doen. Een tiny house tuin kan zeer decoratief zijn met veel bloemen en struiken. Er is zeker ook een kleine ruimte voor kruiden, die in geen enkele keuken mag ontbreken.

Kies een zonnige plek voor keukenkruiden en bouw de hoogte in. Met weinig moeite kunt u een praktische kruidentoren maken van kleipotten van verschillende afmetingen. De grootste pot is gevuld met aarde, in het midden zit een stabiele metalen of houten stok. Op deze stick zet je nog meer potten, in steeds kleinere formaten en met een zijdelingse hellingshoek. Nu zijn alle potten beplant met kruiden.

Smalle struiken zijn zeer geschikt om de tuin te beperken tot de buitenwereld. Wintergroene struiken zorgen voor uitstekende privacy. Tussendoor zorgen kleurrijke bloeiende heesters voor visuele afwisseling, frambozen- en bessenstruiken zijn ideaal voor kleine en grote snoeptanders. Voorstel klein: Wie in een tiny house met kinderen woont, kan in de tuin een klein paradijsje voor zijn nageslacht creëren. Een zandbak of kikkerbad kan ook worden ondergebracht in een kleine ruimte.

 

 

Voedsel uit eigen tuin

Zelfs geteelde groenten, salades en fruit smaken bijzonder goed, zijn altijd vers en grotendeels vrij van schadelijke stoffen. Kies het gebied dat voor u beschikbaar is, de locatie en bodemgesteldheid en uw eigen wensen. Het heeft alleen zin om planten te kweken waarvan de opbrengst ook met plezier wordt gegeten. Een ruimtebesparende aardappeltoren is bijvoorbeeld praktisch. Aardappelen staan bijna overal op tafel en ook als gebakken aardappelen van de grill, aardappelen uit eigen tuin zijn een echte delicatesse. De bodem of het gazon zijn geschikt als ondergrond, het water moet vrij kunnen afvloeien.
 
Voor de bouw van een aardappeltoren heb je konijnendraad, bamboe of rieten matten nodig. Zoals u kunt zien op onze foto’s, kunnen hiervoor ook stabiele vouwdozen met opengesneden bodem worden gebruikt. Aardappelen zijn niet erg onderhoudsintensief, alleen bij zeer droog weer moet je ze af en toe water geven. Afhankelijk van het ras kunt u in juli vroeg oogsten, latere rassen zullen in de herfst rijpen. Wij hebben de voorkeur gegeven aan aardappelen voor de bovenste locaties. Het resultaat is dat je snel een prachtig ingegroeide aardappeltoren krijgt. De oogst vindt plaats van boven naar beneden, wanneer het kruid is opgedroogd.
 
Ook de aanplantingen waarin je verschillende soorten groenten combineert zijn geweldig. Zo kunt u optimaal gebruik maken van de ruimte in de minituin. Goede partners in een bed zijn bijvoorbeeld koolrabi en veldsla of wortelen en uien. Tomaten en paprika’s harmoniseren in harmonie met elkaar

Gebruik boekendozen in plaats van verhuisdozen

Gebruik altijd speciale boekendozen
Het is toch wat. Laatst ging ik verhuizen. Toen had ik een hoop verhuisdozen gekocht. Prima voorbereid dacht ik. Nu ben ik een echte boekenwurm, dus ik had heel veel boeken. Alles lekker ingepakt in de verhuisdozen, klaar voor de verhuizing. Althans, dat dacht ik. Nou, dat was even slikken op de verhuisdag. Alle verhuisdozen wogen ongeveer 40kg. En deze wilde ik natuurlijk allemaal naar zolder hebben. Ik heb nog nooit zoiets zwaars meegemaakt. Aan het eind van de dag was ik helemaal gesloopt, en mijn hele lichaam deed pijn.

Boekendozen bij Oomen Verhuizers
Na een paar dagen was de pijn nog niet over, dus heb ik het er met een kennis over gehad. Hij vroeg mij waarom ik geen boekendozen heb gekocht bij Oomen Verhuizers. Ik wist dus helemaal niet dat je speciale boekendozen had om te verhuizen. Het verschil tussen boekendozen en normale verhuisdozen is dus dat de boekendoos lager is. Hierdoor is hij minder zwaar als er zware spullen in de doos zitten. 

Koop geen verhuisdozen bij de bouwmarkt
Boekendozen zijn ook te vinden bij bouwmarkten, echter is de kwaliteit hiervan erg slecht. Dit zijn vaak goedkope dozen van dunner karton. Het nadeel hiervan is dat deze scheuren en inzakken. Dat is natuurlijk precies niet wat je wilt. Dan liggen al je boeken op straat, of zakt de lading in elkaar als alles in de verhuiswagen staat. 

Sterke dozen voor zware spullen
Wilt u goed verhuizen, bereid u dan goed voor met de speciale boekendozen voor zware spullen van Oomen Verhuizers.

https://verhuisdozen.store/