Safinafanclub

Kunstgras en toebehoren

Kunstgras, je bent er vast wel ooit in aanraking mee gekomen. Of je nu naar een voetbalwedstrijd, speelplein, of een andere openbare plek gaat, je komt het overal tegen. Maar wat is kunstgras nou precies?

Kunstgras lijkt veel op echt gras, maar wat hen van elkaar onderscheid is het feit dat kunstgras gemaakt is van een kunstmatige/synthetische materiaal. 

Nooit meer plassen die blijven staan in de tuin, of een modderpoel van zand en aarde bij veel regenval. Kunstgras houdt je tuin netjes aan kant.

Waarom kiezen voor kunstgras?

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen redenen waarom ze voor kunstgras kiezen. Je hebt ouders die het beu zijn om steeds vieze en modderige voetafdrukken in huis te ontdekken, een (gras)allergie hebben of simpelweg geen zin hebben om hun tuin continu bij te houden.
Kortom: er zijn verschillende redenen waarom men kiest voor kunstgras i.p.v. echt gras.

Voordelen kunstgras

Wat zijn nou precies de voordelen van kunstgras? Hier is een opsomming van de voordelen:

– Er is weinig onderhoud nodig
– Kunstgras is redelijk slijtvast
– Je kunt de kleur van het kunstgras zelf bepalen
– Veel minder last van ongedierte
– Altijd een natuurlijke en groene uitstraling
– Geschikt voor diverse sport- en speldoeleinden
– Geen last van vieze (modderige) voetafdrukken
– Ideaal voor mensen met een (gras)allergie
– Er treden geen kale plekken op na het intensief gebruik ervan
– Heeft (vaak) een garantie van 10 jaar
– Kunstgras heel milieuvriendelijk, mits je voor kwalitatief goed kunstgras kiest

Prijs kunstgras

Er zijn verschillende soorten bedrijven die gespecialiseerd zijn in kunstgras en verschillende prijzen hanteren. Wel is het belangrijk om een professioneel bedrijf te contacteren om zodoende het optimale resultaat van kunstgras te krijgen die je wenst.

De kostprijs van kunstgras ligt per m2 tussen de €9,95 tot €34,95. Dit lijkt een groot verschil en dat is het zeker ook, maar houd wel in gedachte dat er verschillende soorten kuntgrassen zijn, de een beter dan de ander.

Je hebt bijvoorbeeld een verschil tussen lange en korte kunstgrasvezels, de prijs hierin verschilt aanzienelijk aangezien langere kunstgrasvezels natuurlijker lijken voor het blote oog en korte kunstgrasvezels er minder natuurlijk uitzien.

Verder speelt de aanwezigheid van mosdraad ook een grote rol. Bevat jouw kunstgras mosdraad? Dan kan het zijn dat de prijs van het kunstgras mede daardoor duurder wordt. Mosdraad zijn de bruine, gele of beige draadjes die tussen het kunstgras te vinden is en zorgt tevens voor een natuurlijke uitstraling.

Invulzand

 

De prijs van kunstgras kan verder oplopen d.m.v. het aanschaffen van invulzand of een onderdoek. Dit wordt meestal besproken met het bedrijf waar je het kunstgras aan wilt schaffen, zij zullen jou voorzien van advies.

Invulzand kun je zelf ook aanschaffen, dit zand is verkrijbaar in big bags wat zorgt voor een gemakkelijke verwerking ter plekke. 

Kortom: Wil je een natuurlijke en duurzame kunstgras aanschaffen? Dan kunnen de prijzen per m2 tussen de €25,95 tot €35,95 verschillen. Heb je een lager budget? Houd er dan rekening mee dat de kunstgras er minder natuurlijker uit zal zien en wellicht niet zo duurzaam is al de betere varianten, dit is natuurlijk per bedrijf verschillend.

Kunstgras steeds populairder

Kunstgras wordt met de dag steeds populairder onder menig Nederlander. Maar dit geldt niet alleen voor de normale huishouden, maar kunstgras doet het vooral goed in de sportwereld. In 2016 beschikte meer dan de helft van de ruim 2.500 amateurclubs in Nederland over één of meerdere kunstgrasvelden en het aantal stijgt met de dag meer en meer. Dit is natuurlijk niet gek, want als je naar de voordelen kijkt van kunstgras dan begrijp je de redenen waarom zoveel mensen kunstgras nemen maar al te goed. Dus, of je nu kunstgras aanschaft voor in en rondom het huis, speelplein of voor sport- en speldoeleinden, het kan allemaal!

https://www.betondingen.nl/big-bag-zand/

Vertrouwd een huis kopen in Enschede, Hengelo of Almelo

Vertrouwd een huis kopen in Enschede, Hengelo of Almelo

Een huis kopen is voor de meeste mensen natuurlijk de grootste en belangrijkste aankoop in hun leven. Het wordt de plek waar je gaat wonen, leven. Waar je gelukkige en minder leuke moment zult delen met familie, vrienden en natuurlijk je gezin. Bij Marcel Kon makelaardij weten we precies hoe je met een goed en prettig gevoel een huis moet kopen in Enschede, Borne, Hengelo of Almelo. Want dankzij onze locaties in zowel Enschede en Borne zijn wij de uitstekende partner als het gaat om woningen kopen of verkopen in heel Twente. Bovendien ben je verzekerd van kwaliteit en deskundigheid, omdat onze makelaars NVM geregistreerd zijn en onze taxateurs gevalideerd zijn bij het Taxatie Validatie Instituut én het NRVT (Register-Taxateur).

Waarom kiezen voor een NVM makelaar en geen internet makelaar

Bij een grote aankoop zoals een huis wil je natuurlijk zekerheid en deskundigheid aan je schouder hebben. De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en vastgoedspecialisten. De NVM is daarom een gerenommeerde vereniging die in het hele land operationeel is én waarbij toetreding niet zomaar mag. Er wordt namelijk uitvoerig getoetst aan zaken als achtergrond, deskundigheid en die samenwerkingen die een makelaar heeft.

Door de opkomst van de internetmakelaar spelen deze zaken minder of geen rol. Er vindt geen toetsing plaats en de meeste internet makelaars zijn daarom ook geen NVM makelaar. Kiezen voor een NVM makelaar is kiezen voor zekerheid en dat de makelaar in kwestie betrouwbaar en deskundig is zodat het proces van een huis kopen goed zal verlopen. Bovendien is een NVM makelaar betrouwbaar omdat hij of zij zich dient te houden aan de erecode die geldt binnen de NVM. Tot slot kun je bij eventuele klachten ook terecht bij de NVM om deze op te lossen. Je kunt via de NVM makelaar een Huisgarantie afsluiten waarmee je jezelf indekt tegen verborgen gebreken mochten deze zich onverhoopt voordoen. Bij een niet-NVM aangesloten internetmakelaar kan dat niet. Houd hier dus rekening mee.

De voordelen van de NVM-makelaars bij Marcel-Kon makelaars in Enschede en Borne

 • Al onze makelaars hebben een erkende opleiding achter de rug
 • Onze makelaars aangesloten bij het landelijke NVM-netwerk
 • Ons team staat voor kwaliteit, professionaliteit en service
 • Als team geen 9-5 mentaliteit, maar altijd klaar staan voor de klant

De voordelen van Marcel Kon makelaardij in Enschede en Borne

Huis kopen in Enschede of Borne? Dan wil je toch het liefst zaken doen met mensen die de stad als geen ander kennen? Dat is precies de reden waarom steeds meer woningkopers en woningbezitters kiezen voor de nuchtere en prettige manier van samenwerken van Marcel-Kon makelaardij. De vestigingshoofden zijn letterlijk opgegroeid in dezelfde steden en kennen de regio uit hun broek. Jordy Zwarteveen, vestigingskantoor in Enschede, is een geboren tukker in Enschede met een hart voor de stad. Op onze youtube kantaal laat Jordy daarom graag de verschillende wijken zien neemt je mee in alles wat deze wijk jou te bieden heeft als koper. Zo krijg je een goed en eerlijk beeld van de mogelijkheden.

Marcel Kon stuurt vanuit Borne de andere kant van de woningmarkt als makelaar in Twente. Met meer dan 15 jaar ervaring in de vastgoed is Marcel uitermate gespecialiseerd in complexe zakelijke vastgoed transacties. Door deze uitstekende symbiose is alle kennis in huis om zowel de particulier als de zakelijke klant te ondersteunen met koop, huur, verkoop en alles deskundigheid die hierbij hoort.

Woning laten taxeren? Wij regelen het binnen 48uur

De woningmarkt in Twente staat al geruime tijd onder druk. Er wordt veel en snel gekocht en verkocht. Vraag en aanbod sluiten daarom niet altijd goed op elkaar. Het is als makelaar dus ontzettend belangrijk om snel en tijdig in te spelen in nieuwe veranderingen en klanten adequaat en snel bij te betrekken. Ons team is 5 dagen per week beschikbaar en uitstekend bereikbaar via facebook, mail, telefoon en whatsapp voor vragen en advies. De kracht van ons team is dat wij snel kunnen schakelen, dit in tegenstelling tot vaak grotere makelaarskantoren.

Wil jij je woning laten taxeren in Almelo, Hengelo of Enschede (Twente) ? Dan kan dat dus al binnen 48 uur! Met onze speciale 48-uurs taxatieservice ben je dus snel geholpen en ontvang je een goed onderbouwd taxatierapport dat voldoet aan alle voorschriften die door banken en verzekeraars zijn gesteld.

https://www.marcel-kon.nl/

Gootsteen verstopt in Den Haag

Na het avondeten is het voor veel mensen in Den Haag tijd voor de afwas. Nu leven we in een tijd waar de meeste mensen dat niet meer met de hand hoeven doen (gelukkig). Veel mensen hebben de luxe van een vaatwasser, maar toch kan een vaatwasser niet alles. Zo wordt er gewaarschuwd voor voedselresten in je vaatwasser. Wanneer je deze echter eerst afspoelt in de gootsteen kun je met het volgende probleem komen te zitten, een verstopte gootsteen! 

Oorzaken van een verstopte gootsteen

Voedselresten in je gootsteen zijn een veelvoorkomende oorzaak van een verstopping. Er kunnen echter nog veel meer dingen zorgen voor een flinke verstopping in je gootsteen. Zo zijn haren en zeepresten ook materialen die zorgen voor ophopingen in je gootsteen. Wanneer deze lang genoeg blijven ophopen kan dit uiteindelijk een verstopping veroorzaken. Ooit kan het ook sneller gaan. Bijvoorbeeld wanneer er een voorwerp in de gootsteen valt en door de leiding spoelt. Dit voorwerp kan vast komen te zitten en voor een serieuze verstopping zorgen.

Kun je de verstopping zelf oplossen?

Je hebt last van een verstopte gootsteen in Den Haag en je wilt hier vanzelfsprekend zo snel mogelijk vanaf. Je gootsteen gebruik je tenslotte dagelijks en je merkt pas echt hoe vaak je hem gebruikt wanneer je iedere keer naar de badkamer moet lopen om je groenten te wassen voor het avondeten. Gelukkig zijn er al een aantal dingen die je zelf al kunt proberen om de gootsteen te ontstoppen.

 • Spoel de gootsteen door met baking soda en kokend water

 • Probeer de verstopping los te trekken met een rubberen plopper

 • Haal de sifon los en reinig deze grondig

Professionele hulp in Den Haag

Wanneer deze oplossingen niet lijken te werken dan kun je wel wat professionele hulp gebruiken. Of misschien heb je helemaal geen zin om vies te worden en heb je liever een professional die het probleem voor je oplost. In deze gevallen ben je aan het juiste adres aangezien wij al een vakman hebben klaarstaan die jouw gootsteen kan ontstoppen in Den Haag. Hij kan bij je langskomen, de situatie is goed bekijken, een plan opstellen en je uiteindelijk van je probleem af helpen voor een eerlijke prijs. Geïnteresseerd? Bel of mail hem dan voor een afspraak!

https://www.ontstoppingsdienst-denhaag.nl/

Alles wat je moet weten over mieren bestrijden

Je zou het niet direct verwachten, maar mieren kunnen ondanks hun kleine omvang voor grote problemen zorgen! Je moet er bijvoorbeeld niet aan denken dat ze een gangenstelsel onder je gloednieuwe terras gaan graven, waardoor het als een kaartenhuis in elkaar kan storten. Of dat ze heel je voorraadkast plunderen, op zoek naar eten voor de rest van de kolonie. Om dit soort overlast te voorkomen vind je hieronder een aantal tips waarmee jij mieren het best kan bestrijden.

Hoe ontstaat een mierennest?

Een mierennest in je tuin begint altijd met een koningin. Die koningin kan ofwel een eigen kolonie beginnen, een kolonie van een andere koningin overnemen, of 2 koninginnen gaan samenwerken. Het eerste wat de koningin doet is een aantal tunnels graven waar ze eitjes in legt. Uit deze eerste eitjes komen de werkmieren, zij bouwen de kolonie verder uit. De koningin gaat ondertussen vrolijk verder met eitjes leggen, hierdoor groeit een kolonie in een razendsnel tempo. Vervolgens hebben alle mieren natuurlijk eten nodig. Hier gaan ze dan ook naar op zoek en dit is de reden dat mieren huizen binnendringen. Wanneer ze ook maar iets eetbaars in een van je keukenkastjes vinden blijven ze maar terugkomen. Mieren laten namelijk een geurspoor achter zodat ze altijd de weg terug kunnen vinden.

Tips voor het bestrijden van mieren

Heb jij nou last van zon mierennest in je huis of tuin, treur niet! Hier volgen een aantal tips die jou kunnen helpen bij het bestrijden van de mieren.

 • Koop een ‘mierenlokdoos ‘. Dit is een bakje met een giftige gel erin die mieren aantrekt. De mieren nemen vervolgens ‘druppeltjes’ vergif uit de lokdoos mee het nest in, hierdoor sterven de mieren.

 • Giet kokend water in het mierennest. Hierdoor pak je wel alleen het bovenste deel van het nest aan, maar wanneer je dit dagelijks doet zou het aantal mieren af moeten nemen. 

 • Gebruik mieren gif of spray. Wanneer de mieren hiermee in aanraking komen sterven ze vanzelf. Pas op! Gebruik dit niet wanneer u kleine kinderen of huisdieren rond heeft lopen.

Professionele hulp

Wanneer de bovenstaande tips niet helpen, of wanneer de mieren maar terug blijven komen, is er nog een optie waarmee je hoe dan ook goed zit. Schakel een professionele bestrijder in. Mieren Kwijt is een bedrijf dat opereert op lokaal niveau, er is dus altijd een bestrijder bij jou in de buurt!. De mieren bestrijder zal zo snel mogelijk voor je deur staan en binnen no time is je probleem verholpen.

https://mierenkwijt.nl

Breng sfeer in je woning met Deens

Deens kun je met een gerust hart een van de meest complete woonwinkels van ons land noemen. Je kunt er vintage woonaccessoires kopen: bruine jaren ‘70 espressokopjes, een set van 6 rode borden met vakjes en een wanddecoratie met geborduurde bloemen. Het verlichting-assortiment bevat it s About RoMi lampen voor aan het plafond, Madam Stolz vloerlampen, lampenkappen van het merk House Doctor, Nordal tafellampen en losse lampvoeten van HKliving. Je kunt bij Deens online shoppen, maar er zijn ook diverse verkooppunten. Als je een mailtje stuurt naar klantenservice @deens.nl, krijg je horen waar jij terecht kunt voor Deens artikelen.

Een Urban Cotton wandkleed. Een Nordal fotolijst. Een HKliving plaid. Je kunt ze 24/7 op de site bestellen. Tuinmeubels en bijpassende producten die je via deens .nl kunt kopen, zijn onder meer de volgende. Een House Doctor chaise longue van 1,80 cm lang, 70 cm breed en 60 cm hoog. Deze sofa ademt tropische sferen uit en zit comfortabel. Hij is gemaakt van naturel mango hout. De bank combineert mooi met een walnoot bruine loungestoel van hetzelfde merk. De afmetingen van de stoel zijn 90 x 55 x 80 cm, de zithoogte is 35 cm. Voor beide zijn verschillende kussens op voorraad van Madam Stolz. Je kunt kiezen voor tinten als zwart, off white, donker grijs, mosterdgeel, donkerblauw, maar ook multi colour en allerlei prints.

Na heerlijk te hebben geluierd in de tuin, moet er weer gewerkt worden… Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? Is de tafel / het bureau ruim genoeg? Zit je rechtop in je stoel? Heb je genoeg opbergruimte? Is er voldoende licht? Als je op een of meer van deze vragen nee hebt geantwoord, is het tijd voor een opknapbeurt van de werkruimte. Het volgende kan Deens binnen een paar dagen aan de voordeur afleveren:

 • bureautafels van labels als HKliving, Must Living  of Ferm Living;
 • een kast en matchend wandrek;
 • It’s about RoMi tafellampen in zwart, grijs of wit;
 • een E|L by Deens rug-ondersteunend kussen;
 • bureauaccessoires;
 • een magneetbord voor belangrijke notities;
 • wandklokken.

https://www.deens.nl/nl/

Heb u al de juiste Decorvloer laminaat gevonden?

We kunnen hierbij zelfs garanderen dat de vloeren duurzamer zijn dan vergelijkbare vloeren. Dit omdat de productie van hout koolstof neutraal is gebleken, van de Universitair onderzoek wees er op dat de productie van tegel vloeren minder water en energie nodig hebben dan andere vloeren. Dit omdat tegel vloeren ontzettend gemakkelijk gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld recycling.
Bent u geïnteresseerd? Kom dan gezellig via onze showrooms in Utrecht, Rotterdam, Wilt u aanvankelijk een offerte ontvangen of telefonisch contact met ons te bespreken naar de mogelijkheden voor uw woning.

Decorvloer Tegellaminaat de perfecte oplossing voor je huis

Ligt er nog ene oude vloer onderbouwing gewichtigheid u ter huis diegene er echt noch meer als mede iets mee kan? Of bent u gewend toe aan eentje nieuwe? Hebt u dan hoewel gedacht eentje Decorvloer tegellaminaat! Een inherent karaktertrek van ene Decorvloer bestaat dat ene beschermende vloer laag met warme en modieuze uitstraling geeft. Bent u benieuwd doch meer voordelen van deze soort vloer? Lees dan gerust verder.

Een Decorvloer Tegellaminaat past in iedere huis

Vaak bestaan het eerste gedenken dat belang mensen te hierbinnen schiet bij ene goed tegeltje vloer, hiervoor kan een tegeltje best duur zijn. Dit is doch alles buitenshuis goedje, de prijs kwaliteit verhouding van visio grande oiled slate vloeren is verschrikkelijk hoog en steekt met kop en schouders boven andere vergelijkbare tarieven! Dit komt omdat decorvloer ook lang mede gaat. Doordat u bij Decorvloer rechtstreeks van de leverancier inkoopt toekennen we ene paar schakels over den bedrijfskolom achterwege. Hierdoor worden geen toegevoegd marges toegevoegd. Hierdoor zult u bij aankoop van tegellaminaat vloeren veel op uw kosten besparen.
Een Decorvloer noch duurzaam? Wederom noch goedje!

Als wij toch al zo fijn bezig zijn met uw tegel vloeren over te helpen leggen.
Het is vaak de vraag of tegelvloeren wel goed zijn voor het milieu en of ze ook duurzaam zijn. Decorvloer kan garanderen, het is zo dat als de laminaatvloeren goed zijn onderhouden. Dat de tegel laminaat vloeren zelfs wel honderd jaar wel mee kunnen gaan.

 

https://www.decorvloer.nl/

Processierups, pas op!

We hebben er in Nederland nu al een paar jaar heel erge last van, de processierups. Vooral in juni en juli krijgen duizenden mensen in Nederland weer last van allerlei verschillende symptomen. Maar waar komt de processierups nu precies vandaan? Wat voor klachten en symptomen krijg je van de processierups? En wat kun je doen tegen de processierups? De antwoorden op deze vragen vind je allemaal in deze blog. 

Waar komt de processierups vandaan?

De processierups wordt geboren uit de eitjes van een processievlinder. Wanneer de eitjes uitkomen is het beestje eerst een tijdje een larve voordat de larve zich ontpopt als een vlinder die op haar beurt weer nieuwe eitjes kan leggen. De rupsen bouwen nesten in eikenbomen om daar de bladeren op te eten. Omdat de rupsen eigenlijk geen verdedigingsmechanisme hebben tegen roofdieren hebben de rupsen brandharen gekregen om roofdieren af te weren. Deze brandharen zijn de oorzaak van de overlast die de processierups veroorzaakt.

Klachten en symptomen

De brandharen van de processierups zorgen dus voor overlast wanneer de haren in aanraking komen met de ogen, huid of luchtwegen van een persoon. Waar krijg je dan precies last van? Wanneer de brandharen op je huid terecht komen begint je lichaam direct met het terugvechten. De reactie zorgt voor een dikke, rode huid die erg begint te jeuken. Wanneer je hier aan gaat krabben graaf je de brandharen dieper in je huid wat de reactie alleen maar erger maakt. Wanneer je brandharen in je ogen krijgt kan dit serieuze klachten aan je ogen opleveren. Het is dan ook verstandig om langs een oogarts te gaan. Brandharen in de luchtwegen zorgt voor een irritatie tot zelfs astmatische bronchitis.

Bestrijding door een professional

Om al deze vervelende klachten te voorkomen is het verstandig om een professional in te schakelen om de processierups te bestrijden. Bij Processierupskwijt hebben wij al een lokale bestrijder voor jou klaarstaan. Hij heeft veel ervaring met het bestrijden van processierups en zorgt er dus voor dat jij je geen zorgen meer hoeft te maken om de beestjes. 

https://processierupskwijt.nl

Eindeloos veel hang- en plafondlampen op directlampen.nl

Welke staande lamp past goed in jouw interieur? Een grote houten lamp met een rustieke uitstraling van het merk Light & Living? De klassieke Dennis van Mexlite, in bronskleurig geborsteld staal? Of misschien de zwarte Reality Leuchten vijflichts vloerlamp met gouden binnen-kappen? Dit is zomaar een greep uit het veelzijdige assortiment van Direct Lampen. Om gericht te zoeken, gebruik je filters. Eén mogelijkheid is een bepaalde stijl te selecteren. Dit zijn de keuzes:

 • design;
 • industrieel;
 • klassiek;
 • landelijk;
 • modern;
 • Scandinavisch.

Gaat het je vooral om de kleur van de lamp dan kun je daarop een selectie maken. Kenners kunnen een bepaald merk opgeven en zo een specifiek aanbod bekijken.

Op het gebied van hanglampen zijn de labels Steinhauer en Expo Trading aanraders. We geven een korte toelichting op een aantal modellen. De Iron: een ronde, staalkleurige draadlamp. Deze door Expo Trading ontworpen lamp heeft een stoere aanblik en geeft een verrassend lichteffect. De lichtstralen gaan door het raster heen en zorgen voor speelse motieven op de muur. De Expo Trading Walnut bestaat uit meerdere houten ringen. Een hanglamp als deze past in klassiek ingerichte woonkamers én in eigentijdse livings. Zoek je een plafondlamp voor in de slaapmaker of op gang, dit exemplaar is absoluut geschikt. 

De Cornucopia van Steinhauer bevat drie kegelvormige kapjes met een diameter van 20 cm. De kappen en snoeren zijn wit. Een elegante, houten ring vormt de overgang tussen kapje en snoer. De vormgeving is strak, minimalistisch en helemaal van deze tijd. Overigens is de Cornucopia ook leverbaar met één kap van 25 cm. Stresa is de naam van een verstelbare Steinhauer lamp van metaal. Een echte blikvanger! De ronde kap met een diameter van 50 cm is deels transparant. Het is een charismatische, creatieve lamp. De Stresa bedien je met een wandschakelaar.

De mensen achter Direct Lampen zijn beschikbaar om al jouw vragen te beantwoorden. Je kunt bellen met 0318-561160 of 055-5822856. Een mail richt je aan info@ directlampen.nl.

https://www.directlampen.nl/

Rotterdam staat op overstromen!?

Dit klinkt misschien als een grap, maar dat is het zeker niet! De komende tijd zal de wateroverlast steeds erger worden en dit kan voor overstromingen zorgen. Om dit te voorkomen, is het natuurlijk eerst zaak dat jij als Rotterdam zorgt dat jouw riolering in perfecte staat is! Zo zorgen we dat het mooie Rotterdam droog blijft staan.

Gevolgen van een verstopping

Er zijn een aantal dingen die kunnen gebeuren wanneer je kampt met een verstopping. Ze worden allemaal door iets anders veroorzaakt. Is je dakgoot verstopt? Dan kan het regenwater niet meer goed wegstromen en zal het water over de goot heen gutsen. Wanneer je de putjes van jouw douche of badkuip niet goed schoon houdt, dan kan er een verstopping ontstaan in die afvoer. Kom je hier te laat achter, dan kan de badkamer misschien al blank staan. Het vervelende is natuurlijk dat je moeilijk kan inschatten of de afvoer aan vervanging toe is of dat er ergens een verstopping zit. Genoeg redenen dus om je riolering wat extra aandacht te geven!

Hoe maak je zelf je riool schoon?

Begin in ieder geval nooit met chemicaliën! Deze zorgen ervoor dat jouw riolering sneller slijt en dat er dus sneller problemen ontstaan. Wanneer je denkt een kleine verstopping te hebben, dan zijn er een aantal dingen die je kan doen:

 • Mix kokend water met soda of azijn. Giet dit goedje door de afvoer om deze zo te reinigen.

 • Maak regelmatig het zeefje in je gootsteen schoon.

 • Ga een kleine verstopping te lijf met een rubberen ontstopper.

Zit je helaas te kijken met een grotere verstopping, dan is het wijs om een expert in te schakelen. Probeer niet om eigenhandig een grote verstopping te lijf te gaan, want je zou wel eens meer kwaad dan goed kunnen doen.

Help! De verstopping is te groot

In dat geval is het zaak om een rioolexpert in te schakelen. Hij beschikt over de beste apparatuur en heeft dus in een oogwenk de verstopping te pakken. Ook heeft hij ontstoppingsmiddelen bij die geen schadelijke stoffen bevatten, waardoor jouw riolering onaangetast blijft. Als hij eenmaal klaar is, zal hij natuurlijk nog een aantal tips meegeven om een dergelijk probleem in de toekomst te vermijden!

Dé ontstoppings expert

Dat klinkt allemaal geweldig, maar waar vind je zo’n rioolexpert nu? Bij Ontstoppingsdienst Rotterdam natuurlijk! Neem gerust contact op via de website, dan staat jouw lokale rioolexpert meteen bij jou op de stoep. Zo zorgt ook de rioolexpert uit Rotterdam dat Rotterdam niet zal overstromen.

https://www.ontstoppingsdienst-rotterdam.nl/

Dit glas houdt de dieven buiten!

Je huis is een plek waar je je veilig voelt en dit kan aardig verstoort worden wanneer er wordt ingebroken. Naast dat je je misschien minder veilig gaat voelen kunnen de dieven ook flinke schade aanrichten en een hoop waardevolle spullen stelen. Gelukkig zijn er middelen om het inbrekers een stuk moeilijker te maken. Daar lees je hieronder meer over.

Hoe werkt inbraakwerend glas?

De naam doet wellicht vermoeden dat het onmogelijk is om door dit glas te komen. Dit is helaas niet waar. Het wordt voor een inbreker daarentegen wel een stuk moeilijker en het zal ook langer duren waardoor veel inbrekers besluiten om ervandoor te gaan omdat het risico om gepakt te worden groter is. Hoe werkt dit dan? Inbraakwerend glas is gelaagd glas. Dit betekent dat er een inbraakwerende folie in het midden van het glas zit wat het lastig maakt om erdoorheen te komen.

Hoe sterk is het nou echt?

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen en Politiekeurmerk Veilig Wonen Nieuwbouw hanteert voor alle ramen en deuren inbraakwerendheidsklasse 2 en inbraakwerendheidsklasse 3. Hoe hoger de klasse van het glas, hoe sterker het glas is en hoe beter het bestand is tegen inbraak. 

Laat het plaatsen door een professional

Laat je ruit altijd plaatsen door een expert van Glasprobleemkwijt. Aan het glas zelf plaatsen zit namelijk een risico. Bij het zelf plaatsen loop je namelijk het risico dat je een lekke ruit krijgt. Hierbij hoopt er kalk op waardoor het glas wit kan uitslaan. Het kan zelfs zijn dat de verzekering dit niet vergoedt omdat je het zelf hebt geplaatst. Je doet er dus altijd goed aan om dit te laten doen door een vakman die gespecialiseerd is in het plaatsen van glas.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het glas kunnen variëren doordat er ontzettend veel mogelijkheden zijn met het inbraakwerende glas. De glaszetter houdt rekening met een aantal factoren:

 • Glastype: enkel of dubbel glas?

 • Grootte van het raam

 • Welke verdieping je woont

Weet je nou niet welk type glas je wil laten zetten? Geen probleem, de glaszetter van Glasprobleemkwijt voorziet je van advies over welk soort hem het meest geschikt lijkt waardoor je altijd een goed onderbouwde keuze maakt. Zit je dus te denken aan inbraakwerend glas voor je huis of bedrijf? Twijfel niet en bel of mail jouw lokale vakman voor een afspraak!

https://glasprobleemkwijt.nl/