Safinafanclub

Zelfstandig wonen in een particulier verpleeghuis

Bent u op zoek naar een particulier verpleeghuis waar de zorgbehoeften van bewoners en hun persoonlijke levensstijl centraal staan? Bekijk dan eens de verpleeghuizen van Compartijn. Dit bedrijf heeft diverse luxe huizen waarin mensen zelfstandig kunnen wonen, maar wel de benodigde zorg krijgen. Dit is een goede oplossing voor mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen als gevolg van psychogeriatrische problemen. Denk hierbij aan dementie. Mensen vinden het vaak lastig om de volledig regie op hun leven uit handen te geven en daarom is deze vorm van particuliere ouderenzorg een goede middenweg.

Een plek waar mensen zich thuis voelen

De mensen die in een particulier verpleeghuis van Compartijn zitten, krijgen 24-uurszorg aangeboden. Hierbij wordt rekening gehouden met de persoonlijke levensstijl en zorgbehoeften. Daarnaast wordt er in de huizen een huiselijke sfeer gecreëerd en staat veiligheid voorop. Door middel van een vast team aan zorgmedewerkers, het organiseren van leuke activiteiten en het aanbieden van persoonlijke begeleiding wordt dit in stand gehouden. Met de particuliere ouderenzorg van dit bedrijf wordt ervoor gezorgd dat bewoners zich thuis voelen, ondanks dat ze niet meer thuis kunnen wonen. Het belangrijkste doel is dan ook om een fijne en huiselijke plek te creëren waar mensen op hun gemak zijn.

Luxe zorgappartementen met diverse voorzieningen

Compartijn beschikt over diverse huizen met daarin twintig tot veertig luxe zorgappartementen. Deze appartementen zijn voorzien van een woon- en slaapkamer, badkamer en een ruime pantry. Daarnaast is er een aansluiting voor een tv, radio, internet en alarmering. In de huizen zelf zijn ook diverse voorzieningen en gezamenlijke ruimtes, waaronder een wellnessruimte. Hier kunnen bewoners heerlijk ontspannen.

Neem contact op met dit verpleeghuis

Wilt u meer informatie over een particulier verpleeghuis van Compartijn? Of bent u benieuwd wat particuliere ouderenzorg nu precies inhoudt? Neem dan contact op met Compartijn. Zij vertellen u graag meer over hun verschillende huizen en zorgappartementen en geven u vrijblijvend advies op basis van uw situatie.

Het prikkelen van spieren in het lichaam door een fysiotherapeut

Zodra de fysio de effecten van herhaalde bewegingen op uw pijnbeeld heeft gezien en de neurologische status van uw aangedane lichaamsdeel heeft getest, zullen ze een gedetailleerder idee hebben van welke structuren meer gedetailleerd onderzocht moeten worden om de exacte aard van het probleem te verduidelijken.

Het is tijd dat de individuele spieren, gewrichten en ligamenten worden gestresst om hun reactie te beoordelen en toe te voegen aan het begrip van wat er aan de hand is. De fysio kan gewoon eerst het gebied voelen en vastpakken om een idee te krijgen van de toestand van de weefsels. Zijn ze erg gevoelig? Is er sprake van spierkrampen of verdikte weefsels?

De knie is een perfect voorbeeld

Neem uw knie als voorbeeld. Zodra de algemene toestand van de weefsels is gecontroleerd, zal de fysio het gebied rond de knie samenpersen om te zien of er een zwelling in de knie is, die bekend staat als een effusie.

Ze zullen stevig aanvoelen rond de lijn van het gewricht, over de hoofdbanden en waar de pezen inbrengen, rond de knieschijf en over de spieren in de buurt, op zoek naar enige tederheid, pijn of verdikking. Vervolgens zal de fysiotherapeut de gewrichtsbanden testen. Dit zijn taaie vezelachtige structuren die de gewrichten stabiliseren en voorkomen dat ze in ongeschikte posities terechtkomen. Fysiotherapie eindhoven woensel gezocht? Bekijk dan eens op Google om direct te zien wat het aanbod is. 

Hoe kun je de behandeling van een fysiotherapeut voor je zien?

Door uw dijbeen en scheenbeen als hefbomen te gebruiken kan de fysiotherapeut aanzienlijke spanningen door de knie leggen, waardoor de kniebanden worden uitgerekt, die zullen reageren met pijn of losheid als ze abnormaal zijn. De gewrichten worden dan in posities gebracht die ze ofwel van de spieren die erdoorheen gaan rekken om de integriteit van de spieren en gewrichten te onderzoeken.

In de ruggengraatgewrichten zijn er een aantal gespecialiseerde onderzoeken die kunnen worden uitgevoerd om te proberen de lijst van verdachten te beperken. De fysiotherapeut controleert de bijkomende bewegingen van de individuele ruggengraatgewrichten, de kleine glij- en glijbewegingen die zich in de gewrichten voordoen bij het heen en weer bewegen.

Onderzoeken van verschillende bewegingen

Om deze bewegingen te onderzoeken zal de fysiotherapeut u vaak op uw zij leggen en uw wervelkolom heen en weer bewegen als ze de beweging voelen die zich voordoet tussen de individuele ruggengraatniveaus. Hierna kunt u op uw voorkant worden geplaatst terwijl de fysiotherapeut uw ruggengraatniveaus palpeert (prikken en stokken) met wisselende mate van kracht, maar vaak ook vrij stevig om te zien of een bepaald niveau reageert door de pijn die u normaal gesproken klaagt op te wekken. Al deze tests gaan samen om de fysio in staat te stellen een diagnostische theorie te maken.

https://www.cbtfysio.nl/specialisaties
Safinafanclub

Een zorgverzekering met uitstekende dekkingsvoorwaarden

Een gezond gebit hebben en behouden is niet altijd even gemakkelijk. Ook als u goed poetst en flost kan er tijdens een periodieke controle toch een gaatje gevonden worden door de tandarts. Tandartskosten kunnen flink oplopen, maar een goede tandartsverzekering zorgt voor een (deel)vergoeding van de kosten. Voor iedereen onder 18 jaar geldt dat de gemaakte tandartskosten vergoed worden uit de basisverzekering. Dit geldt echter niet voor een beugel. Een goede tandartsverzekering zorgt dus niet alleen voor een vergoeding van uw eigen tandartskosten, ook kunt u rekenen op een (deel)vergoeding van orthodontiekosten voor uw zoon of dochter.

Keuze uit drie tandartsverzekeringen, los af te sluiten

Zorgverzekeraar Salland biedt u, qua tandartsverzekeringen, drie mogelijkheden, waarbij u zelf kiest welk pakket het best bij u past. De opties zijn TandExtra, TandPlus en TandTop. Voor alle drie geldt op dit moment dat tandartskosten tot 75% vergoed worden. Tot welk maximumbedrag per jaar bepaalt u zelf. Een Salland tandartsverzekering biedt veel voordelen. Zo hanteren wij reële premiebedragen en worden de meest voorkomende behandelingen vergoed. Met inbegrip van de bijbehorende techniekkosten. En, erg handig, u bent standaard verzekerd voor spoedeisende mondzorg in het buitenland. Verder kunt u een tandartsverzekering los afsluiten, naast een Salland basisverzekering.

Vier aanvullende verzekeringen

Het afsluiten van een basisverzekering ziektekosten is wettelijk verplicht. De overheid beslist ieder jaar opnieuw de dekking van deze basisverzekering en de hoogte van het eigen risico. Om er zeker van te zijn dat u een verzekering afsluit die bij uw situatie aansluit, is het aan te raden om u vooraf goed te oriënteren. Een aantal standaard medische handelingen valt binnen de basisverzekering. Denkt u aan een opname in het ziekenhuis en een bezoek aan uw huisarts. Een ander verhaal wordt het als we kijken naar bijvoorbeeld fysiotherapie en alternatieve geneeskunde. Als u van deze of andere behandelingen gebruik maakt, kunt u zich hier aanvullend voor verzekeren. Bij Salland heeft u de keuze uit maar liefst vier aanvullende verzekeringen.

Bent u benieuwd wat Salland voor u kan betekenen? Neem vandaag nog contact op. Wij zorgen ervoor dat u ook in 2018 prima verzekerd bent.

https://www.salland.nl/

Met een zorgpolis van ZorgDirect blijf je in beweging

Wil je altijd een passende oplossing op het gebied van gezondheid, met een zorgpolis op maat en een ruime keuze aan zorgaanbieders? Aarzel niet langer en kies voor de betrouwbaarheid en kwaliteit van ZorgDirect, dat zich bovendien onderscheidt met ruime vergoedingen en een uitstekende service. Je zorgzaken kun je online regelen, gemakkelijk en overzichtelijk. Kies je voor ZorgDirect en wens je over te stappen? Na inschrijving zegt ZorgDirect jouw huidige zorgverzekering op. Met ZorgDirect blijf je altijd in beweging.

Vóór de jaarwisseling overstappen van zorgverzekeraar

ZorgDirect is continu op zoek naar productverbeteringen om de beste zorg te kunnen leveren. Wil je weten tot wanneer overstappen van zorgverzekering mogelijk is? Dat kan vanaf 12 november 2017. Je moet dan wel je huidige zorgverzekering vóór 1 januari 2018 opzeggen. ZorgDirect heeft een handige overstapservice, zodat je dit niet zelf hoeft te regelen. De nieuwe zorgpolis op maat bij ZorgDirect moet vóór 1 februari 2018 worden afgesloten.

Wanneer is het verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten?

ZorgDirect gaat voor maatwerk. Je kunt naast de basisverzekering kiezen voor vier verschillende aanvullende verzekeringen en drie verschillende tandartsverzekeringen. Vraag je je af of je wel of geen tandartsverzekering moet afsluiten? Dat is afhankelijk van de situatie. De tandartskosten van kinderen tot 18 jaar worden vergoed uit de basisverzekering. Of je als volwassene een aparte tandartsverzekering moet afsluiten, is afhankelijk van de toestand van je gebit en je financiële situatie. Als je hoge tandartskosten verwacht – meer dan een reguliere tandartscontrole – is het verstandig om een passende tandartsverzekering bij ZorgDirect af te sluiten. Voor vragen of opmerkingen over de zorgverzekeringen van ZorgDirect kun je online of telefonisch contact opnemen. Het reguliere telefoonnummer is 088 – 687 74 74. Daarnaast is ZorgDirect elke werkdag via Whatsapp (06 – 82 79 70 20), Twitter en Facebook bereikbaar. Je kunt ook een e-mail sturen, het online contactformulier invullen of na het maken van een afspraak langskomen op ons kantoor in Deventer.

https://www.zorgdirect.nl/