Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

3 Hockeymaterialen voor de gevorderde hockeytrainer

Het hockeyveld is geen onbekend terrein voor jou. Je voelt je hier thuis als trainer en hebt al jarenlang ervaring met het uitzetten van hockeytrainingen. Wekelijks zet jij uitdagende trainingen uit om je team klaar te stomen voor de wedstrijden. Maar hoe til jij je trainingen nou naar een nog hoger niveau? In deze blog benoemen wij drie hockeymaterialen perfect te gebruiken voor trainingen op hoog niveau.

 

  1. Loopladders

Loopladders leveren een grote bijdrage bij het verbeteren van de motorische vaardigheden van spelers. Door een parcour uit te zetten met explosieve stappen vooruit, achteruit of van links naar rechts worden veel fysieke aspecten van de spelers getraind. Denk hierbij aan snelheid, uithoudingsvermogen, explosiviteit en coördinatievermogen. Kijk eens op Youtube voor verschillende variaties op oefeningen op de loopladder. Er zijn er enorm veel. Ook valt er nog onderscheid te maken tussen verschillende loopladders, zoals bijvoorbeeld horden en trainingsringen.

 

  1. Hockeytouw

Een hockeytouw is een ideale toevoeging voor elke hockeytraining. Je kunt het hockeyveld opsplitsen in kleinere veldjes en verschillende vormen. Het voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld pionnetjes zijn dat de bal niet wegschiet wanneer je de bal het veld uit slaat. Het touw is 8 cm hoog en absorbeert de impact van de bal waardoor deze binnen het veld blijft. Ze zijn te verkrijgen in meerdere lengtes en blijven licht in gebruik. Ook zijn de hockeytouwen zeer duurzaam en gaan ze over het algemeen minimaal 8 jaar mee. Ze zijn te verkrijgen in meerdere opvallende kleuren zodat ze in het donker ook opvallen.

 

  1. Rebounders

Ideaal voor de keeperstrainer! De rebounder, ook wel Tchouk genoemd, is ideaal te gebruiken om de doelman of doelvrouw te trainen. Het is een soort doeltje met een gespannen net dat strak terugveert. Bij het slaan van de hockeybal in de rebounder kaatst de bal hard terug in tegengestelde richting waarmee het reactievermogen van de keeper wordt getraind. De rebounder is inklapbaar en licht in gewicht dus ideaal om mee te nemen.

Ben jij op zoek naar hockey trainingsmaterialen voor jouw club of vereniging. Hockeypartner heeft een groot aanbod van hockey trainingsmaterialen om de perfecte training voor te bereiden. Geïnteresseerd? Neem eens een kijkje op de website van Hockeypartner.nl.

 

https://hockeypartner.nl/