Safina fanclub
Image default
Eten en drinken

7 tips om gezonder te eten

Verdrink je in het werk of heb je zoveel vergaderingen bij te wonen dat je soms zelfs vergeet te eten? Op tijd eten is net erg belangrijk om een optimale gezondheid te behouden. In zulke situaties is online eten bestellen een erg handige oplossing. Want door te weinig tijd onder de lunchbreak kiezen we vaak voor minder gezond voedsel.

Je lichamelijke gezondheid hangt nauw samen met de geestelijke. Onderhoud ze daarom allebei voor een gezonde levensstijl. Kies daarom steeds voor gezonde voeding bestellen in plaats van fastfood. In dit artikelen helpen we je met 7 tips om gezonder te eten. Zo kun je tal van ongewenste situaties voorkomen.

  1. Eet op Regelmatige Basis

De stofwisselingssnelheid van het lichaam kan op bepaalde tijden veranderen. ‘s Nachts zal de stofwisseling bijvoorbeeld vertragen omdat het lichaam dan begint te rusten. Daarom is het aan te raden om te laat in de avond niet meer te eten. Regelmatige eetgewoonten kunnen het lichaam ook helpen het cholesterolgehalte onder controle te houden en het risico op obesitas te verminderen.

  1. Sla je Ontbijt Niet Over

Soms zorgt het werkschema ervoor dat je je ’s ochtends moet haasten. Dit mag er echter niet toe leiden dat je het ontbijt overslaat. Deze maaltijd bepaalt de hoeveelheid energie die je doorheen de dag zult hebben voor al je activiteiten.

Vergeet niet om een ontbijtmenu met complexe koolhydraten te kiezen. Je kunt ook kiezen voor eten met veel vezels, eiwitbronnen en goede vetten. Vermijd wel alle soorten voedsel met een hoog suikergehalte aangezien deze je een korte krachtige boost geven, waarna je zoveel tammer zult zijn.

  1. Drink Voldoende

Over het algemeen vergeten mensen met een drukke agenda vaak om te drinken. En met drinken bedoelen we natuurlijk water. Voldoende water drinken zorgt er onder andere voor dat je gehydrateerd blijft. Dit is uiterst belangrijk voor een optimaal functioneren van je lichaam. Raak je uitgedroogd zal bijvoorbeeld je hersenfunctie afnemen. Dit zal de kwaliteit van je geleverde werk negatief beïnvloeden.

  1. Eet Gezonde Snacks

Naast de hoofdmaaltijden is het niet verkeerd om te snacken, maar doe het wel gezond. Vermijd de ongezonde snacks die we overal om ons heen vinden en kies voor fruit of noten als tussendoortje.

  1. Kies voor Natuurlijke Voedingsmiddelen

Eet zoveel mogelijk fruit, groenten, enzovoort die rechtstreeks van de markt of supermarkt komen zonder het conserveringsproces te hebben doorlopen. Des te minder processen het voedsel heeft doorlopen, des te beter. Hier worden veel suiker, natrium en andere additieven toegevoegd.

  1. Vermijd Overmatige Cafeïne

Veel mensen beginnen hun dag met koffie. Hoewel koffie diuretische eigenschappen heeft, kan het de vorming van urine versnellen. Dit zorgt ervoor dat je vaker naar het toilet moet. Op die manier loop je een hoger risico om uitgedroogd te raken. Daarnaast wordt koffie ook gedronken om slaperigheid tegen te gaan. Dit alles eist een tol op je lichaam.

  1. Aanvullen Met Gezonde Supplementen

Extra supplementen en multivitaminen kunnen helpen om je dagelijkse voedingsbehoeften aan te vullen. Dit zal indirect je immuunsysteem in stand houden. Je lichaam zal dus sterker zijn tegen virussen of bacteriën.

 

Dat zijn onze 7 tips om gezonder te eten. Het is echter niet alleen wat er in de mond gaat dat moet worden bewaakt. Beweging is natuurlijk ook super belangrijk!