Safina fanclub
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je moet weten over mieren bestrijden

Je zou het niet direct verwachten, maar mieren kunnen ondanks hun kleine omvang voor grote problemen zorgen! Je moet er bijvoorbeeld niet aan denken dat ze een gangenstelsel onder je gloednieuwe terras gaan graven, waardoor het als een kaartenhuis in elkaar kan storten. Of dat ze heel je voorraadkast plunderen, op zoek naar eten voor de rest van de kolonie. Om dit soort overlast te voorkomen vind je hieronder een aantal tips waarmee jij mieren het best kan bestrijden.

Hoe ontstaat een mierennest?

Een mierennest in je tuin begint altijd met een koningin. Die koningin kan ofwel een eigen kolonie beginnen, een kolonie van een andere koningin overnemen, of 2 koninginnen gaan samenwerken. Het eerste wat de koningin doet is een aantal tunnels graven waar ze eitjes in legt. Uit deze eerste eitjes komen de werkmieren, zij bouwen de kolonie verder uit. De koningin gaat ondertussen vrolijk verder met eitjes leggen, hierdoor groeit een kolonie in een razendsnel tempo. Vervolgens hebben alle mieren natuurlijk eten nodig. Hier gaan ze dan ook naar op zoek en dit is de reden dat mieren huizen binnendringen. Wanneer ze ook maar iets eetbaars in een van je keukenkastjes vinden blijven ze maar terugkomen. Mieren laten namelijk een geurspoor achter zodat ze altijd de weg terug kunnen vinden.

Tips voor het bestrijden van mieren

Heb jij nou last van zon mierennest in je huis of tuin, treur niet! Hier volgen een aantal tips die jou kunnen helpen bij het bestrijden van de mieren.

  • Koop een ‘mierenlokdoos ‘. Dit is een bakje met een giftige gel erin die mieren aantrekt. De mieren nemen vervolgens ‘druppeltjes’ vergif uit de lokdoos mee het nest in, hierdoor sterven de mieren.

  • Giet kokend water in het mierennest. Hierdoor pak je wel alleen het bovenste deel van het nest aan, maar wanneer je dit dagelijks doet zou het aantal mieren af moeten nemen. 

  • Gebruik mieren gif of spray. Wanneer de mieren hiermee in aanraking komen sterven ze vanzelf. Pas op! Gebruik dit niet wanneer u kleine kinderen of huisdieren rond heeft lopen.

Professionele hulp

Wanneer de bovenstaande tips niet helpen, of wanneer de mieren maar terug blijven komen, is er nog een optie waarmee je hoe dan ook goed zit. Schakel een professionele bestrijder in. Mieren Kwijt is een bedrijf dat opereert op lokaal niveau, er is dus altijd een bestrijder bij jou in de buurt!. De mieren bestrijder zal zo snel mogelijk voor je deur staan en binnen no time is je probleem verholpen.

https://mierenkwijt.nl