Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Alternatief sporten

Is een drukke sportschool niet echt iets voor jou? Dan moet je dit artikel zeker lezen! Wij begrijpen de afkeur voor een overvolle sportschool. Iedereen moet nét de gewichten hebben die jij in gebruik hebt, niemand ruimt iets op en mensen gebruiken hun telefoon meer dan een fitnessapparaat. Precies om deze redenen hebben wij de leukste alternatieve sporten voor jou op een rijtje gezet. Heb jij wel eens van Glowgolf gehoord, of nagedacht om een fitness hoelahoep te kopen?

Glowgolf

We beloven niet dat je van Glowgolf een super afgetraind lichaam krijgt, maar dat krijg je van dammen ook niet. Glowgolf is vergelijkbaar met midgetgolf alleen is de golfbal lichtgevend in een wat donkere ruimte. De baan is ook lichtgevend en het is aan jullie om met zo weinig mogelijk slagen de golfbal te putten. Je verbrand een stuk minder calorieën dan tijdens een rondje mountainbiken, hardlopen of fietsen maar het is wel super tof om een keer te proberen!

Wandklimmen

Wandklimmen begint steeds populairder te worden in Nederland. Waarschijnlijk omdat het echt een fullbody workout is, maar dit zo niet voelt. Je bent tijdens het wandklimmen mentaal ook hard aan het werk. Je bent steeds twee tot drie stappen vooruit aan het denken. Gedurende het klimmen ben je constant bezig met je core, buikspieren en talloze stabilisatiespieren. Deze kleinere spieren neem je bij grote compound oefeningen in een sportschool vaak niet mee. Wandklimmen is een toffe alternatieve optie!

Hoelahoep fitness

Hoelahoep fitness is aan iedereen thuissporter aan te raden. Het is leuk om te doen, je hebt er niet veel ruimte voor nodig en de benodigde spullen zijn eenvoudig op te bergen. De verzwaarde hoelahoep zorgt voor spanning op het gehele lichaam. Niet alleen je core en buikspieren maar ook je benen train je ermee. Ook een verhoging van je hartslag is heel normaal tijdens deze workout. Wist jij dat regelmatig sporten ervoor zorgt dat je hersenen beter werken en dat er een aantal gelukshormonen vrijkomen? Ook zorgt het ervoor dat stress een uitweg kan vinden uit het lichaam. Dit in combinatie met de vrijgekomen endorfine, serotonine en dopamine verkleint de kans op een depressie.