Safina fanclub
Image default
Onderwijs

CKVdag organiseren op de middelbare school

CKVdag organiseren op de middelbare school

Helaas kijken veel leerlingen met een bittere smaak richting de CKV vakken die zij moeten volgen. Veel leerlingen voelen zich niet gemotiveerd om leuk mee te doen tijdens CKV lessen en halen daardoor weinig uit deze tijd. CKV is ontzettend breed en gaat uiteindelijk alleen maar om de kunst-/culturele vorming van de leerlingen, dit kan op zo veel verschillende manieren. Voor een school die zich herkent in het bovenstaande verhaal is het interessant om naar alternatieven te kijken zoals bijvoorbeeld de CKVdag. Tijdens een CKVdag gaan de leerlingen aan de slag met het kennismaken met veel nieuwe disciplines, als dit natuurlijk de wens is van de school. Het aanbod van CKVdag.nl is ontzettend groot, dat maakt het makkelijker voor een middelbare school om een samenstelling te maken. 

De organisatie van een CKVdag verloopt voor de middelbare school vrij makkelijk, CKVdag.nl regelt het allemaal! Wat de school vooral moet doen, is keuzes maken. Wat willen we de leerlingen meegeven? Willen we de leerlingen motiveren, inspireren of vooral creatief bezig laten zijn? Al deze doelen zijn te behalen tijdens een CKVdag en kunnen nogsteeds varieren in vorm en inhoud. 

CKVdag met muziek

Ook muziek is een onderdeel van kunst-/culturele vorming van de leerlingen. Muziek is ontzettend goed voor de ontwikkelen en blijkt zelfs te kunnen bijdragen in de ontwikkeling van andere vakken, iemand die goed gitaar kan spelen zal misschien dus makkelijker een wiskunde examen kunnen doen. Een CKVdag gevuld met muziek is ontzettend leuk, tijdens zo’n dag krijgen de leerlingen meerdere kanten van de muziekwereld te zien en gaan ze natuurlijk zelf aan de slag met het maken van muziek. 

Klink deze dag nou interessant voor uw middelbare school of denkt u dat een andere discipline misschien beter past? Neem dan vooral eens een kijkje op onze website, er staat voor elke school iets tussen!

https://ckvdag.nl