Safina fanclub
Image default
Kunst en Kitsch

De bijzondere visie van een beeldend kunstenaar

De Tempelhof is de realisatie van de visie van een beeldend kunstenaar, of beter gezegd een kunstenaarsduo. Het gaat hier om Huub en Adelheid Kortekaas die als kunstenaarsduo al jaren samenwerken. Daarbij beperken ze zich niet tot het maken van beelden en schilderijen maar alles wat ze maken is doortrokken van hun visie op het leven.  Dat komt goed tot uiting in hun kunstenaarswoning De Tempelhof in Winssen, in de buurt van Nijmegen, waar hun zoektocht naar een universele beeldtaal gestalte heeft gekregen. In hun kunstenaarshuis lopen atelier, woonhuis en bibliotheek naadloos in elkaar over en werken ze beiden als beeldend kunstenaar al sinds 1995 aan wat ze hun totaalontwerp noemen. 

De zoektocht van een beeldend kunstenaar naar een universele beeldtaal

Deze kunstenaars vonden elkaar in hun zoektocht naar een universele beeldtaal. Een van de eerste gestaltes van die beeldtaal was hun Engelhart-stoel, wat ook hun doorbraak was. Alhoewel ze beeldend kunstenaar zijn, zien ze zichzelf eerder als alchemisten. De Zuid-Afrikaanse Ubuntu-filosofie waarin menselijke relaties centraal staan, is het fundament voor hun kunstenaarschap en komt ook tot uiting in veel van hun werken waarin de relatie tussen mensen centraal staat. Er is ook een speciale rol weggelegd voor het kiemplantje, want voor het kunstenaarsduo symboliseert het prille plantje het diepste verlangen van de mens om een groei door te maken en te worden wie ze echt zijn. De bijzondere vormentaal noemen ze zelf ‘Quantum Art’ die zich typeert door organische vormen.

De Tempelhof, de kunstenaarswoning van Huub & Adelheid Kortekaas

In De Tempelhof in Winssen, het kunstenaarshuis wat u kunt vinden in de buurt van Nijmegen, kunt u de kunstwerken bewonderen van dit kunstenaarsduo. Wilt u De Tempelhof een keer bezoeken, een ruimte boeken voor een kleinschalige brainstormsessie of bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een van de kunstwerken van deze kunstenaars, dan kunt u via de website contact met ze opnemen. 

https://huubenadelheid-kortekaas.nl/nl/