Safina fanclub
Image default
Woning en Tuin

De zomer staat voor de deur. Tijd voor een vliegengordijn!

De zomer staat voor de deur. Tijd voor een vliegengordijn!

Over een paar dagen begint de lente officieel! Op 20 maart om precies te zijn. En dat is al te merken! De temperaturen worden steeds aangenamer en de zon laat zich steeds vaker zien. Vogeltjes beginnen te fluiten en ook aan de natuur valt te zien dat het voorjaar eraan komt. Helaas voor hooikoorts patiënten is dit niet altijd de meest prettige periode van het jaar. Veel mensen hebben al last van klachten zoals niezen, hoesten en traanogen. Net wanneer je dus lekker van de eerste zonnestralen wilt genieten, zit jij als hooikoorts patiënt liever binnen om zo weinig mogelijk met pollen in contact te komen.

Geen of weinig last van pollen? Dan is dit natuurlijk een heerlijke periode om je deuren en ramen te openen en zo je woning lekker te ventileren. Pas wel op met vliegen en muggen, want ook deze kleine beestjes weten de ingang van je woning al snel te vinden. Een vliegengordijn voor je deur mag dan ook niet ontbreken, evenals raamhorren voor je ramen. Op die manier houd je vliegen, muggen en andere insecten buitenshuis en kun jij genieten van een woning zonder vliegen en muggen. Zeker ’s nachts is het niet erg prettig om zoemende vliegen en muggen rondom je hoofd te hebben vliegen. En dan nog die vervelende muggenbulten die ze bij je kunnen veroorzaken. Dat willen we allemaal natuurlijk niet, voorkom dat dus door vliegengordijnen en raamhorren te gebruiken!

De speciale deurgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Een gaaslamellen gordijn is een van de populairste soorten. Deze lamellen houden zelfs de kleinste vliegjes tegen. Je kunt er gemakkelijk doorheen lopen en achter je rug sluiten de lamellen weer netjes. Dit is ook erg handig voor huishoudens met honden of katten die graag in en uit lopen. Vind je zo’n lamellen gordijn niet wat? Er zijn nog heel veel andere soorten. Kattenstaarten, kettingen, hulzen, kralen, touw en nog meer. Bij een aantal vliegengordijnen is het mogelijk om het zelf in te korten. Er zijn ook vlieggordijnen die je exact in de gewenste maat kunt bestellen.

Gerelateerde artikelen

Net echte kunstgras te koop in Hengevelde!

Gootsteen verstopt in Den Haag

Lekdetectie en oplossing door onze specialisten