Safina fanclub
Image default
Woning en Tuin

Dit glas houdt de dieven buiten!

Je huis is een plek waar je je veilig voelt en dit kan aardig verstoort worden wanneer er wordt ingebroken. Naast dat je je misschien minder veilig gaat voelen kunnen de dieven ook flinke schade aanrichten en een hoop waardevolle spullen stelen. Gelukkig zijn er middelen om het inbrekers een stuk moeilijker te maken. Daar lees je hieronder meer over.

Hoe werkt inbraakwerend glas?

De naam doet wellicht vermoeden dat het onmogelijk is om door dit glas te komen. Dit is helaas niet waar. Het wordt voor een inbreker daarentegen wel een stuk moeilijker en het zal ook langer duren waardoor veel inbrekers besluiten om ervandoor te gaan omdat het risico om gepakt te worden groter is. Hoe werkt dit dan? Inbraakwerend glas is gelaagd glas. Dit betekent dat er een inbraakwerende folie in het midden van het glas zit wat het lastig maakt om erdoorheen te komen.

Hoe sterk is het nou echt?

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen en Politiekeurmerk Veilig Wonen Nieuwbouw hanteert voor alle ramen en deuren inbraakwerendheidsklasse 2 en inbraakwerendheidsklasse 3. Hoe hoger de klasse van het glas, hoe sterker het glas is en hoe beter het bestand is tegen inbraak. 

Laat het plaatsen door een professional

Laat je ruit altijd plaatsen door een expert van Glasprobleemkwijt. Aan het glas zelf plaatsen zit namelijk een risico. Bij het zelf plaatsen loop je namelijk het risico dat je een lekke ruit krijgt. Hierbij hoopt er kalk op waardoor het glas wit kan uitslaan. Het kan zelfs zijn dat de verzekering dit niet vergoedt omdat je het zelf hebt geplaatst. Je doet er dus altijd goed aan om dit te laten doen door een vakman die gespecialiseerd is in het plaatsen van glas.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het glas kunnen variëren doordat er ontzettend veel mogelijkheden zijn met het inbraakwerende glas. De glaszetter houdt rekening met een aantal factoren:

  • Glastype: enkel of dubbel glas?

  • Grootte van het raam

  • Welke verdieping je woont

Weet je nou niet welk type glas je wil laten zetten? Geen probleem, de glaszetter van Glasprobleemkwijt voorziet je van advies over welk soort hem het meest geschikt lijkt waardoor je altijd een goed onderbouwde keuze maakt. Zit je dus te denken aan inbraakwerend glas voor je huis of bedrijf? Twijfel niet en bel of mail jouw lokale vakman voor een afspraak!

https://glasprobleemkwijt.nl/