Safina fanclub
Image default
Aanbiedingen

Duurzaam autorijden: hoe verleng je de levensduur van een auto?

Een auto kopen is natuurlijk een grote uitgave. Om kosten te besparen is het belangrijk om de levensduur van een auto te verlengen. Maar hoe zorg je er precies voor dat jouw auto in een optimale staat blijft verkeren?

 

Was de auto regelmatig

Een vieze auto is niet alleen minder mooi om te zien, het is ook nog eens slecht voor de lak van de auto. Er ontstaat namelijk vaker en sneller roest wanneer je jouw auto minder schoonhoudt. Door vaker de auto te wassen, houd je de lak in betere staat en voorkom je roest.

 

Probeer slecht begaanbare wegen te vermijden

Toeren over landweggetjes en in het bos is natuurlijk leuk om zo nu en dan te doen. Helaas denkt jouw auto hier anders over. Vaak rijden op zand- en boswegen is slecht voor de conditie en staat van jouw auto. Probeer dit dus zo veel mogelijk te vermijden.

 

Parkeer jouw auto in de garage

Natuurlijk heeft niet iedereen de mogelijkheid om zijn of haar auto binnen te stallen. Maar wanneer je wel een garage hebt, gebruik deze dan niet alleen voor het opbergen van gereedschap en apparatuur zoals de grasmaaier. Juist door de auto binnen te stallen, ontstaat er minder kans op roest, beschadiging of beschadiging door de effecten van Uv-straling. Wanneer je jouw auto niet binnen kan stallen, zijn autohoezen ook een goed alternatief.

 

Gebruik vaker de voetrem i.p.v. te remmen op de motor

Wanneer je in snelheid wil minderen, kies je er waarschijnlijk vaak voor om te vertragen door het gas los te laten. Het is eigenlijk beter om met de voetrem de snelheid af te doen nemen. Een versnellingsbak – met name de lagers – heeft het namelijk extra zwaar te verduren wanneer je vaak afremt op de motor.

 

Op tijd tanken

Verder is het ook belangrijk om op tijd te tanken. Wanneer je vaak de brandstoftank leegrijdt, is het risico groter dat de pomp, het filter en de injectoren verstopt zullen raken. Dit komt omdat er meer sediment onder in de benzinetank aanwezig is. Wanneer je dit als brandstof gebruikt, is de kans op verstopping en vervuiling groter. Dit zal uiteindelijk leiden tot meer schade, hoge kosten en zal je minder lang in jouw auto kunnen rijden.

 

Door deze tips te volgen kun jij de levensduur verlengen. Op deze manier blijven grotere kosten uit en kies je ook voor de meest duurzame weg!

https://www.shopforcovers.com/nl