Safina fanclub
Image default
Kinderen

Een goedkoop maar ook goed kinderbureau kopen!

Een kinderbureau is een erg leuk en praktisch meubelstuk voor in de kinderkamer. Omdat je kind groeit en er uiteindelijk niet meer aan kan werken, let je er uiteraard op dat dit kinderbureau goedkoop is. Maar het moet wel een goed kinderbureau zijn. Je kind moet er met vol vreugde en plezier aan kunnen werken, kleuren of spelen. In deze blog leer je hoe je een goedkoop kinderbureau vindt, dat toch ook van voldoende kwaliteit is zodat je kind er jarenlang van kan genieten!

Wat verstaan we onder een goedkoop kinderbureau?

Het verschilt voor veel mensen wat zij goedkoop vinden. Waar de een makkelijk honderden euro’s aan een kinderbureau kan besteden, vinden velen een bureau van meer dan 300 euro niet goedkoop meer. Zelf hanteren wij hierdoor ook dit uitgangspunt. Een bureau van 300 euro of meer wordt niet als goedkoop beschouwd. Je hebt vaak al een leuk kinderbureau vanaf ongeveer circa 70 euro. Echter is het vaak niet verstandig om alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar het gebruiksgemak, gebruikssituatie en levensduur van een kinderbureau mee te nemen. Alléén op de prijs afgaan zorgt ervoor dat je eerder een miskoop kunt doen, wanneer je niet kijkt waarvoor je kind het bureau zal gaan gebruiken.

Uit welke materialen kan ik kiezen?

Binnen de kinderbureaus tot en met €300, zul je tot je verbazing veel verschillende materialen tegenkomen. De meest voorkomende materialen zijn spaanplaat en mdf. Dit zijn beide samengeperste houtsoorten, gemaakt uit houtsnippers en houtzaagsel dat is gelijmd. Het nadeel van spaanplaat is dat het gemakkelijk splintert. Dit materiaal wordt vaak afgewerkt met een fineerlaag of kunststof coating. Echter laat deze coating zich makkelijk beschadigen. Hierdoor komt het vaak voor dat er hoeken fineer niet meer op het meubel zitten. Dit ziet er lelijk uit. Daarnaast is het ook nog eens gevaarlijk voor je kind. Het kan gaan spelen met de splinters die je uit het bureau kunt halen. Het voordeel van MDF is dat dit materiaal niet splintert. Bovendien is het een materiaal dat veel gebruikt zal worden wanneer je een goedkoop kinderbureau met rondingen wil kopen. Dit materiaal laat zich makkelijk bewerken en frezen. 

Naast de bovengenoemde materialen, kun je in deze prijsbewuste klasse ook bureaus vinden die gemaakt zijn van massief hout. Hiervoor wordt vaak vuren- of grenenhout voor gebruikt. Dit zijn goedkopere houtsoorten. Ten opzichte van mdf en spaanplaat biedt dit hout, omdat het echt massief hout is, een langere levensduur. Het splintert bovendien niet zo snel. Een nadeel van deze echte houtsoorten is dat de houtlook dikwijls de boventoon zal voeren. Wanneer je op zoek bent naar een kleurrijk of modern ontworpen kinderbureau, zul je waarschijnlijk niet snel tot de keuze komen voor een bureau van dennenhout. Er is wel een maar, wanneer je graag creatief bezig bent en een schildering wil maken op het bureau, is hiervoor echt hout wel zeer geschikt!

Welke afmetingen heeft het bureau voor mijn kind nodig?

Kinderbureaus zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Denk goed na welke afmetingen het bureau van je kind minimaal zou moeten zijn, en welke afmetingen binnen de kinderkamer passen. Om ervoor te zorgen dat je kind lang gebruik zal maken van het kinderbureau, is het raadzaam om voor afmetingen te kiezen waarop je kind  aan kan werken met een laptop. En daarnaast nog voldoende ruimte heeft om boeken of andere spullen uit te stallen. Het voelt beklemmend en is irritant om aan een te klein bureau te werken. Ga ook na hoeveel lades en opbergvakken je in het bureau nodig hebt. Heeft de kinderkamer verder al voldoende opbergmogelijkheden? Dan zijn lades wellicht van minder groot belang. Echter wanneer de kinderkamer niet zo groot en ruim is, loont het altijd om te investeren in een bureau voor je kind met meerdere lades! Daarmee doe je je kind dan veel plezier. En jezelf ook, want de kinderkamer zal er op deze manier een stuk beter opgeruimd uit kunnen zien.

Wat is een leuk design?

Wat een leuk design is, is subjectief. Er zijn heel veel verschillende kinderbureaus. Van een modern tot meer klassiek design. Specifiek gericht op jongens of juist op meisjes. Het is belangrijk om een model te kiezen die zowel jou als je kind aanspreekt. Op die manier voorkom je een miskoop! Bekijk eens het ruime assortiment aan goedkope kinderbureaus bij deze webwinkel. Misschien vinden jullie hier een bureau dat zowel goed als goedkoop is.