Safina fanclub
Image default
Eten en drinken

Een heerlijke kipgerecht op tafel zetten

Een heerlijke kipgerecht op tafel zetten

Als je een heerlijk kipgerecht wil maken dan kun je kiezen voor kip teriyaki maken. Dit gerecht kun je een dag van tevoren al voorbereiden. Het lekkerste is namelijk als je de kip al ongeveer 24 uur van tevoren marineert. Een tip is om dit te serveren met wat rijst en heerlijke groene groente zoals bijvoorbeeld een broccoli of paprika. Het gerecht kan in principe met allerlei stukken kip gemaakt worden, maar het lekkerste is dit met de kipreepjes of vleugeltjes.

Een avondje tapas doen

Tijdens een gezellig avondje met vrienden wil je natuurlijk wat luxere Hapjes of tapas op tafel zetten. Niets is zo heerlijk als allemaal kleine hapjes bij de borrel. Het staat net wat leuker als een blokje kaas of worst. En daarnaast smaakt het ook vele malen beter. Je kunt de meeste tapas voorbereiden en vaak kost het niet meer als 15 tot 30 minuten per gerecht maximaal. Soms kun je ook meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden.

Tapas is eigenlijk afkomstig vanuit Spanje, maar er zijn ook steeds meer Griekse, Italiaanse en Nederlandse recepten te vinden op het internet. De afgelopen 10 jaar zijn ze steeds populairder aan het worden. Dit is niet alleen in Nederland, maar eigenlijk door heel Europa. In Spanje worden deze kleine hapjes al gemaakt sinds 1250.

Eten verbindt de mensen

Eten is een van de belangrijkste momenten voor verbinding tussen mensen. Of het nu gaat om een hapje eten met vrienden of lekker aan tafel met je gezin. Eten verbindt de mens! Het is daarnaast ook leuk om samen met elkaar te doen. In de voorbereiding kun je met jong en oud al veel lol beleven. Daarnaast is het ook gewoon lekker om stiekem tussendoor een beetje te snoepen. Als het eenmaal op tafel staat krijg je er ook vaak complimentjes over. Dit doet dus ook veel met je gelukshormoon.