Safina fanclub
Bedrijven

Een houten kapschuur in je tuin zetten

Een houten kapschuur is een afdakje in je tuin dat je voor veel doelen kan gebruiken. Stal er je tuingereedschap onder, gebruik hem om de fietsen tegen roest te beschermen, of zet er een bank onder om in weer en wind van het buitenleven te kunnen genieten.Je kan zo’n tuinberging hout kant en klaar kopen, maar er ook zelf eentje maken!

Wat heb je aan een houtbouw schuur in je tuin?

Een houten kapschuur beschermt je spullen (of jouzelf) tegen vorst, felle zon en regen. De schuur bestaat uit staanders die een dak ondersteunen. Eén of meerdere wanden zijn meestal dicht, zodat die kanten niet inregenen of waaien. Onder deze constructie kan je tuinmeubels, potgrond, gereedschap, de barbecue of buitenkeuken, je auto en nog veel meer spullen plaatsen. Daarmee voorkom je schade en verwering en investeer je dus in de levensduur van je spullen.

Natuurlijk kan je de schuur in plaats van als tuinberging hout ook als een zithoek gebruiken. Voor borrels met vrienden, een barbecue als het motregen, of om ’s ochtends in je tuin wakker te worden met een goede kop koffie. Een houten kapschuur is veelzijdig en je kan de bestemming ervan telkens aanpassen.

Zelf een houtbouw schuur bouwen, of er één laten plaatsen?

Als je avontuurlijk aangelegd bent, kan je zelf een houtbouw schuur maken van zware balken, plaatmateriaal en dakdekking. Dat kost flink wat werk, maar het is goed mogelijk als je een handige klusser bent en wat powertools hebt. Kies de juiste fundering en houtsoort voor het beste resultaat.

Maar je kan ook kant- en klare schuren kopen, precies in de vorm die jou bevalt. Netto is zo’n bouwpakket niet veel duurder dan wanneer je zelf langs de bouwmarkt gaat. Ook kan je een vakman inhuren om een kapschuur in je tuin op te bouwen. Dan weet je zeker dat je een overkapping van hoge kwaliteit krijgt, die je jarenlang meer plezier van je buitenruimte zal geven.

https://www.hava.nl/