Safinafanclub

Een transformator op maat vindt u bij Opijnen!

Trafo’s op maat

In bijna alle elektrische apparaten vindt u wel een transformator. Dit kan gaan van alledaagse apparaten, zoals lampen, tot een heel elektrisch leidingnet. Een transformator, ook wel trafo genoemd, wordt gebruikt om elektrische spanning in een hogere of lagere spanning om te zetten. Zoekt u een bepaalde transformator, moet u bij Opijnen zijn. Naast een uitgebreid assortiment aan standaard transformatoren, kan Opijnen voedingen en trafo´s ook op maat maken. U zal er dan ook steeds een geschikte oplossing voor eender welke toepassing vinden.

Een ringkerntrafo en een scheidingstransformator

In hun ruim assortiment aan producten vindt u zowel een ringkerntrafo als een scheidingstransformator en een regeltransformator terug. Een ringkerntrafo zet wisselspanning om naar hogere of lagere wisselspanning. De kern van de trafo bestaat uit een ringvorm, vandaar de naam ringkerntrafo. Het grote voordeel van deze transformator is deze zeer weinig energie verliest, wat natuurlijk een hoger rendement tot gevolg heeft. De ringkerntrafo wordt vaak in een scheidingstransformator gebruikt. Een scheidingstransformator vormt een essentieel onderdeel van de scheepvaart-, de spoorweg- en de energiebranche. Dankzij een scheidingstransformator wordt de elektrocutie van apparaten of de elektrische corrosie van metalen elementen vermeden.

De regeltransformator

Een regeltransformator wordt dan weer gebruikt om tot een gepaste netspanning te komen. Een regeltransformator is de trafo die u het vaakst in elektrische apparaten zal terugvinden. De spanning zal omlaag gebracht worden, met een correcte werking van het apparaat als gevolg.

Steeds een geschikte trafo

Naast deze transformatoren beschikt Opijnen nog over heel wat andere trafo’s. Samen met u zullen zo uw behoefte nauwkeurig bekijken, zodat ze een geschikte transformator kunnen produceren. Dankzij hun jarenlange ervaring en hun duidelijke werkwijze zullen ze u snel een efficiënte oplossing voor al uw transformator problemen aanbieden!