Safina fanclub
Image default
Woning en Tuin

Eikenhouten eettafels van hoge kwaliteit

Er zijn ook verschillen in eettafels van massief hout. Enerzijds natuurlijk de gekozen houtsoort, maar anderzijds ook de produktiemethode. Het beste massieve hout van de mooiste houten planken en met de hand in elkaar gezet. 

Welk hout is het beste voor een massief houten tafel?
Allereerst hangt de houtsoort die u kiest natuurlijk af van uw persoonlijke smaak. Houdt u van donker hout zoals walnoot of houdt u meer van heel licht hout zoals esdoorn? In principe moet u ervoor zorgen dat een eettafel gemaakt is van hardhout. De oppervlakken zijn veel minder gevoelig. Terwijl een balpen soms permanente sporen kan achterlaten op een zachte houtsoort, is dit geen probleem bij harde houtsoorten.

Hoe duur is een massief houten tafel?
De prijs van een massief houten tafel hangt uiteraard af van de gekozen houtsoort en de afmetingen van de tafel. Maar ook de productie heeft een invloed op de prijs. Indien een meubelstuk in grote series wordt geproduceerd, kan het uiteraard tegen een lagere prijs worden aangeboden. De serieproductie laat echter meestal geen ruimte voor de liefdevolle details waaruit zo’n meubel vaak is opgebouwd. Onze timmerlieden hechten veel belang aan het nervenpatroon van een tafel. Dit geeft het meubel zijn “gezicht”, wat nu juist het individuele karakter van een meubel op maat onderscheidt. Goedkope eettafels van beukenhout beginnen bij een prijs van minder dan 1000 euro. Als u iets exclusievers wilt, moet u rekening houden met prijzen vanaf ongeveer 1800 euro voor tafels van notenhout.

Welke stoelen voor een massief houten tafel?
De eerste vraag is of u de voorkeur geeft aan stoelen met armleuningen. U zult zeker uw stoelen onder de eettafel willen kunnen schuiven. Vooral bij tafelmodellen met een frame kan de armleuning van de stoel dit hinderen. Let dus op de aangegeven armleuninghoogte van de stoelen en let op de zogenaamde vrije ruimte onder uw tafel. Wij raden u aan ten minste twee centimeter ruimte te laten. Als de vrije ruimte onder uw tafel bijvoorbeeld 65 cm is, moet het stoelmodel dat u kiest een maximale armleuninghoogte van 63 cm hebben.

De gekozen bekleding van een stoel draagt natuurlijk in belangrijke mate bij tot het zitcomfort. U kunt kiezen uit hoezen van stof, leder en kunstleder. Stoffen zijn comfortabel en ademend, maar helaas meestal moeilijk schoon te maken. Gladde leersoorten zijn robuust en worden mettertijd nog mooier. Uiteindelijk blijft het een kwestie van persoonlijke smaak en de eisen die men aan een zitmeubel stelt.

https://www.tafels99.nl/