Safina fanclub
Image default
Sport

Erkend Yoga Docent: Yoga Alliance

Wil je je correct laten certificeren en andere helpen om meer in contact te komen met hun geest en lichaam? Of heb je al een cursus gevolgd maar ben je op zoek maar diepere kennis en wil je meer in contact komen met jezelf en je gevoel? Dan is Yoga Alliance de ultieme opleiding voor jou om diepere en diepgaande kennis te vergaren van een vertrouwde bron.

Wat is yoga Alliance?

Yoga Alliance is een Amerikaans instituut met die volledig gericht is op het bevorderen van de kwaliteit van yoga lessen en opleidingen. Daarnaast is Yoga Alliance de wereldwijde maatstaf onder alle yoga opleidingen. Kwaliteit, integriteit en veiligheid zijn voor deze opleiding de basiswaarden die altijd worden nagestreefd. De basisopleiding van Yoga Alliance wordt gekenmerkt door YT-200 en is op dit moment de meest populaire yoga opleiding.

Waar staat RYT-200 precies voor?

RYT staat voor Registerd Yoga Teacher en het cijfer daarachter staat voor het aantal trainingsuren. RYT is een internationaal keurmerk voor yogadocenten en het geeft aan dat de opleiding erkend is door Yoga Alliance. Iemand met RYT-200 heeft de basisopleiding met succes afgerond. Daarnaast kan je ook een vervolgopleiding volgen

Het is belangrijk om eerst een yoga opleiding te volgen van 200 uur. Dit wordt namelijk gezien als een basisopleiding tot yogadocent. Wanneer je een opleiding van 50 of 100 uur volgt en afrond, wordt dit niet erkend door Yoga Alliance. Deze opleidingen worden namelijk gezien als specialisaties of bijscholingen. Het is dus de bedoeling dat je minimaal een 200-uur yoga opleiding volgt om een erkend basis yogadocent te worden. Maar volg je een yogaopleiding van 50 of 10 uur naast je basisopleiding? Dan kun je deze uren wel registreren bij Yoga Alliance.

Yoga opleiding

RYT-300 & RYT-500

Nadat je de opleiding RYT-200 hebt gevolgd, is er de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen en te verdiepen in de bepaalde onderwerpen. RYT-300 is een meer geavanceerde yoga les en het geeft aan dat het een 300 uur durende opleiding is. Nadat je de RYT-200 en RYT-300 met succes hebt afgerond, kun je je aanmelden als RYT-500 yogadocent. Je kunt namelijk de uren van RYT-200 en RYT-300 bij elkaar optellen. RYT-500 is de hoogste internationale standaard voor yogadocenten. Nadat je de RYT-500 voltooid hebt, kun je je inschrijven als Advanced Yoga Teacher of RYT-500 bij Yoga Alliance.

Waar kan ik deze opleiding volgen?

Sport&People is één van de weinige opleidingsinstituten in Nederland die een erkende Yoga Alliance aanbieden. Bovendien kun je zowel RYT-200 als RYT-300 volgen waarna je een internationaal erkend RYT-500 diploma ontvangt als je beide opleidingen succesvol hebt afgerond.