Safina fanclub
Image default
Particuliere dienstverlening

Funderingstechniek bij de huizen in en rondom Amsterdam

Funderingstechniek richt zich op de werkzaamheden met betrekking tot het fundament van huizen en gebouwen. In de loop der jaren kan het nodig zijn dat de fundering moet worden hersteld, omdat de constructie aan het verzakken is. Deze verzakking kan risico’s en gevaren met zich mee brengen. Daarom is direct herstel noodzakelijk. De huizen in Amsterdam en omgeving hebben vaker te maken met verzakking en slijtage van de fundering. Maar wat is hier de oorzaak van? Waarom hebben juist deze gebieden hier meer mee te maken? In dit artikel leest u alles over de oorzaak en oplossing.

De fundering van Amsterdamse huizen

Bent u woonachtig in Amsterdam of in de omgeving hiervan? Dan kan het wellicht zo zijn dat u te maken heeft (gehad) met funderingsherstel. Velen huizen in plaatsen als Amsterdam, Haarlem en Zaanstad zijn tientallen jaren geleden gebouwd. Omdat de omgeving hiervan zeer waterrijk was, werden ze op houten palen gebouwd. Deze palen zijn niet zo duurzaam als bijvoorbeeld een betonnen fundering. Omdat de bodem nog altijd veel water bevat, zakken de palen door de jaren heen steeds verder weg. Bovendien geeft de combinatie van hout en water schimmels en bacteriën de kans zich hier te ontwikkelen. Hierdoor gaan de palen rotten en slijt de structuur van de fundering. In dit geval is het cruciaal dat er snel wordt gehandeld. De modernere funderingstechniek is een stuk duurzamer, waarmee problemen in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Snel en efficiënt funderingsherstel

Basis funderingstechniek richt zich op deze omgeving en is gespecialiseerd in moderne fundering. Alle ongemakken worden hierbij geminimaliseerd. Zo wordt gezorgd voor ontruiming en inruiming van de woning, opslag van meubilair en eventuele tijdelijke huisvesting. Door het fundament te laten herstellen wordt permanente schade voorkomen. Geniet optimaal van uw woning in of rondom Amsterdam. Een investering die u voorbereid op een gouden toekomst van u en uw huis.