Safina fanclub
Image default
Mode en Kleding

Het belang van een sport bh

Het belang van een sport bh

Wanneer je als vrouw gaat sporten, dan zal je in tegenstelling tot mannen te maken krijgen met wat extra bewegende lichaamsdelen. We hebben het dan natuurlijk over de borsten. Vooral wanneer je sporten zoals hardlopen of kickboxen beoefent, dan zullen je borsten bij iedere beweging flink wat te verduren krijgen. Dit is niet alleen schadelijk voor het weefsel, maar kan ook enorm pijnlijk zijn voor zowel je borsten, maar ook je nek, schouders of rug. Het dragen van een sport bh voorkomt dit. Ondanks het belang van een sport bh, wordt dit door veel vrouwen nog wel eens onderschat, met alle gevolgen van dien. Om je te overtuigen, vertellen we je in dit artikel het belang van een sport bh.

Schadelijk voor je borsten

Wanneer je gaat hardlopen met een normale bh, dan zal je merken dat je bij iedere stap die je zet een flinke naschok voelt door de enorme bewegingsvrijheid die je borsten hebben. Waar dit in het verleden vervelend genoeg alleen kon worden geaccepteerd door vrouwen, zijn er tegenwoordig voldoende mogelijkheden om dit te kunnen voorkomen. Door het dragen van een star sport bh, zullen je borsten tegen je lichaam worden aangedrukt, waardoor ze bijna tot niet kunnen bewegen. Dit voorkomt dat het weefsel beschadigd kan raken en kun je zorgeloos je workout afmaken.

Comfort

Wanneer je gaat hardlopen, dan is er natuurlijk niets zo vervelend dat je bij iedere stap het gevoel hebt alsof je borsten alle kanten op gaan. Het is dus niet alleen schadelijk, maar ook ontzettend oncomfortabel. Door je fantasie bh tijdens een hardloopsessie te vervangen voor een sport bh, zal je niet alleen merken dat dit een stuk fijner zit, maar zal het ook je sportprestaties ten goede komen. Doordat een sport bh strak zit, kunnen je borsten geen kant op en zal je ongestoord kunnen sporten.

Tips

Wanneer je gaat sporten, dan is het verstandig een goede sport bh aan te schaffen. Waar je met een normale of zwangerschapsbh let op dat deze niet te strak zitten, geldt dit bij de keuze voor een sport bh juist wel. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je bh te strak zit, maar vaak is een maatje kleiner wel een verstandige keuze. Vind je het lastig welke maat je nodig hebt, dan is het verstandig even langs een sportzaak te gaan. Hier kunnen ze je voorzien van passend advies, zodat je de juiste keuze kunt maken voor een voor jou geschikte bh voor tijdens het sporten.