Safina fanclub
Image default
Mode en Kleding

Wanneer is het dragen van een veiligheidshesje verplicht?

Wanneer is het dragen van een veiligheidshesje verplicht?

Nederland is een dichtbevolkt land, waardoor het moeilijk te voorspellen is wanneer u verkeer tegenkomt. Het feit dat de meeste mensen een auto hebben en veel gezinnen twee of meer voertuigen hebben, betekent echter dat het moeilijk kan zijn om veilig de straat over te steken. Tijdens het hardlopen kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een veiligheidsvest te dragen. Overigens ben je als gewone burger van Nederland niet wettelijk verplicht om een veiligheidsvest te dragen. Dit geldt niet voor mensen die in bepaalde beroepen werken. Wanneer is een veiligheidshesje wel verplicht? Dat vertellen we in deze blog.

Wanneer er werkzaamheden gedaan moeten worden in het verkeer

Wegwerkers moeten altijd een veiligheidsvest dragen. Ten eerste kunt u denken aan wegwerkers. Zij werken vaak ’s avonds of ’s nachts en moeten goed zichtbaar zijn. Ten tweede moeten verkeersregelaars ook een veiligheidshesje dragen. Dit geldt ook voor hen omdat zij vaak ’s avonds of ’s nachts op straat zijn en ook goed zichtbaar moeten zijn.

Politieagenten dragen in sommige situaties veiligheidsvesten. Politieagenten hebben bijvoorbeeld een dienstuniform aan als ze aan het werk zijn, maar soms moeten ze ondersteuning bieden bij ongevallen. Daarom dragen politieagenten altijd een vest. Politieagenten dragen ook vesten tijdens alcoholcontroles.

Politieagenten zijn uiterst zichtbaar en moeten goed zichtbaar zijn. U kunt ook denken aan brandweerlieden, ambulancechauffeurs of paramedici. Zij werken vaak ’s avonds of ’s nachts en moeten goed zichtbaar zijn. Daarnaast kunt u denken aan beveiligers. Zij werken meestal buiten en moeten ook goed zichtbaar zijn.

Een veiligheidsvest is niet vereist, maar wel handig

Het dragen van een veiligheidsvest is een belangrijk onderdeel van veel beroepen. In feite kan het dragen van een veiligheidsvest uw leven redden. In andere landen zijn de wetten veel strenger. In bepaalde landen zijn burgers ook verplicht om vesten te dragen. Hopelijk wordt het in de toekomst ook verplicht voor verschillende beroepen in Nederland en daarbuiten.

Bent u op zoek naar een fluorescerend veiligheidshesje? Of heeft u vragen over het dragen van een veiligheidsvest? Neem dan contact op met een van onze specialisten op het gebied van werkkleding