Safina fanclub
Image default
Zorg

Het prikkelen van spieren in het lichaam door een fysiotherapeut

Zodra de fysio de effecten van herhaalde bewegingen op uw pijnbeeld heeft gezien en de neurologische status van uw aangedane lichaamsdeel heeft getest, zullen ze een gedetailleerder idee hebben van welke structuren meer gedetailleerd onderzocht moeten worden om de exacte aard van het probleem te verduidelijken.

Het is tijd dat de individuele spieren, gewrichten en ligamenten worden gestresst om hun reactie te beoordelen en toe te voegen aan het begrip van wat er aan de hand is. De fysio kan gewoon eerst het gebied voelen en vastpakken om een idee te krijgen van de toestand van de weefsels. Zijn ze erg gevoelig? Is er sprake van spierkrampen of verdikte weefsels?

De knie is een perfect voorbeeld

Neem uw knie als voorbeeld. Zodra de algemene toestand van de weefsels is gecontroleerd, zal de fysio het gebied rond de knie samenpersen om te zien of er een zwelling in de knie is, die bekend staat als een effusie.

Ze zullen stevig aanvoelen rond de lijn van het gewricht, over de hoofdbanden en waar de pezen inbrengen, rond de knieschijf en over de spieren in de buurt, op zoek naar enige tederheid, pijn of verdikking. Vervolgens zal de fysiotherapeut de gewrichtsbanden testen. Dit zijn taaie vezelachtige structuren die de gewrichten stabiliseren en voorkomen dat ze in ongeschikte posities terechtkomen. Fysiotherapie eindhoven woensel gezocht? Bekijk dan eens op Google om direct te zien wat het aanbod is. 

Hoe kun je de behandeling van een fysiotherapeut voor je zien?

Door uw dijbeen en scheenbeen als hefbomen te gebruiken kan de fysiotherapeut aanzienlijke spanningen door de knie leggen, waardoor de kniebanden worden uitgerekt, die zullen reageren met pijn of losheid als ze abnormaal zijn. De gewrichten worden dan in posities gebracht die ze ofwel van de spieren die erdoorheen gaan rekken om de integriteit van de spieren en gewrichten te onderzoeken.

In de ruggengraatgewrichten zijn er een aantal gespecialiseerde onderzoeken die kunnen worden uitgevoerd om te proberen de lijst van verdachten te beperken. De fysiotherapeut controleert de bijkomende bewegingen van de individuele ruggengraatgewrichten, de kleine glij- en glijbewegingen die zich in de gewrichten voordoen bij het heen en weer bewegen.

Onderzoeken van verschillende bewegingen

Om deze bewegingen te onderzoeken zal de fysiotherapeut u vaak op uw zij leggen en uw wervelkolom heen en weer bewegen als ze de beweging voelen die zich voordoet tussen de individuele ruggengraatniveaus. Hierna kunt u op uw voorkant worden geplaatst terwijl de fysiotherapeut uw ruggengraatniveaus palpeert (prikken en stokken) met wisselende mate van kracht, maar vaak ook vrij stevig om te zien of een bepaald niveau reageert door de pijn die u normaal gesproken klaagt op te wekken. Al deze tests gaan samen om de fysio in staat te stellen een diagnostische theorie te maken.

https://www.cbtfysio.nl/specialisaties