Safina fanclub
Image default
Eten en drinken

Hoe aardappelen geweldig zijn voor ons allemaal

Als we eerlijk zijn, dan hebben we in de loop der jaren de voedingswaarde van aardappelen zeker onderschat. De reden kan zijn dat gezondheidsdeskundigen online alleen de donkere kant van de groente meer hebben benadrukt of we nemen het gewoon als vanzelfsprekend aan omdat het zo gemakkelijk verkrijgbaar is wanneer we ze moeten eten. Maar net als bij alles in het leven, wordt het tijd dat we beseffen dat ook aardappelen iets zijn dat we als vanzelfsprekend beschouwen en dat het leven geweldig voor ons kan maken.

Daarom maakt het niet uit of u liever annabelle aardappelen of de eenvoudige witte eet, we zijn hier om uw vertrouwen in de groente weer op te bouwen met enkele van de beste redenen waarom aardappelen goed zijn voor ons allemaal.

Aardappelen zijn overal super goedkoop!

Wanneer was de laatste keer dat je hoorde van iets dat boordevol voedingswaarde zit en zo goedkoop is dat bijna elke andere persoon op aarde het zich kan veroorloven het te hebben? Ja, het antwoord zou elke keer aardappelen zijn! Bovendien zijn aardappelen ook geweldig als je op zoek bent naar een groente die een geweldige ROI biedt.

Maar hoewel dergelijke informatie alleen nooit genoeg kan zijn om iemand te overtuigen, gaan we ook diep in de voedingswaarde per cent duiken en als resultaat bevatten aardappelen essentiële voedingsstoffen zoals magnesium, vezels en vitamine C, E en K. worden beschouwd als de meest kosteneffectieve bron van kalium onder alle beschikbare voedingsmiddelen. Omdat er op sommige dagen iemand brak kan zijn, kunt u gemakkelijk overleven op aardappelen en absoluut geen gezondheidsproblemen ondervinden.

Geen aardappelen maken je niet dik

Als je de ‘aardappelen zal je dik maken’-theorie op internet hebt gelezen, zorg er dan voor dat het weer een halfbakken theorie is. Om het tegendeel te bewijzen, voerde de Universiteit van Washington in 2021 een onderzoek uit dat er geen verband bestaat tussen regelmatig witte aardappelen eten en aankomen. Er was geen verband te vinden voor het veroorzaken van obesitas, diabetes of niveaus van C-reactief proteïne.

Dus als u zich ooit zorgen heeft gemaakt over hoe witte aardappelen u zwaarlijvig kunnen maken, diabetes type 2 kunnen veroorzaken of een systemische ontsteking kunnen veroorzaken, dan is dit slechts een verkeerde veronderstelling.

Aardappelen eten kan ook de economie stimuleren

Weet u ook dat ondanks alle kritiek die het kreeg, aardappel nog steeds de vierde meest geconsumeerde groente ter wereld is? Ja, het is ook de beste verdiener voor boeren – ongeacht waar ze zijn!

Afgezien daarvan, als we de exportstatistieken van de groente volgen, importeerden de VS alleen al in 2010 voor $ 3,8 miljard aan aardappelen. Aan de andere kant waren ook Japan, China en Mexico de belangrijkste afnemers.

Dus, twijfel je nu aan de kracht van bintje aardappelen? Als je het nog steeds doet, vertrouw ons dan, je loopt een van de beste groenten ter wereld mis, wat gezondheidsdeskundigen ook zeggen!