Safina fanclub
Image default
Eten en drinken

Hoe bereid je spareribs het beste?

Iedereen heeft ze vast als eens een keer gehad: Spareribs. Dit is een van de meest bekende barbecue gerechten voor op de barbecue. Maar hoe maak je ze juicy, tasty en mals van binnen en krokant van buiten? Wij vertellen je hoe je het beste je spareribs bereiden kan.  

Waar komen ze vandaan?

Spareribs zijn afkomstig van varkensvlees/ varkensribben. Deze kun je krijgen in alle soorten en maten. Er zijn veel verschillende soorten spareribs te krijgen van verschillende soorten varkensrassen. Dit zou je met je slager kunnen bespreken of op kunnen letten in de supermarkt als je deze koopt.

Vlees bereiden en dan?

Als je de spareribs hebt gekocht en thuis gaat klaarmaken is het belangrijk om het vlees eerst goed te reinigen met water. Hiermee verwijder je andere restjes botten en eventuele gruis, zand en andere zaken. Als je dit hebt gedaan ga je de spareribs eerst ontvetten en de vliesjes aan de achterkant verwijderen. Aangezien dit alleen maar vet is zal dit op de BBQ alleen maar verbranden. Hierdoor kan de volledige smaak van het vlees verloren gaan. Als je dit hebt gedaan dan spoel je de rib nog eens af.

Kruiden en marineren

Als de sparerib volledig is schoon gemaakt, ontvet en ontvliest dan ga je de sparerib marineren en kruiden.  De meest voorkomende specerijen en marinades op spareribs zijn, olijfolie, mosterd of Worcestershire saus en qua kruiden meestal, bruine suiker, chili, peper, zout, knoflook en uienpoeder. Natuurlijk kun je spareribs op allerlei mogelijke manieren marineren en kruiden maar deze kruiden zijn het meest populair.  Als ze zijn gekruid etc. kun je ze het beste de hele nacht of dag in de koelkast laten liggen marineren zodat alle smaken en kruiden goed in het vlees van de sparerib kunnen trekken.

Als alles volledig is ingetrokken dan kun je ervoor kiezen om de spareribs voor te koken. Dit koken kan met weinig water en maar slechts 30 minuten. Het voordeel hiervan is wel dat ze daarna op de BBQ niet meer heel lang nodig hebben, slechts 10 minuten maar.

Tijdens het grillen kun je ze wel nog even insmeren tussen door met de overgebleven marinade voor extra smaak.

https://24taste.nl/allerlekkerste-spareribs-bereiden/