Safina fanclub
Image default
Gezondheid

Hoe constante rusteloosheid te behandelen?

Voor degenen die rusteloosheid ervaren als gevolg van angst, zijn er strategieën die kunnen worden gebruikt om het ongemak te beheersen. Een van de snelste manieren om wat van die adrenaline te verlichten, is door in beweging te komen en het weg te branden. Gaan hardlopen. Doe wat jumping jacks; het zal de overtollige adrenaline verbranden. Je kunt ook hier meer ontspanningsoefeningen ontdekken.

Andere dingen die kunnen helpen bij rusteloosheid en angst in het algemeen zijn:

  1. Meditatie – Meditatie kan helpen de geest tot rust te brengen, een persoon te kalmeren en te aarden, en een mogelijkheid te bieden om bewust (bewust) te zijn van iemands gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen. Deze oefening in mindfulness kan helpen om rusteloosheid te beheersen en over het algemeen minder kwetsbaar te worden voor rusteloosheid.
  2. Ademhalingsoefeningen – Er zijn veel verschillende ademhalingsoefeningen voorgesteld voor mensen met angst en rusteloosheid. Enkele van de meest populaire zijn diepe ademhalingsoefeningen, het tellen van ademhalingen en meditatie-ademhaling.
  3. Visualisatie – Visualisatie is een geweldig hulpmiddel voor angst en rusteloosheid. Visualisatie is de handeling van het visualiseren of verbeelden van zichzelf in een vredige, serene en veilige omgeving. Mentaal “transporteren” naar deze plek dient als een grote afleiding en zorgt ervoor dat lichaam en geest een gevoel van rust krijgen.
  4. Progressieve spierontspanning – Men denkt dat progressieve spierontspanning helpt bij angst en rusteloosheid, aangezien spierspanning een lichamelijke reactie is op stress. Hoewel er veel verschillende oefeningen voor progressieve spierontspanning zijn, zijn ze allemaal bedoeld om een ​​persoon te leren zijn of haar spieren systematisch te ontspannen (één spiergroep per keer).
  5. Lichaamsbeweging – Lichaamsbeweging maakt deel uit van een algehele gezonde levensstijl en is een aanbevolen aanpak om veel geestelijke gezondheidsproblemen aan te pakken. Voor aan angst gerelateerde rusteloosheid (en degenen die constant in de vecht- of vluchtmodus zijn), kan dagelijkse lichaamsbeweging zorgen voor een effectieve energieafgifte en een betere slaap bevorderen.

Over het algemeen is het doel om te leren hoe u uw angst kunt beheersen om te voorkomen dat deze uw leven beheerst. Angst is behandelbaar, net als angstgerelateerde rusteloosheid. Of het nu door middel van therapie, medicatie of zelfhulp is, er zijn mogelijkheden om uw angstsymptomen te verminderen en comfortabeler te zijn in uw dagelijkse activiteiten.

https://nickdewaard.nl/ontspanningsoefeningen/