Safina fanclub
Image default
Woning en Tuin

Hoe kun je zelf plinten installeren?

Een lage of een hoge plint heb je in elk huis, en ze zijn dus hard nodig. Maar toch kost het nog best wel even wat tijd voordat je zelf alles in je huis hebt gemonteerd.

Je bent er namelijk best wel een tijdje mee bezig. Maar waarom zou je ze nemen? En hoe leg je die aan?

 

Wat zijn het eigenlijk?

Het is allereerst natuurlijk wel handig om te weten wat het precies is voordat je ermee aan de slag gaat. Want het is eigenlijk niets meer dan een beschermlaag voor je muur. Het is namelijk een stuk hout dat verticaal tegen de muur wordt geplaatst om zo schade te voorkomen. Dat is dus handig. Want je wilt natuurlijk niet dat je schade krijgt aan je muur. Dit is dus een hele goed oplossing, en bijna ieder huis heeft dit tegenwoordig.

Maar op zichzelf ziet het er best wel saai uit, omdat het slechts een stuk hout is dat tegen de muur aan is geplakt. Maar juist daarom zijn er veel verschillende mogelijkheden voor verschillende soorten. Je kunt namelijk zelf bepalen hoe ze eruit komen te zien. Je kunt er namelijk een leuk kleurtje op aanbrengen. Of misschien wil je wel een ander soort hout gebruiken dat beter bij de inrichting van je huis past.

De mogelijkheden zijn dus oneindig, en juist dat maakt het zo leuk.

 

Hoe installeer je zelf plinten?

Als eerste moet je zorgen dat je ze goed op maat maakt. Dat is namelijk een stuk makkelijk als je het aan de muur gaat plakken. Anders zit je opeens met allemaal stukjes hout met verschillende hoogten.

Als je dit eenmaal hebt gedaan, moet je kit op de achterkant aanbrengen en deze tegen de muur aan plakken. Doe dit een voor een en neem hier rustig de tijd voor. Je wilt natuurlijk niet dat alles er achteraf slordig uitziet.

Je kunt daarna de scherpe randjes weghalen met een stukje schuurpapier. Maar als je alles goed hebt opgemeten en goed hebt geplakt, moet dat niet nodig zijn.

 

Hoe onderhoud je ze na afloop?

Zorg ervoor dat je ze af en toe insmeert met wat olie zodat ze een mooie glans krijgen. Zo zorg je ervoor dat de plint zijn kwaliteiten blijft behouden, en blijft hij er mooi en strak uitzien.

Want als ze er mooi uitzien, kan het je huis een glow up geven!