Safina fanclub
Image default
Woning en Tuin

Hoe vaak je beddengoed verschonen?

Beddenged en hoeslakens één of twee keer per week wassen

Je zit niet meer op de school of universiteit, dus één keer per maand je beddengoed of hoeslakens wassen gaat niet meer. “Lichaamsvloeistof, zweet en ziektekiemen hopen zich snel op in je beddengoed,” zegt Boyd. Haar aanbeveling: Doe elke week een was. Als je veel zweet, kun je de frequentie verhogen tot twee keer per week.

Was je beddengoed op de juiste temperatuur

Vergeleken met wollen truien of kanten bh’s die meer onderhoud vergen, is het reinigen van uw favoriete beddengoed en hoeslakens een fluitje van een cent. Gooi ze in de wasmachine op een warm tot heet programma en ga eten. Houd er rekening mee dat warm water gekleurde kledingstukken sneller vervaagt, dus gebruik een warm tot koud programma voor die met mooie patronen of donkere bedtextiel en hoeslakens. Als u echter te maken hebt met vlekken (bijvoorbeeld omdat uw kind in bed heeft geplast) of als u ziek bent geweest, kies dan het warmste programma om ziektekiemen te doden. En wat het wasmiddel betreft, kijk op het etiket: Boyd raadt aan een reinigingsmiddel te gebruiken met oppervlakteactieve stoffen op plantaardige basis. “Anders staat er petroleum op en dat wil je niet”, zegt ze.

Was hoeslakens apart

Hoe verleidelijk het ook is om één lading te doen en klaar te zijn, was uw hoeslakens apart van andere artikelen, vooral handdoeken. “De pluisjes van de handdoek komen op de nieuwe hoeslakens terecht en daar wilt u niet mee te maken krijgen”, waarschuwt Boyd. Een verdwaald katoenen T-shirt bij het beddengoed gooien is prima, maar sokken en shirts blijven vaak in de hoeslakens hangen en raken verloren of worden niet goed schoongemaakt. Een andere reden om kleding en hoeslakens apart te wassen is om haken te voorkomen. “hoesLakens blijven haken aan ritsen en hardware, en je vindt mysterieuze gaten en scheuren,” zegt Boyd.