Safina fanclub
Image default
Verbouwen

Hoe werk je beter op een rolsteiger?

Wanneer je op hoogtes werkt, kan je dit op verschillende manieren doen. Je kan er voor kiezen om een ladder, rolsteiger of kamersteiger ervoor te gebruiken. De typen steiger of ladder dat jij het best kan gebruiken is afhankelijk van de situatie. Een rolsteiger wordt vooral gebruik bij  lichte en staande werkzaamheden. Wil jij graag een rolsteiger kopen, zodat je een veilige werksituatie kan creëren, maar vind je een rolsteiger prijzig? Koop dan een gebruikte steiger. Dit kan bij Rolsteiger.net. Zo kan je toch prettig werken op hoogtes. 

Veilig werken is belangrijk op een rolsteiger

Het is belangrijk dat je een veilige werkplek hebt om op te werken. Een rolsteiger kan deze veiligheid bieden. Op een rolsteiger loop je ook natuurlijk nog risico’s. Het is daarom belangrijk om goed te weten hoe je er veilig op werkt. Als werkgever moet je dit duidelijk maken bij jouw werknemers. Een rolsteiger wordt vaak ingezet wanneer je op hoogtes werkt. Omdat de rolsteiger van licht materiaal is, kan je de steiger gemakkelijk in elkaar zetten en verschuiven. Een rolsteiger is een veiligere hulpmiddel dan een ladder. Zorg er wel voor dat de rolsteiger goed in elkaar is gezet. Een rolsteiger die niet goed in elkaar is gezet of die slecht gemonteerd is,zorgt voor ongevallen. Zet de rolsteiger daarom goed in elkaar en controleer het altijd voor gebruik. Ook kan je de rolsteiger niet zomaar overal neerzetten. Het is belangrijk dat je de rolsteiger neerzet op een verharde ondergrond. Wil je de steiger nog stabiliseren, dan kan dit gemakkelijk met een stabilisator. Houd ook altijd rekening met het weer. Met slecht weer zoals, zware regenval, vorst of zware windstoten is het niet verstandig om op de rolsteiger te werken. Check het weer daarom altijd na voor gebruik. 

Wat moet je vooral niet doen op een rolsteiger?

Ga op een rolsteiger altijd voorzichtig te werk. Doe geen dingen die een risico meenemen. Klim ook nooit aan de buitenkant van de rolsteiger omhoog. Zo heb je geen bescherming of leuning die jou kan opvangen. Verplaats de rolsteiger ook nooit wanneer er nog iemand of spullen opstaan. De spullen kunnen dan ook gemakkelijk naar beneden vallen en op iemand belanden. Hang ook geen materialen aan de leuningen van de rolsteiger. De kans is groot dat je deze kwijt kan raken door de wind en het op iemand belandt. Gebruik op de steiger ook niet een trapje of ladder, want dit maakt het werken op een rolsteiger weer onveilig. Hou je altijd aan de veiligheidsinstructies om ongevallen te voorkomen. 

 

Gerelateerde artikelen

Met gemak door uw verhuizing heen, ontdek de verhuis parels!