Safina fanclub
Image default
Woning en Tuin

Inbraakpreventie voor iedereen

Het zal je helaas misschien al eens overkomen zijn. Je komt thuis na een gezellig avondje uit en loopt naar de voordeur. Je ziet dat deze openstaat, terwijl je zeker weet dat je die deur op slot had gedraaid! Niet van het ergste uitgaan, maar je ziet de bui natuurlijk al hangen. Heel je woning is overhoop gehaald en er missen allerlei spullen, er is ingebroken!

Voorkomen is beter dan genezen

Het kan zijn dat je al een keer het slachtoffer bent geweest van een inbraak, of je wil juist voorkomen dat jou dit ooit gebeurt. Vaak horen we ook van mensen dat ze er niet zo bang voor zijn, omdat ze geen spullen van waarde thuis hebben liggen. Maar, helaas, weten inbrekers dat niet! En ook al heb je geen waardevolle spullen, dan is het nog een erg vervelend gevoel om te zien dat er toch iemand door al je spullen heen is gegaan. Je kan je onveilig gaan voelen in je eigen huis. Daarom is het wijs om je goed te weren tegen inbrekers en laat onze slotenmaker hier nu net alles vanaf weten!

Inspectie door slotenmaker

Je vraagt met gemak een inspectie aan bij jouw lokale slotenmaker. Dit doe je via de website van Slotenprobleemkwijt, je vindt hier niet alleen een aanvraagformulier, maar ook het nummer van jouw slotenmaker. Hij zal jouw woning of bedrijfspand van top tot teen controleren en een lijst maken van alle punten die mogelijk versterkt moeten worden. Denk hierbij niet alleen aan de sloten van de deuren, maar ook aan de ramen! Vaak komt er uit het advies dat de voor- en achterdeur verstevigd moeten worden, aangezien dit de favoriete ingangen van inbrekers zijn. Als hij alles met jou heeft doorgenomen, moet er natuurlijk nog voor een specifieke sloten soort gekozen worden. 

Inbraakwerende sloten

De manier die inbrekers het meest gebruiken is de ‘Bulgaarse Methode’ ofwel kerntrekken. Dit houdt in dat de inbreker met een de geharde schroef uit het sleutelgat schroeft. Daarna wordt deze cilinder er ruw uitgetrokken of zelfs gebroken. Het slot wordt omgedraaid en de deur is open. Op deze manier wordt ook de deur zwaar beschadigd. Om dit dus te voorkomen wordt er een slot met een SKG keurmerk aangeraden, dat houdt in dat het slot is getest op duurzaamheid en sterkte. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid aan. 

SKG** (2 sterren)

Dit is tegenwoordig de standaard voor cilindersloten. Het nadeel aan deze sloten is dat ze niet bestand zijn tegen de kerntrekmethode. Zou je dit graag wel willen, dan moet je voor een slot kiezen met een SKG*** beveiligingsklasse.

SKG*** (3 sterren)

Cilinders die voorzien zijn van dit keurmerk zijn versterkt met kerntrekbeveiliging. Hierdoor zijn dit soort sloten bestand tegen vrijwel elke inbraakmethode. Maar dan moet je cilinderslot gecombineerd worden met een veiligheidsbeslag, ofwel een deurbeslag.