Safina fanclub
Image default
Bedrijven

Kindertherapie

Een laagdrempelige vorm van therapie

Wanneer we het hebben over kindertherapie is dat een laagdrempelige en vooral ook kortdurende vorm van therapie. Woont u in Zeist of in de omgeving daarvan en uw kind heeft een bepaalde vorm van therapie nodig, dan is het verstandig om een therapeut uit die omgeving te nemen. Kindertherapie Zeist is er voor de leeftijdsgroep van 6 tot 18 jaar. De vorm van therapie, die aan deze leeftijdsgroep wordt gegeven, is speciaal hiervoor ontwikkeld. De kindertherapie Zeist zal uw kind helpen om van de problemen af te komen.

Wat is belangrijk bij een kindertherapie?

Woont u in Amersfoort en u heeft een kindertherapeut nodig voor uw kind, dan moet u kindertherapie Amersfoort gebruiken. Omdat u meerdere malen naar de kindertherapie Amersfoort moet gaan, is het fijn als u daarvoor niet te ver hoeft te rijden. Bij kindertherapie zal het kind centraal staan met zijn of haar klacht en niet de therapeut met zijn of haar behandelingsmethode. Het kind zal onbewust moeten weten wat er nodig is om het probleem op te lossen. De therapeut en het kind zullen samen naar hulpbronnen en oplossingen zoeken. De therapeut zal respect tonen voor uw kind en daardoor ook het vertrouwen wekken bij uw kind. De oplossing zal worden gezocht in de gedachtewereld van het kind, maar ook op de plaats in het gezin en de relaties die het kind heeft met de buitenwereld.

Wanneer kan kindertherapie nuttig zijn?

Er kunnen bij een kind veel verschillende soorten klachten zijn die soms door verschillende omstandigheden veroorzaakt worden. Een kind kan met zichzelf in conflict komen wanneer de ouders gaan scheiden of één van de ouders overlijdt. Een kind kan ook depressieve klachten krijgen als het regelmatig wordt gepest waardoor het weinig zelfvertrouwen kan opbouwen. Ook kan een kind een druk en vol hoofd hebben en niet weten waar dat vandaan komt. Zo zijn er nog veel meer redenen om kindertherapie Amersfoort te volgen.

De invalshoek bij een kindertherapie

Wanneer een kind bij een therapeut komt, zal deze niet kiezen uit één invalshoek om de zaak op te lossen, maar gebruik maken van zes verschillende invalshoeken. Daarbij kunt u denken aan het medisch model (gericht op medische en lichamelijke oorzaken), stressmodel, gedragsmodel, cognitief model (gericht op de gedachten en gevoelens van het kind), systematisch model en het psychoanalytisch model (gericht op onverwerkte zaken). Al deze handelingen zijn erop gericht het kind te helpen.

https://www.invivokids.nl/kindertherapie-amersfoort/

Gerelateerde artikelen

Wat te doen in Amsterdam en hoe vindt je een betrouwbare taxi service?

Aannemer nodig?

Advocatenkantoor Zutphen