Safina fanclub
Image default
Geschenken

Het verwerken van de as van overledenen in een diamant zorgt voor een zachter afscheid

Wanneer uw dierbare overlijdt, is er gedurende de eerste periode vaak weinig tijd voor rouw. De uitvaart dient geregeld te worden. Het helpt als uw dierbare zijn of haar wensen al had uitgesproken of op papier had gezet. Is dat niet het geval, dan staat u als nabestaande voor de beslissing: een begrafenis of crematie? Alhoewel ook steeds vaker voor de laatste optie wordt gekozen, vinden veel mensen een crematie nog steeds geen prettige gedachte. Soms komt dit voor uit een bepaalde levensovertuiging, anderen vinden verbranding geen prettig idee en voor veel mensen voelt een crematie gevoelsmatig ook nog eens onomkeerbaar. Echter bevalt dat laatste door de opkomst van tal van respectvolle mogelijkheden te betwisten. Denkt u bijvoorbeeld eens aan het verwerken van de as van overledenen in een diamant.

Uw dierbare altijd met u meedragen

Laat u de as van overledenen in een diamant verwerken, dan spreken we van een asdiamant. U kunt hiervoor niet bij zomaar een juwelier terecht, maar bij gespecialiseerde deskundigen als CR Diamond Polishing. Het Antwerpse diamantbewerkingsbedrijf produceert asdiamanten, waarmee prachtige herinneringssieraden worden gemaakt. Deze maken het afscheid van een dierbare ‘zachter’ en minder definitief, omdat ze u het gevoel geven de betreffende persoon altijd met u mee te kunnen dragen.

Oog voor het eindresultaat én uw persoonlijke wensen en ervaringen

Het kan een onprettig idee zijn dat een onbekende aan de slag gaat met de as van uw overleden dierbare. Bij CR Diamond Polishing begrijpt men dat maar al te goed. Daarom heeft men er niet alleen oog voor het eindresultaat, maar voor het hele proces. Daarbij hoort ook uw ervaring. De vakkundige diamantbewerkers zullen dankzij hun jarenlange ervaring de meeste van uw wensen kunnen inwilligen. Er wordt zeer zorgvuldig omgesprongen met de as van overledenen wanneer deze in de diamant wordt gedaan. Het eindresultaat, een prachtig herinneringssieraad, wordt u zo spoedig mogelijk toegezonden.