Safina fanclub
Image default
Eten en drinken

Koffiezetapparaat kopen?

Het vinden van de juiste koffiezetapparaat om mee naar huis te nemen begint met jezelf af te vragen wat je wilt. Als u niet zeker weet waar u naar op zoek bent, is deze gids iets voor u! We hebben een eenvoudige handleiding voor kopers gemaakt over hoe u een apparaat kiest die geschikt is voor u. In deze gids gaan we in op de voor- en nadelen van een koffiezetapparaat en semi-automatische apparaten. En aan het einde van elk artikel bevelen we de beste koffie in die categorie aan. Laten we beginnen! We beginnen hier met deze eenvoudige vraag:

Hoe toegewijd ben je bij het kopen van een koffiezetapparaat?

Ben je gewoon vrienden of heb je een serieuze relatie met je espresso? We weten het, het klinkt gek, maar het begrijpen van uw niveau van betrokkenheid is de eerste stap om de juiste koffiezetapparaat voor u te vinden. Denk aan je ochtendroutine: ren je meestal de deur uit of kook je een uitgebalanceerd ontbijt? Hoe u uw machine gaat gebruiken – in feite uw relatie ermee – is de beste manier om te bepalen wat u mee naar huis moet nemen.

Verschillende merken

Dit type machine is voor mensen die de deur uit rennen. De meeste vereisen weinig tot geen barista-vaardigheden en werken meestal met één druk op de knop. Het is alsof je je eigen persoonlijke barista in je keuken hebt! Afhankelijk van het model bieden sommige machines basisdrinkopties zoals espresso of Americanos, terwijl meer geavanceerde opties een reeks menu-items, aangepaste temperatuur of melktextuur en meer bieden. Superautomatics hebben verschillende opties voor het opschuimen van melk, zoals een stoomstok in panarello-stijl, traditionele stoomstok of karaf, zodat u kunt kiezen welke optie geschikt is voor u. Superautomatics met één druk op de knop zepen bijvoorbeeld latjes rechtstreeks in uw kopje dankzij de integratie van melksystemen zoals een aangesloten karaf.

Jura

Met semi-automaten moet je bereid zijn om mee te doen en er mee te groeien – tot op zekere hoogte. Er zijn verschillende jura koffiemachines die beginnersondersteuning bieden met functies zoals de portafilter onder druk, waarmee je elke keer een consistent shot kunt maken, of een panarello-stoomstaaf die dikke, rijke melk schuimt met weinig vaardigheid.

Smeg

Als je klaar bent om je barista-vaardigheden uit te breiden, kun je met het SMEG koffiezetaparaat op een hoger niveau vrijwel elk aspect van je espresso en melk regelen. Machines op hoog niveau hebben meestal een traditionele stoompijp en niet-onder druk staande portafilters, die een vaardigheid, techniek en voorbereiding vereisen. Op een portafilter die niet onder druk staat, hebt u bijvoorbeeld een consistente maling nodig, waarvoor een hoogwaardige grinder en de zintuigen (smaak, zicht, enz.) Nodig zijn om uw maling in te bellen. Dat betekent dat je meer controle hebt over hoe verfijnd je espresso is!

Voor degenen die latte en cappuccino drinken, zult u de flexibiliteit van een traditionele stoompijp waarderen. Je kunt melk structureren als dicht, droog schuim of verfachtig voor latte kunst. Dan zijn er soms geavanceerde functies zoals PID’s om de keteltemperatuur te regelen of de mogelijkheid om de pre-infusietijd in te stellen. Let ook goed op of de temperatuur goed is.

https://koffiemachine.org/koffiezetapparaat/