Safina fanclub
Image default
Woning en Tuin

Kunstgras en toebehoren

Kunstgras, je bent er vast wel ooit in aanraking mee gekomen. Of je nu naar een voetbalwedstrijd, speelplein, of een andere openbare plek gaat, je komt het overal tegen. Maar wat is kunstgras nou precies?

Kunstgras lijkt veel op echt gras, maar wat hen van elkaar onderscheid is het feit dat kunstgras gemaakt is van een kunstmatige/synthetische materiaal. 

Nooit meer plassen die blijven staan in de tuin, of een modderpoel van zand en aarde bij veel regenval. Kunstgras houdt je tuin netjes aan kant.

Waarom kiezen voor kunstgras?

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen redenen waarom ze voor kunstgras kiezen. Je hebt ouders die het beu zijn om steeds vieze en modderige voetafdrukken in huis te ontdekken, een (gras)allergie hebben of simpelweg geen zin hebben om hun tuin continu bij te houden.
Kortom: er zijn verschillende redenen waarom men kiest voor kunstgras i.p.v. echt gras.

Voordelen kunstgras

Wat zijn nou precies de voordelen van kunstgras? Hier is een opsomming van de voordelen:

– Er is weinig onderhoud nodig
– Kunstgras is redelijk slijtvast
– Je kunt de kleur van het kunstgras zelf bepalen
– Veel minder last van ongedierte
– Altijd een natuurlijke en groene uitstraling
– Geschikt voor diverse sport- en speldoeleinden
– Geen last van vieze (modderige) voetafdrukken
– Ideaal voor mensen met een (gras)allergie
– Er treden geen kale plekken op na het intensief gebruik ervan
– Heeft (vaak) een garantie van 10 jaar
– Kunstgras heel milieuvriendelijk, mits je voor kwalitatief goed kunstgras kiest

Prijs kunstgras

Er zijn verschillende soorten bedrijven die gespecialiseerd zijn in kunstgras en verschillende prijzen hanteren. Wel is het belangrijk om een professioneel bedrijf te contacteren om zodoende het optimale resultaat van kunstgras te krijgen die je wenst.

De kostprijs van kunstgras ligt per m2 tussen de €9,95 tot €34,95. Dit lijkt een groot verschil en dat is het zeker ook, maar houd wel in gedachte dat er verschillende soorten kuntgrassen zijn, de een beter dan de ander.

Je hebt bijvoorbeeld een verschil tussen lange en korte kunstgrasvezels, de prijs hierin verschilt aanzienelijk aangezien langere kunstgrasvezels natuurlijker lijken voor het blote oog en korte kunstgrasvezels er minder natuurlijk uitzien.

Verder speelt de aanwezigheid van mosdraad ook een grote rol. Bevat jouw kunstgras mosdraad? Dan kan het zijn dat de prijs van het kunstgras mede daardoor duurder wordt. Mosdraad zijn de bruine, gele of beige draadjes die tussen het kunstgras te vinden is en zorgt tevens voor een natuurlijke uitstraling.

Invulzand

 

De prijs van kunstgras kan verder oplopen d.m.v. het aanschaffen van invulzand of een onderdoek. Dit wordt meestal besproken met het bedrijf waar je het kunstgras aan wilt schaffen, zij zullen jou voorzien van advies.

Invulzand kun je zelf ook aanschaffen, dit zand is verkrijbaar in big bags wat zorgt voor een gemakkelijke verwerking ter plekke. 

Kortom: Wil je een natuurlijke en duurzame kunstgras aanschaffen? Dan kunnen de prijzen per m2 tussen de €25,95 tot €35,95 verschillen. Heb je een lager budget? Houd er dan rekening mee dat de kunstgras er minder natuurlijker uit zal zien en wellicht niet zo duurzaam is al de betere varianten, dit is natuurlijk per bedrijf verschillend.

Kunstgras steeds populairder

Kunstgras wordt met de dag steeds populairder onder menig Nederlander. Maar dit geldt niet alleen voor de normale huishouden, maar kunstgras doet het vooral goed in de sportwereld. In 2016 beschikte meer dan de helft van de ruim 2.500 amateurclubs in Nederland over één of meerdere kunstgrasvelden en het aantal stijgt met de dag meer en meer. Dit is natuurlijk niet gek, want als je naar de voordelen kijkt van kunstgras dan begrijp je de redenen waarom zoveel mensen kunstgras nemen maar al te goed. Dus, of je nu kunstgras aanschaft voor in en rondom het huis, speelplein of voor sport- en speldoeleinden, het kan allemaal!

https://www.betondingen.nl/big-bag-zand/