Safina fanclub
Image default
Dienstverlening

Lassers en reachtruckchauffeurs zijn twee essentiële beroepen in veel industrieën

Lassers zijn geschoolde arbeiders die hitte en druk gebruiken om metalen onderdelen samen te voegen tot structuren en producten. Zij gebruiken verschillende lastechnieken en gereedschappen om ervoor te zorgen dat de lassen sterk en duurzaam zijn en aan de vereiste specificaties voldoen.

Lassen is een fysiek veeleisende baan die handigheid, oog-handcoördinatie en een goed evenwichtsgevoel vereist. Lassers moeten ook een uitstekend probleemoplossend vermogen hebben, aangezien zij vaak creatieve oplossingen moeten vinden voor complexe lasuitdagingen. Ze moeten ook blauwdrukken en schema’s kunnen lezen en interpreteren, en meetinstrumenten kunnen gebruiken om nauwkeurige sneden en verbindingen te maken.

Heeft u een vacature met lasser gezocht openstaan voor uw bedrijf? Schakel dan de hulp in van MyTEC uitzendgroep. Alles op alles wordt gezet om zo snel mogelijk de perfecte lasser voor u te vinden.

Reachtruckchauffeur

De reachtruckchauffeur daarentegen is verantwoordelijk voor het bedienen van een reachtruck om producten te laden en te lossen uit opslagrekken, ze te vervoeren naar verschillende gebieden binnen een magazijn en ze op de juiste plaats te zetten. Hij moet goed op de hoogte zijn van de veiligheidsvoorschriften, een goed ruimtelijk inzicht hebben en de reachtruck in krappe ruimtes kunnen manoeuvreren.

Reachtruckchauffeurs moeten ook effectief met hun team kunnen communiceren en instructies nauwkeurig opvolgen om ongelukken of schade aan de producten te voorkomen. Ze moeten ook een computer of handapparaat kunnen gebruiken om de inventaris bij te houden en eventuele afwijkingen te rapporteren.

Ook wanneer u een vacature met reachtruckchauffeur gezocht heeft openstaan kunt u vertrouwen op de expertise en ervaring van MyTEC uitzendgroep.

Opleiding of training vereist

Beide beroepen vereisen een uitgebreide opleiding en certificering. Lassers moeten een lasopleiding volgen of naar een lasschool gaan om de nodige vaardigheden en kennis op te doen om hun werk effectief uit te voeren. Reachtruckchauffeurs moeten ook trainingsprogramma’s volgen om de juiste technieken te leren voor het bedienen van de reachtruck en het veilig hanteren van materialen.

Qua beloning verdienen lassers doorgaans een hoger salaris dan reachtruckchauffeurs, maar beide beroepen bieden stabiele, goedbetaalde banen met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden. Lassers kunnen doorgroeien naar leidinggevende of managementfuncties, terwijl reachtruckchauffeurs kunnen doorgroeien naar managementfuncties in het magazijn.

 

https://www.mytecuitzendgroep.nl/