Safina fanclub
Image default
Woning en Tuin

Lekdetectie en oplossing door onze specialisten

Wat gek, de rekening voor het water lijkt telkens weer wat duurder te worden! Maar je weet toch heel zeker dat je net zoveel verbruikt als normaal. Hoe kan het dan toch zo zijn dat je blijkbaar meer water verbruikt? En ineens zie je ook kleine vochtplekken op je plafond verschijnen. Dat betekent dat je hoogstwaarschijnlijk te maken hebt met een lekkage!

Waar zit de lekkage?

Het vinden van de lekkage is bijna net zo’n moeilijke klus als het oplossen van de lekkage! En vrijwel niemand is zelf in staat om een lekkage op te sporen, aangezien de lekkages vaak ook maar erg klein zijn. Daarom schakel je dus een erkende specialist in lekdetectie in, want hij kan namelijk met al zijn kennis en apparatuur het lek zo vinden! Hij heeft een aantal methodes om een lekkage op te sporen met zijn gereedschappen:

  1. Het gebruik van een infraroodcamera. Dit is de meest gemakkelijke manier, omdat er hiervoor geen breekwerk nodig is. De camera volgt de warmte die in de muur of vloer zit tot de lekkage is gevonden. 

  2. Het gebruik van ultrasone detectie. Hier wordt er gebruik gemaakt van geluidsgolven en de weerkaatsing daarvan, daarmee spoort de specialist de lekkage op.

  3. Een druktest. De specialist voert de druk in de leidingen op. Als de druk niet constant blijft, dan weet hij dus dat er zich een lek in de leidingen bevindt. 

  4. Een vochtmeting. De specialist zoekt hiermee de plek waar het het meest vochtig is en op deze plek bevindt zich dan de lekkage.

  5. Het gebruik maken van een endoscopie. Er wordt dan een camera in de leidingen of holle ruimtes geplaatst. Zo gaat de specialist op zoek naar het lek. 

Hoe wordt de lekkage opgelost?

De specialist gaat nog niet naar huis toe als hij alleen de lekkage heeft ontdekt. Hij dicht de lekkage natuurlijk ook! Het plan van aanpak hangt grotendeels af van de omvang en aard van de lekkage. Misschien is het niet nodig om breekwerken uit te voeren, maar in andere gevallen kan het wel noodzakelijk zijn. Ook zal de vochtschade opgemeten moeten worden om verdere rottingen, immers moeten alle aangetaste en beschadigde delen verwijderd worden om verdere schade te voorkomen. Daarom is het dus wijs om een professional in te schakelen als je te maken hebt met een lekkage, of als je hierover twijfelt. Je wordt ten alle tijden geholpen door een erkend vakman die altijd goede service biedt!

Bron: https://lekkageprobleemkwijt.nl/

https://lekkageprobleemkwijt.nl/