Safina fanclub
Image default
Dienstverlening

Met EMS fitness word en blijf je fit, gewoon vanuit huis

Wil je jouw lichaam graag fit houden, maar heb je geen tijd of zin om een paar keer per week naar de sportschool te gaan? Dan zou je eens kunnen kijken naar een alternatieve manier van sporten, met elektrische impulsen. Dat is EMS fitness, waarbij je gewoon vanuit huis je lichaam in korte trainingssessies fit kan houden.

Als je nog nooit van EMS fitness hebt gehoord vraag je je nu uiteraard af wat dat voor training is. Elektrische spierstimulatie, oftewel EMS, geeft de spieren een extra stimulatie en versterking door middel van elektroden. De elektroden, 12 paar, zitten verwerkt in een stimulatiepak dat speciaal voor deze training is ontwikkeld. Het stimulatiepak en daarmee de elektroden zijn verbonden aan een trainingsapparaat, waar meerdere trainingsprogramma’s op geprogrammeerd zijn.

Van elk van de 12 elektrodeparen kan de intensiteit van de elektrische impulsen op elk moment worden aangepast. Je kan dus zelf bepalen welke intensiteit voor jou prettig aanvoelt. Sommige EMS apparaten zijn voorzien van een meetfunctie, waarop je kan zien hoe jouw spieren de belasting van de elektrische impulsen ervaren.

Elektrische spierstimulatie wordt al ruim 50 jaar toegepast door fysiotherapeuten om verzwakte spiergroepen van patiënten weer op te bouwen. Het is een training die veel wordt toegepast om te revalideren na bijvoorbeeld een operatie of een ongeval. Inmiddels zijn we erachter gekomen dat wanneer individuele spieren die verzwakt zijn geraakt op deze manier versterkt kunnen worden, een algehele spieropbouwende training ook zeer goed mogelijk is. EMS wordt dus inmiddels niet meer alleen in klinieken ingezet, maar nu dus ook als doeltreffende training voor thuis.

Hoe zijn de ervaringen van anderen met EMS training?

Ben je benieuwd hoe de EMS training ervaring van andere mensen is? Op de site van StimaWELL komen meerdere mensen aan het woord die hun ervaringen met het EMS apparaat delen. Omdat je zoveel verschillende doelen kan bereiken met EMS training, zijn er veel succesverhalen.

Of je nu wilt afvallen, spieren wilt opbouwen, je stofwisseling wilt verbeteren, van je rugpijn af wilt, je bekkenbodemspieren na je bevalling wilt trainen, je huid wilt verbeteren of goed wilt kunnen ontspannen, het is allemaal mogelijk met EMS training.

Ervaar het zelf en huur eenvoudig een EMS apparaat met een stimulatiepak bij StimaWELL.

 

https://www.stimawell.com/nl-nl