Safina fanclub
Image default
Woning en Tuin

Nieuw dak? Zo ga je dat (laten) doen!

Je hebt besloten dat je toe bent aan een nieuw dak. Misschien vanwege lekkages of omdat het er gewoon niet meer uit ziet. Wat de reden ook is, je wil een nieuw dak maar weet niet waar je moet beginnen. Dan is deze blog perfect voor jou want wij gaan je daarbij helpen!

Wat voor soort dak?

De eerste vraag die hierbij belangrijk is, is wat voor soort dak je graag zou willen. Wil je misschien een plat dak? of toch een schuin dak?

Plat dak

Een plat dak zorgt ervoor dat je woning een moderne look krijgt. Dit is echter niet het enige aspect waar je de keuze op moet baseren. Je moet ook een keuze maken met betrekking tot de isolatie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een warm plat dak, dit betekent dat de isolatie buiten wordt aangebracht. Hierbij worden draagbalken meegenomen in de isolatieschil. Bij een koud plat dak blijven de balken ongeïsoleerd waardoor deze gevoeliger zijn voor wisselingen in temperatuur en schade. Vaak gaan mensen daarom voor een warm plat dak.

Schuin dak

Bij een schuin dak heb je wat meer opties, je kunt namelijk de dakbedekking helemaal aansluiten op de uitstraling van je woning. Er zijn bijvoorbeeld keramische dakpannen, leien of riet, keramisch is het goedkoopst. Dit komt doordat er bij riet een gespecialiseerde rietdekker aan te pas moet komen, daar komt bij dat een rieten dak meer onderhoud vergt dan een keramisch dak.

Schakel een expert in

Het is ontzettend belangrijk dat je niet zelf aan de slag gaat met je nieuwe dak. Dit is namelijk geen gemakkelijk karwei. Er moet met ontzettend veel zaken rekening gehouden worden, welk materiaal kies je? Waar en hoe plaats je isolatiemateriaal? Daarnaast kan het ook levensgevaarlijk zijn om zonder ervaring aan een nieuw dak te beginnen.

Zorg er daarom altijd voor dat je een vakman inhuurt van Dakprobleem.

https://dakprobleemkwijt.nl/