Safina fanclub
Image default
Boeken en Tijdschriften

over Karin Slaughter

Als je alle bestsellerplaatsingen van Karin Slaughter wereldwijd vanaf maart 2017 zou optellen dan zouden ze oplopen tot 2.509 weken. Dat is meer dan 48 jaar!!

Wat betekent dat Karin Slaughter langer op de bestsellerlijsten staat dan de tijd dat ze nog in leven is.  Slaughter is in feite de echte achternaam van Karin. Ze is verwant aan de Yankee-honkballegende Enos Slaughter.  Vroeger was ze eigenaar van een sigarenbedrijf, dus schreef ze haar eerste 3 boeken tussen het aannemen van bestellingen door, ’s avonds en in het weekend.

Om haar boeken te promoten, heeft Karin Slaughter al meer dan 1 miljoen airmiles afgelegd. Haar favoriete eten is cupcakes.

 

 

Korte biografie Karin Slachter

De internationale bestseller-auteur staat bekend om haar naam: ze wordt beschouwd als de “slager van het thrillergenre”. Ze schrijft genadeloos aangrijpende romans en ontving in 2011 de Silver Bullet Award. Met haar debuutroman Blindsighted (Engl. Nachtschade) in 2002 brak ze al door tot de beste thrillerschrijvers van de VS. Haar schrijfstijl wordt beschouwd als rechttoe rechtaan, precies en vlijmscherp.

Haar collega-schrijver Tess Gerritsen beschouwt Karin Slaughter als een van de moedigste thrillerschrijvers. Vandaag de dag woont de in 1971 geboren Amerikaan in Atlanta. De boeken van Karin Slaughter bouwen ook buiten de individuele serie op elkaar voort. Daarom wordt aanbevolen om de volgorde Grant County, Will Trent en Georgia te lezen.

De Jeffrey Tolliver / Sara Linton / Grant-County serie van Karin Slaughter

In het rustige Heartsdale, Georgia (de plaats is fictief), moeten hoofdinspecteur Jeffrey Tolliver en zijn team afschuwelijke misdaden aan het licht brengen. Tolliver is getrouwd met Dr. Sara Linton, dan gescheiden en dan hertrouwd. Linton is kinderarts in het Heartsdale Children’s Hospital en speelt de rol van patholoog als het gaat om het oplossen van hoofdmisdaden.

 

 

De Will Trent / Atlanta serie van Karin Slaughter

Met Special Agent Will Trent heeft Karin Slaughter, zoals ze zelf zegt, een slimme en introverte kerel gecreëerd waar vrouwen gewoonweg van houden. De liefdesrelatie met zijn sociaal nogal onverenigbare, maar absoluut integere collega Angie Polaski wordt gekenmerkt door constante ups en downs.

Zijn baas Amanda Wagner geeft graag opdracht aan Trent met nauwelijks oplosbare zaken, die hij met zijn scherpe geest en tegen veel weerstand weet op te lossen. Hij krijgt gezelschap van een nieuwe ietwat excentrieke partner: Faith Mitchell, die hem door persoonlijke incidenten in het verleden onuitstaanbaar vindt.

 

Lees meer over Karin Slaughter en andere bekende schrijvers op : www.boeken-top-10.nl