Safina fanclub
Image default
Eten en drinken

Pizza populairder dan ooit

De pizza is al lang niet meer voorbehouden aan de Italianen. Natuurlijk blijft Italië de bakermat van de originele pizza. Tenslotte is de pizza een echt traditioneel Italiaanse specialiteit. Maar voor een heerlijke authentieke pizza hoef je tegenwoordig echt niet meer naar Italië. Natuurlijk, als je in Italië bent voor zaken of vakantie, dan mag de pizza niet op je menu ontbreken.

Volwaardige maaltijd

De pizza kan in het dagelijks leven thuis prima als volwaardige maaltijd opgediend worden. We hebben het dan niet over een pizza met allee ham, kaas en tomatensaus. Een maaltijd pizza is een stuk rijker belegd, bijvoorbeeld met groenten, vis, vlees en tomaten in allerlei variaties. Je kunt een pizza bestellen, maar je kunt ook zelf pizza’s bereiden. Je begint met een goede bodem, bijvoorbeeld van Monte Pizza Crust. Bij Monte Pizza Crust kun je terecht voor een Italiaans of Amerikaanse pizzabodem en deegballen waarmee je zelf je bodem kunt maken. Wat maakt de pizza nu zo populair?

Snel en gemakkelijk

We hebben in ons dagelijks leven weinig tijd. Tel maar uit: vroeg opstaan, kinderen naar de opvang, snel naar kantoor om de dagelijkse stand-up meeting niet te missen, na het werk de kinderen weer ophalen en dan thuis nog de keuken in om een gezonde maaltijd te bereiden. Pizza’s bakken is een snelle en gemakkelijke manier. Als je kiest voor gezonde onbewerkte ingrediënten, zorg je in een handomdraai voor een heerlijke volwaardige maaltijd voor jou en je gezin.

Heel veel variatie mogelijkheden

Er is niets mis met Hollandse pot, maar het kan wel wat saai worden. Met pizza kun je eindeloos combineren. Online vind je snel veel tips voor een gezonde pizza. De basis is de bodem. Die moet lekker luchtig en toch stevig zijn. Tomatensaus mag niet ontbreken. Kies wel voor een zo onbewerkt mogelijke tomatensaus. Als er te veel suiker en zout toegevoegd is, draagt dit niet bij aan een gezond eetpatroon. Je kunt de pizza beleggen met van alles en nog wat. Bijvoorbeeld stukjes mager vlees, vis, paprika, een uitje en voor als je van pittig houdt, verse pepertjes. Vlees of vis zijn overigens niet noodzakelijk voor een heerlijke pizza. Ook voor de vegetariërs onder ons zijn er legio mogelijkheden om een vegetarische pizza te bereiden.