Safina fanclub
Image default
Woning en Tuin

Processierups, pas op!

We hebben er in Nederland nu al een paar jaar heel erge last van, de processierups. Vooral in juni en juli krijgen duizenden mensen in Nederland weer last van allerlei verschillende symptomen. Maar waar komt de processierups nu precies vandaan? Wat voor klachten en symptomen krijg je van de processierups? En wat kun je doen tegen de processierups? De antwoorden op deze vragen vind je allemaal in deze blog. 

Waar komt de processierups vandaan?

De processierups wordt geboren uit de eitjes van een processievlinder. Wanneer de eitjes uitkomen is het beestje eerst een tijdje een larve voordat de larve zich ontpopt als een vlinder die op haar beurt weer nieuwe eitjes kan leggen. De rupsen bouwen nesten in eikenbomen om daar de bladeren op te eten. Omdat de rupsen eigenlijk geen verdedigingsmechanisme hebben tegen roofdieren hebben de rupsen brandharen gekregen om roofdieren af te weren. Deze brandharen zijn de oorzaak van de overlast die de processierups veroorzaakt.

Klachten en symptomen

De brandharen van de processierups zorgen dus voor overlast wanneer de haren in aanraking komen met de ogen, huid of luchtwegen van een persoon. Waar krijg je dan precies last van? Wanneer de brandharen op je huid terecht komen begint je lichaam direct met het terugvechten. De reactie zorgt voor een dikke, rode huid die erg begint te jeuken. Wanneer je hier aan gaat krabben graaf je de brandharen dieper in je huid wat de reactie alleen maar erger maakt. Wanneer je brandharen in je ogen krijgt kan dit serieuze klachten aan je ogen opleveren. Het is dan ook verstandig om langs een oogarts te gaan. Brandharen in de luchtwegen zorgt voor een irritatie tot zelfs astmatische bronchitis.

Bestrijding door een professional

Om al deze vervelende klachten te voorkomen is het verstandig om een professional in te schakelen om de processierups te bestrijden. Bij Processierupskwijt hebben wij al een lokale bestrijder voor jou klaarstaan. Hij heeft veel ervaring met het bestrijden van processierups en zorgt er dus voor dat jij je geen zorgen meer hoeft te maken om de beestjes. 

https://processierupskwijt.nl