Safina fanclub
Image default
Woning en Tuin

Realiseer een lichter interieur met deze tips!

Is jouw interieur nogal donker? Of heb je weinig lichtinval in je woning? Wat de reden ook is om een lichter interieur te realiseren, er zijn een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden. In dit artikel geef ik je een aantal tips om een lichter interieur te realiseren. Lees nu verder en ontdek!

Glazen deuren opnemen in je interieur

Eén van de meest voorkomende interieurs van 2021 is de welbekende visgraat vloer met een minimalistische inrichten en glazen deuren met een zwart omhulsel. Dat glazen deuren helemaal hip zijn is natuurlijk niet zomaar, het zorgt namelijk voor een open uitstraling. Daarnaast zorgt het voor meer lichtinval en doet het je woning groter lijken. Dit draagt bij aan een lichter interieur.

Welke meubelen, gordijnen en andere interieurobjecten heb je?

De uitstraling van je interieur wordt voor een groot gedeelte bepaald door je interieurobjecten. Wanneer je een donker interieur hebt betekend dit niet per se dat je allemaal nieuwe meubelen dient aan hoeft te schaffen. Je kunt namelijk met kleine aanpassingen al een groot verschil maken. Hierbij kun je denken aan witte gordijnen of lichte kussens op je bank of stoelen. Wanneer je de gordijnen naadloos wilt laten aansluiten op je interieur of speciale wensen hebt kun je kiezen voor gordijnen op maat.

Je vloer en wanden

Naast meubelen, gordijnen en andere interieurobjecten zijn je vloer en wanden van grote invloed op het totaalplaatje. Als je een houten vloer hebt kun je bijvoorbeeld een andere color wash over je vloer heen lakken. Daarnaast kun je ook één of meerdere wanden verven. Over het algemeen zorgt een lichte kleur op de muur ervoor dat de ruimte groter lijkt, waar een donkere kleur veelal voor een compacter beeld zorgt. Je kunt hiermee experimenteren om een lichter interieur te realiseren.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde elektrische boilers zorgen voor flinke besparingen en een beter millieu

Houtworm in huis, wat nu?

Kunstgras en toebehoren